Ukrainian Ottawa
-
По українських правах ви може їздити в Онтаріо до 2 місяців. Після - тільки отримавши канадські/онтарійські права. Для цього доведеться здавати і теорію і водіння. Підтвердження стажу може бути необхідно для drive center, щоб підтвердити ваш стаж, оскільки не у всіх правах чітко видно скільки у вас загального стажу. Наприклад (у мене була заміна водійського посвідчення 8 років назад, і поки що страхова не враховуючи мій повний стаж 19 років).
-
Не треба, але можливо. Стосовно наслідків для ПР не підкажу, але є випадки, коли Канада вимагала повернення соцдопомоги, коли вважала, що ви не мали на неї права (це стосувалося інших виплат).
-
Вбийте у гуглі Ontario driver license, на офіційній сторінці є усі подробиці та посібник з тестами, також є тести в Google Play.
-
От для уникнення таких кейсів бажано мати підтвердження стажу від МВС України. В Канаді це робить українське консульство, але це і дорого і довго. Можливо в Україні зробите швидше/дешевше
-
Ви мусите здати теоретичний та практичний екзамени. Якщо ваш стаж меньше двох років, ви отримаєте учнівські права і зможете їздити рік тільки з досвідченим водієм поряд, доки не здасте екзамен на повні права. Загалом ваш водійський стаж в Україні покращує ваші можливості отримати повні права та дешевшу страховку на авто.
-
Права - то нескладно :) трохи клопоту щодо підготовки, але , як то кажуть у нас в канадських селах досить straightforward
-
Тоді вам треба якомога швидше здати на учнівські права, щоб час до можливості отримати повні почав вже йти.
-
Ми здавали от тут 1935 Bank St, Ottawa, ON K1V 8A3
-
Вітаю! Особистого досвіду ще не мала, але загалом це забирає близько 6 місяців: забронювати вільний слот - до кількох тижнів, виготовлення нового паспорта - місяць, доставка готових паспортів в Канаду здійснюється раз на квартал, далі ще кілька тижнів в Консульстві розбирають цю пошту (бо усім займається одна-єдина людина). От і рахуйте. Тобто, з того, що я бачила: люди, що замовляли паспорти в квітні, отримали їх у жовтні.
-
Про цю опцію чула, але дійсно не чула, що вона комусь допомогла 🤷🏻♀ Є ще варіант зробити паспорт в СП Документ в Європі, але там теж з позавчора страшні черги. Або подовжити дію паспорта в Консульстві: це роблять без запису, в той самий день.