Skip to content
  • Home
  • Categories
  • Recent
  • Tags
  • Popular
  • Users
  • Groups
Skins
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Default (Lux)
  • No Skin
Collapse
Ukraine Tryzub and Canada Leaf
  1. UKRAINIANS ON THE CANADA MAP
  2. Categories
  3. Вільне спілкування
  4. Ukrainian Ottawa

Ukrainian Ottawa

Scheduled Pinned Locked Moved Вільне спілкування
28.3k Posts 2.7k Posters 61.9k Views
  • Oldest to Newest
  • Newest to Oldest
  • Most Votes
Reply
  • Reply as topic
Log in to reply
This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
  • T Offline
    T Offline
    Viktor
    wrote on last edited by
    Послухайте, я допомаю і прямо зараз навіть роблю ініціативи щодо збору і сам надсилаю не малі суми своїм друзям, що в окопах, тому моя совість максимально чиста. Я казав про інше, про малоросів, які захищають російське надбання. Якщо ви вважаєте що захист російської мови в Україні або за кордоном це важливо, то поясніть свою думку. Я в повідомленні писав і про Києвлян також, а сам я з Києва і все життя росіямбською спілкувався, але нічого, вивчив і англійську і українську одночасно.
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    🏍
    wrote on last edited by
    Якщо у цих «товаришів» такі погляди, нехай просять державу заборонити мобілізовувати тих хто «язичний», бо вони не доукраїнці, тоді би подивилися, як би вони заспівали!
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Юлія Жемелінська
    wrote on last edited by
    Хлопці які на передовій, зробили свій вибір. Вони віддають свої життя за нас. І то якою мовою вони розмовляють не важливо. Важливо щоб ті хто за їх спинами зробили свій вибір. І це повинна бути Україна. І я впевнена, що кожен вже свій вибір зробив.
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Viktor
    wrote on last edited by
    Дякую, я дослуховуються до вашого тексту ;) Всім хто робить користь завжди шана 👍🏻
    1 Reply Last reply
    0
  • t1185843805T Offline
    t1185843805T Offline
    Юрій Шалабанов
    wrote on last edited by
    Поясню, без жодних проблем. Я корінний Харків'янин у третьому поколінні. З дитинства вільно володію як російською, так і українською мовами. У побуті використовую російську (точніше фірмову харківську говірку), як і більшість людей у моєму місті... Доречі, якщо ви подивитесь кадри того як зупиняли рашистів на вулицях Харкова у лютому 2022 року (це кількасот метрів від мого дому) то почуєте (як це не дивно) на якій мові відправляли загарбників за їх кораблем. Чому мене це так зачіпає? По перше - якщо ми будуємо толерантне суспільство то державною мовою є українська, але людина може говорити будь якою мовою... Хоч російською, хоч фарсі, хоч латиною, хоч есперанто. У іншому разі розділення на правильних українців, та, як ви сказали - малоросів - є нацизмом, звільняти від якого прийшли "асвабадитєли рускава міра"... І такі висловлювання йдуть на користь ворогу... Так, балтійські країни пройшли важкий шлях і вони молодці, але може будемо одразу брати приклад із країн з розвиненою толерантністю та терпимістю? Якщо людина воює за Україну или воюет за Украину - є різниця? Або якщо допомагає наближати перемогу или помогает приближать победу - вони такі ж самі як і ті хто fighting for Ukraine or helps to bring victory closer. Zero tolerance - має бути до ворогів, а не посеред українців. Вибачте за багато тексту)
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Nadiia
    wrote on last edited by
    Питання для тих хто з піною у рота доказує "гАвАрю кАк хАчу" . НАВІЩО В НІМЕЧЧИНИ ВИ ВИВЧАЄТЕ НІМЕЦЬКУ, В АНГЛІЇ,АНГЛІЙСЬКУ У ФРАНЦІЇ,ФРАЦУЗЬКУ У ПОЛЬЩІ ПОЛЬСЬКУ перелік великий. Навіщо ви вивчаєте мову країни до якої їдете? Зараз в Канаді, навіщо ви вивчаєте французьку та англійську🤔. Чому іноземці можуть вивчити українську мову,а українці ні?
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    🏍
    wrote on last edited by
    Так вот, переважна більшість адекватних людей прагне того, щоб Україна була демократичною, вільною державою, де було би всім комфортно жити, по типу Канади, а не в своїй бульбашці.
    1 Reply Last reply
    0
  • t1185843805T Offline
    t1185843805T Offline
    Юрій Шалабанов
    wrote on last edited by
    Приємно що ми розуміємось) Вибачте за трохи емоцій) Після перемоги - чекаємо усіх вдома)
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    S K
    wrote on last edited by
    Так і говоріть з мамою і з коханою, як вам заманеться. Хто вас вдома притісняє
    1 Reply Last reply
    0
  • t1185843805T Offline
    t1185843805T Offline
    Юрій Шалабанов
    wrote on last edited by
    Ви вірно сказали! Мову своєї країни треба знати! Але примушувати людей відріктись від мови, якою з ними говорила мати, якою вони зізнавались у коханні - це методи тих хто забороняв ідентичність Євреям та Ромам і палив їх у пічках... А тут знову вилазить наратив ворожої пропаганди про нацизм та цькування...
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Nadiia
    wrote on last edited by
    Та ніхто не забороняє, йдеться про те, що в Українській школі діти розмовляли російською ще й образили хлопчика, який розмовляє українською, сказавши що мова то для лохів. Говориться про те,що вдома хоть китайської,а в державних установах і ті. українською ось все🤷‍♀. Мене яка народилась на болотах і яка мала мати росіянку ніхто не примушував, це мій вибір.
    1 Reply Last reply
    0
  • t1185843805T Offline
    t1185843805T Offline
    Юрій Шалабанов
    wrote on last edited by
    Навіть наш Терехов 😂😂
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Nadiia
    wrote on last edited by
    Навіть наш Труханов😂 забалакав українською.
    1 Reply Last reply
    0
  • t1185843805T Offline
    t1185843805T Offline
    Юрій Шалабанов
    wrote on last edited by
    Діти - злі... І це є проблемою ( А думки дітей - найчастіше є думками батьків... Згоден з вами... Я б депортував додому) Щось не подобається - велкам під обстріли... Лікує швидко, перевірено на собі...
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    🏍
    wrote on last edited by
    Діти вчаться в Українській школі, і кажуть що українська мова для лохів, шось не пляше в вашій фантазії? ))
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Юлія Жемелінська
    wrote on last edited by
    Знаєте, я вже жалкую що відповіла на питання чи відвідували ми українську школу. Бо мою відповідь перекрутили так, що я сама в шоці. Якщо погортаєте стрічку то прочитаєте мою відповідь. І про "украинский язьік для лохов" також.
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Nadiia
    wrote on last edited by
    Це не моя фантазія,це випадок який стався в українській школі в Оттаві.
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Nadiia
    wrote on last edited by
    Як добре з вами усіма 😁,але пішла я готуватись до уроку англійської мови бо в Канаді мене змушують спілкуватися на англійській 😜.
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Юлія Жемелінська
    wrote on last edited by
    Бажаю всім гарного дня
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Юлія Жемелінська
    wrote on last edited by
    Для усього потрібен час. Все буде Україна.
    1 Reply Last reply
    0

• Login

• Don't have an account? Register

• Login or register to search.
  • First post
    Last post
0
  • Home
  • Categories
  • Recent
  • Tags