Ukrainian Ottawa
-
Згоден, але люди, які проходять через такі програми, зазвичай не питають порад в тєлєгє. То трохи інший рівень. І вони готуються роками до такої імміграції у себе в країні. Ми зараз говоримо за абсолютну більшість, яку кинули навіть не у річку, а в океан і їм треба якось випливати на берег
-
Мені відкрили цю візу CUAET але тільки на три роки, та відлік по суті вже почався, а я ще не заїхав у Канаду, чекаю коли дружини теж вклеють візу, тоді можна буде їхати . Але я розумію що після переїзду в мене буде десь 2 роки та 8 місяців щоб зробити все для отримання ПР. Тому вагаюсь куди їхати у яку провінцію. Досвіду багато, під NOC підпадаю. Можу працювати деякий час як Self Employed на европейську компанію віддалено щоб не бути без грошей та не витрачати кошти які візьму з собою, поки буду шукати роботу. Подивився ціни на житло, воно дуже дороге. Важко обрати дуже у яку провінцію їхати щоб не прогадати. Великі провінції імпонують бо вакансій більше, але власне житло я там буду виплачувати 30 років, бо ціни космос. Маленькі провінції краще виходить, бо там житло більш доступне, та податки нижче. Тож можна буде працювати віддалено після отримання ПР по Self Employed на США, як працюю зараз тільки з Европи. Куди краще їхати ІТ спеціалісту?
-
Я дивився у Нью Фаунленд та лабрадор та Нью Брунсвік. Знайшов там біля 200 вакансій на розробників, 170 на проджект та делівері менеджерів
-
Ви вже знайшли консультанта?
-
Можу порекомендувати свою коліжанку, як імміграційного консультанта. Живе та працює в Канаді дуже багато років. Працює на державній службі. До цього- багатолітній досвід з мігрантами та заявками на піар. Вартість ведення кейсу не знаю. Точно перша загальна консультація безкоштовно
-
Вони з Оттави? І скільки коштує консультація?
-
IELTS - це як пливти у болоті на інший берег, коли можна скористатися річкою. CELPIP - це канадська програма, з канадським прононсом, яку проходиш на комп'ютері, а це набагато менш стресово і бали нараховують веселіше. Ну прям з дуже базовою англійською можна витиснути необхідні цифри
-
І писати олівцем? Чи набирати текст на комп'ютері і мати можливість виправляти свої помилки не псуючи папір: переставляти слова місцями, перебудувати речення. А якщо останні 20 років всю інформацію отримуєш з екрану і так набагато простіше помітити помилку у слові, ніж коли написав його від руки. А британський чи австралійський акцент теж буде легше людині сприйняти, чи все ж таки канадський, якщо вона тільки тут починає вчити мову? Ні, я кажу, можна і болотом доплисти, але я краще річкою