Skip to content
  • Home
  • Categories
  • Recent
  • Tags
  • Popular
  • Users
  • Groups
Skins
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Default (Lux)
  • No Skin
Collapse
Ukraine Tryzub and Canada Leaf
  1. UKRAINIANS ON THE CANADA MAP
  2. Categories
  3. Вільне спілкування
  4. Ukrainian Ottawa

Ukrainian Ottawa

Scheduled Pinned Locked Moved Вільне спілкування
28.3k Posts 2.7k Posters 63.4k Views
  • Oldest to Newest
  • Newest to Oldest
  • Most Votes
Reply
  • Reply as topic
Log in to reply
This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
  • T Offline
    T Offline
    Katerina
    wrote on last edited by
    Я про то, что читать жизненный опыт других людей в такой же ситуации очень важно, не чувствуешь что ты один страдаешь. Но у нас почему-то такая культура замкнутая, про проблемы не принято говорить, только хвастаться, иногда и преувеличивая и приукрашая
    1 Reply Last reply
    0
  • t5086417504T Offline
    t5086417504T Offline
    Lesia
    wrote on last edited by
    Я також з вами згідна, що дітям тут подобається більше. Мої ходять в Elementary. Довчиваємось з донькою ще в українській, щоб отримати укр.сертифікат початкової школи. Вдома дитина перегружена уроками. Поки все переробимо, то вже нічого не хочеться. А от в канадській школі відпочиває. Отримує якісь ази в ній. В портфелі носить один судочок з водичкою. І англійська стала значно кращою, особливо на слух. Я задоволена школою, діти тут здорові, в них є дитинство. А от справжня освіта піде з High school.
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Darya
    wrote on last edited by
    Друзі, є питання щодо walk in clinic і сімейних лікарів, наскільки я зрозуміла, з останнім біда і практично нереально знайти собі сімейного лікаря? Як щодо клінік? Мені потрібна консультація лікаря і можливо рентген, куди йти, скільки доведеться там чекати (в середньому), може хтось може порадити куди саме йти в районі північного Стітсвіл-південна Каната, або інший якийсь район, аби лікарі були нормальні, дякую
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Olha Kudria
    wrote on last edited by
    Ось за такий пост вас в фейсбуці могуть заблокувати коменти писати
    1 Reply Last reply
    0
  • t5086417504T Offline
    t5086417504T Offline
    Lesia
    wrote on last edited by
    Якщо вже річ іде про власний досвід і про те, що наболіло, то це тутешня медицина, особливо для дітей. Чекати 4 місяці лора, щоб потім дитину направити до хірурга рвати гланди при тонзіліті, бо вони тут такого не лікують. За три роки лікування в Україні ніхто з лорів не направляв. За один місячний курс лікування дитина мінімум на рік забувала, що таке хворе горло. А тут відразу до хірурга на операцію. Відсутність профілактичної медицини тут зашкалює. Це найбільший мінус Канади особисто для мене.
    1 Reply Last reply
    0
  • t5745440399T Offline
    t5745440399T Offline
    Ben Simon
    wrote on last edited by
    Якщо вам треба як в Україні прийти в лікарню і одразу на візит до лікаря тут є лайфхак. Шукайте найближчий до вас emergency і йдіть туди. Але треба казати що вам дуже боляче бо в іншому випадку вони не приймуть. Там в е без запису просто дива черга і лікар приймає по OHIP безкоштовно.
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Olha Kudria
    wrote on last edited by
    Я прошу вибачення якщо я тут когочь дуже образила. Всім допобачення.
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Olha Kudria
    wrote on last edited by
    Де ви бачили у мене злість? Я написала, люди, діліться досвідом. Це злість?
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Darya
    wrote on last edited by
    Олю, я добре читала ваш найбільший допис тут, я можу вас зрозуміти, і дуже шкода, що так вийшло. Але з кожним наступним своїм коментарем Ви зліше і зліше висловлюєте свою думку. І це дуже кидається в очі. Всі ми різні, і погляди на життя, і здібності, і банальна удача. Але не треба так агресивно ставитись до тих, кому пощастило трохи більше, або можливо просто ця країна більше до душі. Перегорніть цю сторінку і живіть далі
