Ukrainian Ottawa
-
Take a look how Canada day was celebrated. The concert was evenly conducted in English and French. Une chanson était en anglais et prochaine etait en français. C'était vraiment magnifique and that's how people should treat each other. Плекайте мову, а не забороняйте людям разговаривать так как им удобно.
-
Батьки є прикладом. Батьки мають працювати над мовним питанням. Праця важка і невдячна. Ніяка школа на 3 години в тиждень не дасть дитині знання мови. Те що є діти які розмовляють російською, а чого ви очікували. Пів України розмовляє російською. Зросійщення ніхто не відміняв за десятиліття. Тільки ваша, як батьків праця, щоденна, ваше спілкування у сімʼї українською дасть дитині розуміння що є українська мова. Будьте готові бороти англійську як основну у дитини. Бо все що її оточує говорить англійською. Працюйте самі над цим, інакше ніяка школа на 3 години у тиждень вам не вирішить. У моєму випадку я готова до повністю англомовної дитини. Я не хочу україномовних шкіл, та будь яких інших ілюзій. Я просто готова розповісти дитині історію нашої країни, такою як вона є сьогодні, коли дитина буде готова. Що з цим робити, хай вирішує сама. Бо, обʼєктивно, життя моєї дитини, усвідомлене, буде проходити тут.
-
В Канаде вы никакого права не имеете говорить кому на каком языке разговаривать , что одевать, с кем спать и т.д. Изучите внимательно правила этой страны и значение слова HARASSMENT. Вы его совершаете на данный момент. Особенно по отношению к детям! При всем ужасном отношении к россии много украинцев и их детей ( не по своей вине) говорят по-русски. Лет через 5 будет сдвиги в этом направлении. На данный момент, есть проблемы посерьезнее, чем языковые срачи.
-
Два языка всегда. Поэтому дело не в языке, а в попавшихся вопросах. Я читала год назад русский и английский варианты. «Боков» не было. Может Украинский недавно добавили, поэтому много нестыковок? Но на английском я советую сдавать, чтобы потом легче было на тест-драйве, все таки знакомые термины и выражения.
-
Я нікому нічого не забороняю. Для мене не прийнятно коли на уроці української мови та культури діти спілкуються російською мовою, на теми не пов'язані з темою уроку. Цим вони заважають іншим дітям навчатися. Це не повага до вчителя та дітей. І на зауваження дітей, бо вчитель на то не звертає увагу, вони відповідали що "украинский язьік для лохов".
-
В мене дитина закінчила 6 класів української школи. Мову він знає. Хотіла для нього україномовне середовище. Так сказати побути серед своїх.
-
Смехота
-
Если ваш ребенок пойдет на курсы французского и ему там выставят претензии, чтоб он там разговаривал на французском, чтобы не портить впечатление другим детям вы как реагировать будете? 😂
-
А мені треба перед вами звітувати? Я вчора писала те саме, перечитайте. Тільки в цілому. Мене зацькували за "ущемление русскоговорящего населения". Вирішила пояснити чого для мене це не ok. З диною на плавання ходить хлопчик, розмовляє російською - це ok. В школі української мови - ні.
-
Вчера женщина рассказывала, что ей не нравятся украинские дети, которые говорят по-русски ( не по своей вине! ), сегодня уже эти дети говорили, что украинский для лохов, завтра скорее всего будет история о том, что в школе Леси Украинки были дети в одежде триколора и пеналами с портретами путина.
-
Воно то звісно так як ви написали. Але по факту, росіян хейтять у більшості по всьому світу, хейтять бо чують мову, і в Канаді також, зараз. І мова, вона, як би так щоб не образити, говорить сама за себе зараз. Ми, українці, навіть в людних місцях вирішуємо що за людина у черзі за нами, по мові. Кажу про рус та українську мову. Мої колеги, Амазон, максимально мультикультурний простір, вони з усього світу, розрізняють рос та українську мову….вони питають, чи ти з Росії, бо чують від людей рос мову. І в мене був випадок, коли вимушені були люди пояснювати за свого знайомого, давати пояснення іммігранту з Ефіопії , чому, він з України приїхав, а розмовляє російською. Бо сімʼя того єфіопця донатила на ЗСУ. Такий треш. Ми можемо говорити що завгодно, жити у най демократичнішій країні світу. Але війна в Україні показала в чому різниця. Мова має значення. Так в Канаді типу не можна до цього причепитись, але знаєте скільки я бачила порушень канадського законодавства за останній рік. Знаєте скільки я бачила реальних канадійців які хейтять русьню в державних установах. Просто за паспортом. Ми зробили свій імідж, прості люди та ЗСУ. Україна заробила свій статус у перший період війни. Краще цей імідж підтримувати. Аніж викликати питання, що все не так однозначно, говорячи мовою країни яка є всюди терористом.
-
Дякую, що зрозуміли, що я хотіла сказати
-
Читаю і дивуюсь 🤦♀. Щоб жити і працювати у будь якій країні світу,людина повинна вивчити мову тієї країни,тим самим мінімум показують повагу до країни,а наші навіть зараз кричать "кАкАя рАзніцА" за 30 років незмогли і зараз нехочуть,чому така неповага? Студенти іноземці за рік вивчають українську мову,а наші "кАкАя рАзніцА" 🤦♀. Коли тикають тими хто на фронті що вод то на російській,Вони,це наше життя,а ми,їх тил. Я дитина сссру в якої мати росіянка і я народилась там, школа на російській,все життя на російській виросла в Україні в місті,який спілкувався тільки на російській бо українська то мова бидла і селюків,це те що я постійно чула🤬. Хтось скаже а чого зараз такі патріоти,де ж ви були раніше,так,визнаю винні , винні що раніше не розуміли що мова має значення. В перший мій визит до Майдан Маркет,моя дитина почула від хлопців які там були російську мову,і питає "Чому вони розмовляють російською,вони що з росіі? Кажу ні, вони з України. Але чому ж російської 🤷♀🤦♀,Росія вбиває українців. Дитині 5 років. Поясніть чому?