Skip to content
  • Home
  • Categories
  • Recent
  • Tags
  • Popular
  • Users
  • Groups
Skins
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Default (Lux)
  • No Skin
Collapse
Ukraine Tryzub and Canada Leaf
  1. UKRAINIANS ON THE CANADA MAP
  2. Categories
  3. Вільне спілкування
  4. Ukrainian Ottawa

Ukrainian Ottawa

Scheduled Pinned Locked Moved Вільне спілкування
28.3k Posts 2.7k Posters 61.9k Views
  • Oldest to Newest
  • Newest to Oldest
  • Most Votes
Reply
  • Reply as topic
Log in to reply
This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
  • T Offline
    T Offline
    Hazeeq
    wrote on last edited by
    Ті самі люди, які топлять за бан російської мови, дуже хочуть в ЄС, не розуміючи, що такими законами й пахнути не повинно. Шо поробиш🤣
    1 Reply Last reply
    0
  • t296518037T Offline
    t296518037T Offline
    Nick Eddinton
    wrote on last edited by
    Деякі з наших і росіянам в Оттаві за 10 долларів на годину хати миють, кожен сам обирає що гідність для нього. Спілкуйтеся російською та дружить з росіянами, тільки не ображайтесь потім, що “з вами не спілкуются та проходять повз”.
    1 Reply Last reply
    0
  • t364838621T Offline
    t364838621T Offline
    Анастасия Монастырная
    wrote on last edited by
    Ну, так, мимо проходила. А на западе Украины говорят на чисто щирiй мовi? У кого чистый украинский язык - это как раз люди с востока. Ибо мы учим его без всяких суржиков. Чистый, как в книге писанный.
    1 Reply Last reply
    0
  • t377009449T Offline
    t377009449T Offline
    Maria Dziabenko
    wrote on last edited by
    Огидно читати цей срач вже другий день. Кожна людина має право говорити на тій мові на котрій хоче чи може. Від використання тої чи іншої мови вона не починає любити менше чи більше свою країну. Розводячи ці розборки ви робите то чого добивається вся та рузька пропаганда. Розкол серед народу. Так буває що людина ще не прийшла до використання мови у повсякденному житті. Не бачу сенсу катувати за це. Якщо для вас це великий тригер-не спілкуйтесь, пройдіть повз.
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Hazeeq
    wrote on last edited by
    Топ 3? Але вони хочуть дозволити росіянам виступати на олімпійських іграх?🤣
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Y🍓
    wrote on last edited by
    Ну взагалі-то, почалося це з того, що російськомовній панянці не сподобалась відповідь, на питання про українську школу і причини по яким ту школу покинули! Все! Їй не сподобалось, вона почала тут довбати це і продовжує другий день. Хоча там було питання і була відповідь, але ж ні своє малороське незадоволення вона почала просувати
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Hazeeq
    wrote on last edited by
    З такими поглядами на життя ЄС нам не світить братан.
    1 Reply Last reply
    0
  • t296518037T Offline
    t296518037T Offline
    Nick Eddinton
    wrote on last edited by
    Все тут зрозуміло, це зросійщіні українці які постраждали від російської пропаганди, добре що багато з них це розуміють і переходять на українську, підтрмують Україну та роблять все, щоб пояснити іншим чому це важливо робити
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Hazeeq
    wrote on last edited by
    Спілкуються російською тому що їх родина все життя говорила на російській, тому що в СССР українську мову приглушували. Так само й алжирці розмовляють французькою мовою, бо були колонією Франції. Що тут незрозумілого?
    1 Reply Last reply
    0
  • t296518037T Offline
    t296518037T Offline
    Nick Eddinton
    wrote on last edited by
    Вони тільки по чатам голову можуть підіймати. Скільки вже був на чисельних проукраїнських заходах, фотовиставках в Оттаві та організації протестів, щось малороси не сувалися за цей час. Тільки от мені, як журналісту, доводится пояснювати Канадським Українцям які тут народилися і знають українську мову, чому новоприбулі російською спілкуются, від чого вони в шоці.
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Hazeeq
    wrote on last edited by
    Вони можуть розмовляти російською, якщо їм так зручніше, й водночас підтримувати Україну. У нас вільна держава, кожен має право розмовляти на тій мові, на якій захоче. Якщо б на нас напала Англія, то ми б мали перестати розмовляти на англійській мові?
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Hazeeq
    wrote on last edited by
    Добре, тобі вистачило от і добре. Це твоя думка і твоє право. На інших свої сподівання не пересувай, можеш спілкуватись українською де завгодно, просто іншим не росказуй. А якщо тобі не подобається, що в Канаді хтось розмовляє на тій мові на якій хоче, то як кажуть канадці, можеш їхати додому.
    1 Reply Last reply
    0
  • t296518037T Offline
    t296518037T Offline
    Nick Eddinton
    wrote on last edited by
    Що ви так за те ЄС вципились? Давайте візьмемо кращий Європейський приклад - Естонію, там тепер або державну мову вчиш - або паспорт назад. Там навіть місцевих вчителів в школі штрафують на 10 тисяч євро за російську мову під час викладання. Ось вам і ЄС:)
    1 Reply Last reply
    0
  • t364838621T Offline
    t364838621T Offline
    Анастасия Монастырная
    wrote on last edited by
    Вы в Оттаве, говорите на английском или французком.
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Hazeeq
    wrote on last edited by
    Знову ж таки, або ми обираємо державу, де ми забороняємо розмовляти російською, або ми будемо йти до ЄС. Обома булками на обох стільцях не всидиш.
    1 Reply Last reply
    0
  • t296518037T Offline
    t296518037T Offline
    Nick Eddinton
    wrote on last edited by
    Розмовляйте хоч китайською, як ви самі сказали тут вільна країна, не розумію що ви мені доказуєте, лояльності до російського від мене ви точно не допроситесь, я всіх їх ненавиджу, всі 140 мільйонів. “Какая разница” мені вистачало в Донецьку, ці люди вже понад 9 років живуть як на болотах зате з “правом говорить на любом языке” під російським триколором. Все ригає
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Hazeeq
    wrote on last edited by
    Я тебе не цураю, я тобі кажу якщо ти в іншій країні, яка дозволяє усім розмовляти як вони хочуть, то ти не вправі комусь говорити за російську мову, й тим паче дивитись на цих українців зверху. Якщо б напала на нас Англія, я думаю англійську мову ніхто б не забороняв.
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    I S
    wrote on last edited by
    Який жах... яка ще мова і коли потебувала захисту в своїй рідній країні?!
    1 Reply Last reply
    0
  • t296518037T Offline
    t296518037T Offline
    Nick Eddinton
    wrote on last edited by
    Ви, доречі є в чаті “Українська канада”, напишить туда пару ваших повідомлень про російську мову, буде цікаво почути відповіді:)
    1 Reply Last reply
    0
  • t5951014550T Offline
    t5951014550T Offline
    Anastasiia Malakhova
    wrote on last edited by
    Згодна повністю! Я можу розмовляти моєю рідною мовою, але моя дитина- ні , нажаль , але я не ставила метою знання мови (він наразі її сам вивчає, бо то рідна мова і її треба знати) , але це його вибір : вивчати українську мову або ні , ми жили в регіоні де це було не так вже і потрібно… але дитина вивчає її і що якщо не може вільно спілкуватися… це ж не означає, що він якійсь не «наш»
    1 Reply Last reply
    0

• Login

• Don't have an account? Register

• Login or register to search.
  • First post
    Last post
0
  • Home
  • Categories
  • Recent
  • Tags