Skip to content
  • Home
  • Categories
  • Recent
  • Tags
  • Popular
  • Users
  • Groups
Skins
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Default (Lux)
  • No Skin
Collapse
Ukraine Tryzub and Canada Leaf
  1. UKRAINIANS ON THE CANADA MAP
  2. Categories
  3. Вільне спілкування
  4. Ukrainian Ottawa

Ukrainian Ottawa

Scheduled Pinned Locked Moved Вільне спілкування
28.3k Posts 2.7k Posters 63.4k Views
  • Oldest to Newest
  • Newest to Oldest
  • Most Votes
Reply
  • Reply as topic
Log in to reply
This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
  • T Offline
    T Offline
    Olha Kudria
    wrote on last edited by
    Мені було б особисто приємно почути історії українців, які чесно напишуть як знайшли роботу, скільки отримують за годину праці, скільки виходить за місяць, скільки витрачають, вказувати вік, своє сімейне положення, чи діти є, а то історію про " одні великі преспективи" від новоприбулих укрвїнців виглядають убого дуже. Конкретно, пишіть з цифрами, пишіть свої ємоції, переживання, складнощі з якими ви стикаєтеся, не треба писати загальні фрази типа як вивчиш інгліш і станеш принцесою, бо це не правда. Я відкрито написала про своє життя. Багато хто ще зназодиться в Європі, або в Україні і вагається їхати чи ні. То я думаю, хто тут вже більше ніж пів року є що сказати іншим.
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Olha Kudria
    wrote on last edited by
    Я наприклад зовсім нещодавно дізналася, що в Саскачевані, наприклад, жінки які з дітьми отримують таку допомогу на кожну дитину 400 дол, на себе 300 дол, і ще держава надає соц житло. За нього треба платити три місяці десь 350 дол, потім десь 900, і ці гроші теж надає служба. Я цю інформацію дізналася від своєї подруги, яка вже влітку тут рік, але такої інформації вона мені теж не казала. Я спеціально передивилася телеграм канали Саскачевана, і там такої інформації немає. Томущо наші " щирі українці" корисної інформації не пишуть, а пишуть якусь херню реальну.
    1 Reply Last reply
    0
  • t5745440399T Offline
    t5745440399T Offline
    Ben Simon
    wrote on last edited by
    По моїм підрахункам на тиждень для двох людей щоб купити їжі треба 180-250 доларів, іноді 300. В середньому в місяць виходить витрат десь на 2-3 тисячі це якщо ходити в кіно, кафе, щось купувати собі. Аренда житла в середньому 1600-2200 як знайдете. Тобто щоб жити вдвох і ні в чому не відмовляти приблизно 5 тисяч в місяць треба.
    1 Reply Last reply
    0
  • t178040417T Offline
    t178040417T Offline
    Valery Lokly 💙💛
    wrote on last edited by
    Оооо, так, звичайно, у всьому винуваті оточуючі 😂 Вибачте, але це вже смішно
    1 Reply Last reply
    0
  • t327745755T Offline
    t327745755T Offline
    Mari
    wrote on last edited by
    Син знайшов роботу з поганеньким англійськім за місяць. І дуже задоволений
    1 Reply Last reply
    0
  • t327745755T Offline
    t327745755T Offline
    Mari
    wrote on last edited by
    Ну я теж без роботи. І багато знайомих без роботи. І це хороші айтішніки з великим досвідом. Шукаю і сподіваюсь знайду. Першу роботу в Польщі я рік шукала/ ну нормальну роботу.
    1 Reply Last reply
    0
  • t327745755T Offline
    t327745755T Offline
    Mari
    wrote on last edited by
    3500 мінімум на трьох. Чисто їжа, житло, обов’язкові оплати. Трохи речей купити.
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Katerina
    wrote on last edited by
    Мне например сложно найти работу, куда не глянешь, все молодцы и уже нашли и работают, чувствуешь себя лузером. Недавно на Фейсбуке видела пост, человек спрашивал, как кто нашел работу. И комменты были потрясающие: "шукав, шукав, да знайшов". И кто-то написал, что раз такой вопрос возник, значит автор ленивый и ему в Канаде делать нечего. Ппц доброта и взаимопомощь
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Olha Kudria
    wrote on last edited by
    Якщо я щось писала те, що не хвалить канаду, мене групи в фейсбуці заблокували коментувати пости, я пишу без матюків, без образ когось, але я зрозуміла, що щось не солодке рожеве, фейсбук не пропускає. Тобто, інші мають читати, тільки дуже щирих і дуже працьовитих українців, які пишуть, ага, жалієшся - ну тоді валі.
