Ukrainian Ottawa
-
Про школы в Оттаве
-
В Оттаве есть престижные школы типа Лизгара, Глиба, Роклифа. Для детей по меньше это Фёст Авеню и Хопвел. Один из важных параметров школы это наличие вагончиков за школой, если они есть, то школа переполнена!!!
-
на тому сайті загалом написано з 1го грейду, думаю є сенс туди йти у будь-якому випадку
-
Першокласники екзамен не здають
-
можливо знаєте, першокласникам теж треба здавати екзамени по цій системі чи з цим простіше?
-
Все достатньо просто - вам спочатку треба записати дітей на співбесіду в Family reception centre ocdsb.ss13.sharpschool.com/cms/one.aspx?pageId=181494. Там у дітей визначать рівень англійської і математики - будуть тести (години 2-3 на дитину). Все дуже дружньо і нестресово, просто їм потрібно визначити чи зможуть діти вчитися в англомовних школах, чи їм потрібно буде підтягувати англійську за програмою ESL. Також вони визначають в який клас дитина піде по їхній системі. Їхня програма «відстає» від української на рік точно (але і вчаться вони 12 років). Моя дочка вільно володіє англійською, то ж ми змогли обирати будь-яку школу без ESL, бо не в кожній школі вона є. В Києві мали йти у 8 клас, тут пішли у 9. Пропонували у 10, але ми відмовились, бо як раз у high school треба набирати бали (credits) з 9 класу. Донька каже, що навчання набагато простіше, ніж в Україні, але матеріал подається цікаво і школа їй подобається. Коли будете на тестуванні, вам зможуть і по школах підказати. Якщо по центру Оттави, то хороші high schools - це Lisgar та Glebe, також хороші школи є і в Barrhaven, Nepean, Kanata. Все залежить від того, де в цілому ви хочети жити
-
Мої діти теж здавали тест. Одна зараз ходить в 7 клас , друга у 2 клас. Різні школи і обидві чудові. У школі з ними окремо ще займаються англійською
-
Ще кажуть, що можна спробувати прийти в школу без результатів екзамену. Але ми не пробували. якось це як стрибнути через голову)
-
Тоді вам терміново треба записатися. Ми чекали майже місяць на екзамен. Він легкий, але повинні здати там математика і англійська. Ці результати передають у школу і потім зі школи вам зателефонують. Кажуть, що усі Public school однакові. У нас Woodroffe high school. В нашій школі є ESL (English second language) і на скільки я розумію усі новоприбулі вчать у ESL англійську в залежності від йхнього рівня. Але ESL є не у всіх школах, і тоді вам потрібно їздити туди, де є. Ще є приватні і католицькі школи. Про приватні нічо не знаю. В Католицьких є релігійні уроки. Там менше іммігрантів. Що скажу про нашу школу. Школа як школа. Багато іммігрантів різних. Різного походження і віросповідання. 4 українських хлопчика на школу і 1 дівчинка.
-
Ні, я про екзамен для дітей
-
Як що ви питаєте, про сін, банк акоунт, медікал, то так. Як що не важко, то про все пішіть, вважаю буде корисним не лише для мене. Ми прилетіли 3 доби тому. Але вже все зробили крім медікал
-
А ви знаєте загальну процедуру для новоприбулих українців ? Бо я хотіла відповісти і від цього залежить як на мене.
-
Школи у Оттаві. Друзі, будь ласка поділиться відгуками, офіційними посилання, персональним досвідом про школи у Оттаві. Цікавлять англомовні, для high school grade 9 , secondary school grade 6. Діти вільно володіють англійською. Потрібно вирішувати з арендою житла, а її потрібно вирішувати по школах. Зазделегідь дякую за корисні поради
-
Усіх бажаючих практикувати англійську на познайомитись з новими людьми, запрошую на гру "Мафія" (соціальна дедукція) у цю неділю 18 грудня на 13:00. Достатньо середнього рівня англійської. Адреса: 655 Terry Fox, кафе "D'Arcy McGee's". 1 гра триває 40 хвилин. За одну зустріч можна зіграти будь-яку кількість ігор (зазвичай не більше 3-4 ігор встигаємо). Участь безкоштовна. Правила пояснять на місці, ніякої підготовки не треба. Сторінка івенту (бажано за можливості зареєструватись, але можна приходити і без реєстрації): www.meetup.com/ottawa-mafia-and-social-deduction-games/events/288879657/