🇨🇦🇺🇦Украинцы в Канаде CUAET Чат🇺🇦🇨🇦
-
Дорогие участники группы, помогите, пожалуйста, советом. Сын через месяц уезжает в Канаду. Визу получил по программе, но только на год. В июле 2024 у него заканчивается паспорт. Может быть кто-то сталкивался или знает, как продлить паспорт и визу? Можно ли уже начать процедуру, пока программа для украинцев действует, или только ближе к дате окончания паспорта? Заранее спасибо.
-
Вітаю! Питання по CUAET: Я здогадуюся, що це питання вже давно є відповіді, але чи правильно я розумію умови програми: 1. У результаті затвердження заявки надається мульти віза, згідно якої: - ви можете пприїхати до Канади будь коли протягом терміну дії візи; - не обов‘язково залишатися на 3 роки (це як додаткова опція, якою можна скористатися у будь-який час протягом дії візи); - можливість вільно виїжджати та повертатися протягом строку дії візи, чи потрібно оформлювати окремий дозвіл, щоб зберегти свій статус та право на роботу. Якщо на меті, не має наміру залишатися, але є бажання та потреба тимчасово бути на території Канади чи можливо скористатися даною програмою? Саме важливе питання це щодо умов виїзду повторного в‘їзду. Заздалегідь вдячна за відповіді.
-
Як правило за 6 місяців до закінчення терміну паспорту роблять новий, бо при перетині кордону в будь-яку країну вимагають, щоб термін дії паспорту був не менше 6 місяців. Краще зробити новий паспорт за пришвидшеною процедурою і у заяві зазначити, щоб залишили паспорт з діючою візою. 2 діючі паспорти це нормальна практика. А також новий паспорт можна зробити в консульстві країни в якій перебуваєш (якщо син повнолітній, то самостійно може подати документи). Але це значно довше по часу і бажано подавати заздалегідь, бо всеодно оформлення документа роблять в Україні і надсилають в Консульство. Ми цю процедуру вже проходили
-
Iryna Guzhvenko, вашу репутацию увеличил Naty. 🏆 Ваша репутация 1
-
Здравствуйте, Ирина и большое спасибо за ответ. Мы сейчас в Италии. Я связывались с нашим консульством здесь, но они сказали, что оформление нового паспорта можно начинать не ранее, чем за 2-3 месяца до его окончания, так как это время необходимое для подготовки нового паспорта. Он совершеннолетний, но паспорт ещё детский, поэтому менять нужно по-любому. И виза действует только год вместо трёх. Пока паспорт закончится и новый сделают, программа может уже не работать. И что тогда делать? 🤷🏻♀
-
Я б на вашому місці саме так і зробила. В будь якому випадку потрібно мати діючий паспорт. Термін дії візи тут ні на що не впливає. А діючий паспорт це документ підтвердження особистості.
-
Дія візи не анульовується. В мене так вже не перший рік. Віза в одному паспорті-протермінованому, діючий «чистий». На митному контролі завжди показуємо 2 паспорти. У дочки так само. Зараз взагалі віза в одному, прилетіли в країну по іншому-термін закінчився, маємо ще один паспорт. Тому краще прилетівши в Канаду подати на виготовлення нового паспорту.
-
Якщо не помиляюся в умовах же зазначався пункт про дію паспорта. Я і раніше знала, що Канада дає візу максимум до закінчення строку дії паспорта. Логічно було виготовити новий паспорт і з ним подавати на CUAET. В будь-якому випадку, летіти в Канаду, оформлювати новий паспорт і цікавитися іншими умовами імміграційного процесу, подавати запити на продовження легального терміну перебування. Наприклад, в США така опція є навіть для туристів, за 45 днів до закінчення терміну перебування по візі можна подати запит на продовження терміну легального перебування. Впевнена в Канаді теж є свої умови та правила. Звертайтеся до імміграційного адвоката. Але це все час та гроші. Найгірше, що може бути це через рік повернутися. З країни перебування додому вас випустять в будь-якому випадку з будь-яким терміном дії паспорта (але звісно не протермінованим, бо протермінований паспорт не підтверджує вашу особистість)
-
Я понимаю, что логично было бы ехать с новым паспортом, но нам сказали, что подаваться на новый не ранее, чем за 2-3 месяца до окончания действующего. Я, если честно, не знала, что можно иметь два паспорта и какая схема подачи. Возвращаться, надеюсь не придётся, потому что едет учится.. Ладно, пусть едет, а потом на месте будем разбираться. На данном этапе других вариантов не вижу. Огромное спасибо за подсказки и информацию.
-
Визы не продлеваются. Закончился срок действия - оформляется новая
-
Нет, такие условия не нужны. Просто по желанию всегда можно оформить второй загранпаспорт
-
Так, але обов’язково в заяві зазначається умова, чому залишати: -діюча віза або інше; -раніше ще був період коли було 2 типи паспорти звичайний та біометричний. Також зазначали, що потрібен паспорт нового зразка.
-
Вы можете изменить свой статус до 31.03.2024
-
Новый паспорт Вы можете оформить без привязки к сроку действия предыдущего. Главное - нельзя иметь больше двух действующих загранпаспортов одновременно
-
На місці все вирішить. Він не один такий. Питання потрібно вирішувати по мірі їх виникнення. Все буде добре. Нехай щастить