Ukrainian Ottawa
-
добрий вечір, повертаємось в Європу і звільняємо квартиру з 1 червня. Двокімнатна квартира на 4 поверсі в районі Алта Віста, поруч Billings Bridge bus station. Є паркомісце, проте дуже зручно розташована для тих, в кого авто немає (ми так і не придбали і не страждали від цього): поряд продуктові магазини (Walmart, Farm Boy, Shoppers та інші), автобусна станція з гарною розв’язкою, школа і парк. Господарі не перевіряли нашу кредитну історію або інши документи, що може стати у нагоді для новачків у Канаді. Ціна 1900 в місяць строком на 2 місяці, далі треба домовлятися. Не знаю, чи можно тут викладати посилання на об’яви, тому пишіть - пришлю в приватні. Всім гарного вечора!
-
А якщо водійське манітоби? Знаєте щось стосовно цього?
-
Теж потрібно перездавати
-
Буквально вчора позавчора писали про Манітобу тут
-
Якщо не боїтесь праці то звісно Канада. Це як Україна тількі тут налоги більше і все без взяток та кумовства, як раз на важкій праці всіх хто живе поряд. Якщо хочете машину або власний дім тут є всі можливості для цього, знаю звучить фантастично після України, але в Канаді всі хто трудящий та працьовитий реально себе нормально почувають.
-
І мені,будьласка ,відправте)
-
Вітаю, шановні. А може хтось пояснити такий момент. При оренді приміщення рекомендують дивитись на наявність шкіл, їх рейтинги і от це от все. Якщо найближча школа в 30+ хв. ходьби (тобто далеко, зупинок громадського транспорту поблизу нема, машини нема), то це буде проблемою дитині туди добратись чи шкільні автобуси вирішують цю проблему? Тобто питання саме про те, як працюють шкільні автобуси? Як вони будують свої маршрути? Де це можна почитати? Чи є комьют дитини до школи взагалі проблемою ( для деяких віддалених районів пригородів типу Канати чи Баррхевена)?
-
Шукаємо людей для офіційного працевлаштування у Канаді (від 2500-4500$/міс) Залишайте номер або пишіть
-
До речі , наша школа з невисоким рейтингом , але оселились там , де була змога , пішли до школи за рекомендацією сусідів , які вже пів року були тут , і я Вам скажу , дітям подобається , нам також , бо діти ідуть з задоволенням , вчителі на зв’язку , дають поради , підтримують , тому рейтинги дивіться , а краще ще й запитати тих , хто відвідую ту школу чи іншу школу ☺️
-
Добрий ранок. Ви можете подивитися на сайті OSTA busplanner . Там вводите адресу і клас і видає список шкіл, до яких ходить шкільний автобус, або чи підлягає дитина транспортуванню до конкретної школи.
-
доброго дня, підкажіть будь ласка, як заздалегідь знайти квартиру і роботу в Торонто?)