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Katerina
    wrote on last edited by
    Я про то, что читать жизненный опыт других людей в такой же ситуации очень важно, не чувствуешь что ты один страдаешь. Но у нас почему-то такая культура замкнутая, про проблемы не принято говорить, только хвастаться, иногда и преувеличивая и приукрашая
    1 Reply Last reply
    0
  • t5086417504T Offline
    t5086417504T Offline
    Lesia
    wrote on last edited by
    Я також з вами згідна, що дітям тут подобається більше. Мої ходять в Elementary. Довчиваємось з донькою ще в українській, щоб отримати укр.сертифікат початкової школи. Вдома дитина перегружена уроками. Поки все переробимо, то вже нічого не хочеться. А от в канадській школі відпочиває. Отримує якісь ази в ній. В портфелі носить один судочок з водичкою. І англійська стала значно кращою, особливо на слух. Я задоволена школою, діти тут здорові, в них є дитинство. А от справжня освіта піде з High school.
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Darya
    wrote on last edited by
    Друзі, є питання щодо walk in clinic і сімейних лікарів, наскільки я зрозуміла, з останнім біда і практично нереально знайти собі сімейного лікаря? Як щодо клінік? Мені потрібна консультація лікаря і можливо рентген, куди йти, скільки доведеться там чекати (в середньому), може хтось може порадити куди саме йти в районі північного Стітсвіл-південна Каната, або інший якийсь район, аби лікарі були нормальні, дякую
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Olha Kudria
    wrote on last edited by
    Ось за такий пост вас в фейсбуці могуть заблокувати коменти писати
    1 Reply Last reply
    0
  • t5086417504T Offline
    t5086417504T Offline
    Lesia
    wrote on last edited by
    Якщо вже річ іде про власний досвід і про те, що наболіло, то це тутешня медицина, особливо для дітей. Чекати 4 місяці лора, щоб потім дитину направити до хірурга рвати гланди при тонзіліті, бо вони тут такого не лікують. За три роки лікування в Україні ніхто з лорів не направляв. За один місячний курс лікування дитина мінімум на рік забувала, що таке хворе горло. А тут відразу до хірурга на операцію. Відсутність профілактичної медицини тут зашкалює. Це найбільший мінус Канади особисто для мене.
    1 Reply Last reply
    0
  • t5745440399T Offline
    t5745440399T Offline
    Ben Simon
    wrote on last edited by
    Якщо вам треба як в Україні прийти в лікарню і одразу на візит до лікаря тут є лайфхак. Шукайте найближчий до вас emergency і йдіть туди. Але треба казати що вам дуже боляче бо в іншому випадку вони не приймуть. Там в е без запису просто дива черга і лікар приймає по OHIP безкоштовно.
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Olha Kudria
    wrote on last edited by
    Я прошу вибачення якщо я тут когочь дуже образила. Всім допобачення.
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Olha Kudria
    wrote on last edited by
    Де ви бачили у мене злість? Я написала, люди, діліться досвідом. Це злість?
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Darya
    wrote on last edited by
    Олю, я добре читала ваш найбільший допис тут, я можу вас зрозуміти, і дуже шкода, що так вийшло. Але з кожним наступним своїм коментарем Ви зліше і зліше висловлюєте свою думку. І це дуже кидається в очі. Всі ми різні, і погляди на життя, і здібності, і банальна удача. Але не треба так агресивно ставитись до тих, кому пощастило трохи більше, або можливо просто ця країна більше до душі. Перегорніть цю сторінку і живіть далі
    1 Reply Last reply
    0
  • t178040417T Offline
    t178040417T Offline
    Valery Lokly 💙💛
    wrote on last edited by
    Пам'ятаючи перші ваші пости, я не те щоб здивована, тому що образити, якщо для вас це новина, можна і без вживання мату...
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Anna S
    wrote on last edited by
    Значить були якісь недоречні слова, там автоматичний фільтр
    1 Reply Last reply
    0

• Login

• Don't have an account? Register

• Login or register to search.