    1 Reply Last reply
    0
  • t178040417T Offline
    t178040417T Offline
    Valery Lokly 💙💛
    wrote on last edited by
    Пам'ятаючи перші ваші пости, я не те щоб здивована, тому що образити, якщо для вас це новина, можна і без вживання мату...
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Anna S
    wrote on last edited by
    Значить були якісь недоречні слова, там автоматичний фільтр
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Olha Kudria
    wrote on last edited by
    А мене блокує
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Anna S
    wrote on last edited by
    Та ніхто нікого не блокує, купа поганих відгуків, я не знаю що ви там написали, що фб вас заблокував
    1 Reply Last reply
    0
  • t717698812T Offline
    t717698812T Offline
    Светлана
    wrote on last edited by
    Так, йому подобається.У порівнянні з украінською школобю просто літній табір)
    1 Reply Last reply
    0
  • t1085059215T Offline
    t1085059215T Offline
    Alyona Kononova
    wrote on last edited by
    Скільки злості в повідомленнях, аж смішно. Ми з чоловіком приїхали в жовтні, перший місяць не думали про роботу, просто гуляли і знайомилися с містом. У грудні я знайшла роботу (administrative assistant 20$ в годину), чоловік знайшов роботу у лютому на будівництві ( зп важко точно сказати, бо завжди по-різному, но нам вистачає, заробляє більше мене). Спочатку знімали кімнату за 1000$/місяць, з лютого знімаємо квартиру за 1600$/ місяць. На їжу та побутові речі кожний місяць витрачаємо по-різному, але зп повністю перекриває і навіть залишається. Це при тому, що ми ні в чому собі не відмовляємо, покупаємо одяг, будь-яку їжу, доставки, меблі і т.д. Плануємо скоро покупати автомобіль, без нього тут і справді дуже важко, а зараз користуємося паблік транспортом, або велосипедами. В Канаді в мене з‘явилась купа вільного часу на себе, хоббі та зал, тут відношення до працівників як до людей, з тебе не роблять раба, з якого можно вижати всі соки і викинути. Також тут нормально відносяться до людей робочих спеціальностей, вони тут реально можуть заробляти гарні гроші, особливо якщо зі своїм інструментом та авто. Досвід кожної людини буде принципово різним, бо в усіх різний бекграунд, сімейний стан та фінансова подушка. В Україні ми всі були повноцінними громадянами з повним пакетом документів, з підтримкою сім‘ї та друзів і то, роками йшли щоб здобути те, що маємо (освіта, гарна робота, ознайомленість з оточенням), а тут хочемо приїхати до зовсім іншої країни на інший континент і щоб все і відразу було. Так не буває! 🤷‍♀️
    1 Reply Last reply
    0
  • t717698812T Offline
    t717698812T Offline
    Светлана
    wrote on last edited by
    Мій синнавчається у Hihg School. Така точно розслабуха.
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Віктор
    wrote on last edited by
    Багато писати треба,нема часу бо працюю,можливо виберу час десь,і напишу свою історію,життя в Канаді,скажу одне,потрібно працювати,працювати,працювати,приїхав минулого року,листопад місяць,за два тижні підписав контракт,англійська в мене повний 0!
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Слава
    wrote on last edited by
    Навіть я ті пости пам'ятаю 😁
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Viktoriia Savitska
    wrote on last edited by
    Ольга, я теж пам’ятаю Ваші перші коментарі тут. Що «доглядати чужих дітей», то не для Вас, а ще там була вимога до вакцинації і Ви почали писати, яке то зло. Тільки прошу не пишіть мені в особисті, хочете виплиснути негатив, то пишіть на загал. Свій досвід в Канаді напишу далі☺️
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Katerina
    wrote on last edited by
    Спасибо за опыт 👍 Можете подсказать как нашли работу административ ассистентом? Я пишу на эту вакансию, уже много разослала, но даже до собеседования не доходит. Свободный английский
    1 Reply Last reply
    0

• Login

• Don't have an account? Register

• Login or register to search.
  • First post
    Last post
0
  • Home
  • Categories
  • Recent
  • Tags