-
Я рік жила в Берліні.Звісно,спершу було складно сприймати все:мову,людей,правила…Потім , поступово ,коли починаєш вивчати мову,трохи почуваєш себе впевненіше. Оскільки нашим першочерговим завданням і було вивчення мови (кожен день по 5 акад.годин ),то працювати так і не довелося. Після 6 місяців екзамен —В1,потім інтеграційний курс(історія Німеччини) ще місяць ,знову екзамен. Потім можеш взяти перерву ,відзвітувавши Джобцентру про свої результати. 8 місяців на все це. Єдиний плюс —ти отримуєш виплати від держави (на одного приблизно 450 €)+ якщо знаходиш житло,тобі теж оплачує його держава в особі Джобцентра. Єдина твоя робота—ходити без пропусків на заняття. Тобто життя в Німеччині для тих ,хто вирішив там бути всерйоз і надовго.І готовий віддати зі свого життя на вивчення мови в середньому до 2-3-х років.У кожного по-різному ,звісно.І комусь C 1 і В2 ,наприклад ,непотрібен для роботи . В Німеччині ,особисто мені,було відчутно безпечніше.Навіть в голову не могло прийти ,що тобі страшно вночі пройтися вулицями не надто людними.В центрі навпаки там порядок і такого напливу хомлесів нема і близько .І поліція там на своєму місці…Всі сусіди ,німці,чудові люди і до нас ставилися по-людськи .І розуміли наше бе-ме…німецькою. Медицина —так,кажуть довго чекати терміни до лікарів ,але не так довго ,як тут в Канаді . Медицина там теж така собі —зайвого тобі не випишуть .Ібупрофен тобі в допомогу.Чим тобі вже гірше —тим більше шансів на тебе звернуть увагу. Але от стоматологія .Страхова наче і не має покривати лікування ,але є там наші люди теж ,і все можна полікувати безкоштовно ,за рахунок страхової . Тут в Канаді , на скільки чула відгуки —ні. В Берліні,зокрема ,страшна проблема з житлом.І пошук житла-квест ще той!Але знаходять ,хто наполегливий —знаходе.Три мої знайомі сім’ї є тому прикладом. Якби в Німеччині була англ .другою офіційною ,я б звідти нікуди б не їхала ,і зразу б повернулася б після тижня життя тут. Знову ж таки -це все моя думка ,моє бачення ,мій досвід . Ще —транспорт .В Німеччині все продумано ,навіть якщо в тебе нема поки свого, альтернативи ,чим доїхати, вистачає. Автобуси літають через 5-7 хвилин.Метро як наземне,так і підземне ,так регіональне.Все ходе справно .Ну не без запізнень ,але не глобально !Якщо хтось попав ,мені не доводилося чекати як в Канаді. І якщо порівняти якість цього транспорту і доріг,то …Я не могла і подумати ,що тут так печально з цим. Допомога з їжею є і тут і там ,якщо є потреба. Підсумовуючи : хтось категорично тут жити не зможе. Менталітет і тд .А хтось не сприймає Європу . Робити вибір вам .Ви можете не вчити німецьку,ну її ,працювати на будь-якій роботі ,як і тут для новоприбулих. Але навіть для спілкування на вулиці та в магазині, звісно ,треба хоч А1-А2. Вивчення безкоштовно ,то ж чому не вчити? Плюси є як в Канаді ,так і в Німеччині. Оскільки я прожила рік в Німеччині ,я сумую за Берліном досі .Я поки не сприймаю Канаду… Тут класно ,що житло на кожному кроці можна знайти.Були б гроші і були б ви працевлаштовані(для легшої історії оренди ). Знову ж таки ,питання мови .На якому рівні в вас англ.Якщо вам не принципово ,яку мову вчити, може ви раніше вчили німецьку…. Також ,наприклад ,якщо терміново потрібно в Україну ,або ж просто переслати речі (сезонно). Звісно ,я це теж робила легко ,будучи в Берліні. Тут ,з такими цінами на квитки, … особливо не розженешся.
-
Англійська мова для всіх бажаючих. Онлайн - з нуля. Індивідуальний підхід до кожного. Пишіть + або в особисті повідомлення, навчання та графік індивідуальні 🔥
-
Я теж поїхав в Канаду тому що в Канаді англійська мова але я не думав що тут буде стільки мінусів про які не дуже охоче розповідали в ютубі ( божевільні наркомани , погані дороги , громадський транспорт який їздить коли по 20 коли по 30 хвилин і поїздка в 7 км може тривати з пересадками півтори години , робота це мабуть теж дуже важливий фактор я звик працювати на чистих вибриках заводах у східній Европпі а в Канаді нема такого тут всюди будівництво і все що з цим зв’язано ) житло там де я живу в 5 поверхівці пів дома прибабаханих алкашів і наркоманів . Пам’ятаю як мені казали знайомі що вони приїхали черпати культуру в Канаді , яка тут культура я так не знайшов зато дегродації дуже багато , Канада це життя в авто немає затишних парків з фонтанами зате є кляті гусі і жахливий клімат , тому все більше думаю поїхати в Німеччину , із плюсів в Канаді що в мене є робота але не така добра як могла бути в Европпі , дорече я бачив в ютубі що хлопці без німецької мови влаштовувались в Німеччину на завод працювати .