Ukrainian Ottawa
-
Ні, а повинен?
-
Вибачте, але що ви хочете до мене довести? Що я повинен телефонувати в CUIAS кожного разу, коли відповідаю на подібне питання?
-
Я вам сказав, яке питання, така і відповідь. Щоб не вдавати з себе "професора", я не став питати, а чи ви в Канаді, чи коли прилітаєте, який у вас склад сім'ї, в який аеропорт ви прибуваєте, а якому місті плануєте, залишатись, чи спілкувались ви з CUIAS, чи знаєте, що таке взагалі CUIAS. Як ви розумієте відповіді на всі ці питання впливають на пораду. І в результаті я не намагаюсь надати щось накшталт "шанс вашого заселення 47%". Але я знаю, що 2 тижні тому сім'ю моїх знайомих заселили в Торонто за 50 км від аеропорту на декілька днів, а потім переселяли у іншій, тому що місць нема. А на минулі вихідні моєму іншому знайомому (без дітей, але з дружиною) відмовили у заселенні в Оттаві. Знаючи, що в Канаду заїхали 250 тис. українців за 22-23 роки, а за останні 2 місяці в'їжджає 90 тис., то навантаження на готелі зараз десь в 5-10 разів більше ніж коли заїжджали ви чи я. Але щоб уникнути всієї цієї писанини, я і відповів, "надають, але місць нема".
-
В наступний раз буду свої коменти відправляти до вас на перевірку (ні) 😄️️
-
Доброго дня. Скажіть,будь ласка, хто стикався з подібною ситуацією: Побачила інформацію про те, що хто приїхав по CUAET, можна безкоштовно продовжити work permit, якщо податися до 31 березня 2024 р. Я приїхала по CUAET, термін візи/дії паспорта - до квітня 2025 року. Розумію, що ніхто не продовжить WP після закінчення дії паспорта. Також, планую до літа податися на Permanent Residence. Так ось, в чому питання: - Хто змінював український закордонний паспорт знаходячись в Канаді? -Який процес і терміни отримання нового паспорта? -Чи є сенс замінити паспорт, продовжити дію WP до 31 березня чи просто подаватися на PR з тим, що є? Вдячна за будь-яку інформацію.
-
Всім привіт. Може є тут хто знається на процесі подачі таксової декларації для solo proprietorship? В мене єдине питання- якщо людина займає частину таунхаусу, який орендує, для бізнесу (гараж та бейзмент), то скільки відсотків з оренди та ютілітіз можна списувати на бізнес?
-
Вітаю. Зробити новий паспорт забирає близько півроку. Записатися на прийом на подачу документів на новий паспорт - як пощастить, від тижня до кількох місяців.
-
Уся інформація є на сайті Консульства України. Мені здається, якщо ви вже готові до ПР, треба подаватися. Бо поки будете чекати на паспорт, щось може змінитися (як-от прикрили популярну програму Alberta Opportunity Stream, заради якої люди переїжджали з інших провінцій), а нові документи завжди можна додати до аплікації.
-
моїй доньці робили паспорт більше 3-х місяців(((
-
Визначаєте відсоток площі, що використовується під бізнес. Якщо умовно площа оренди 100м2, а кімната, де надаються послуги краси + санвузол - 42м2, то 42% від суми оренди та utilities можна подавати як бізнес витрати.
-
Дякую за відповідь
-
Записатись на паспорт зараз важко вам треба ловити слот. Якщо є можливість то заходите кожну годину і перевіряєте чи зʼявилися слоти в Оттаві в консульстві. Ми ловили 2 тижня, але люди є що і більше місяця не можуть зловити. Сам паспорт роблять швидко, але потім його ще треба доставити до консульства і це може забрати декілька місяців. Також якщо є можливість то в Україні закордонний паспорт по пришвидшеній процедурі роблять за 7 днів.