О, так в тому й річ! Я знаю пів Львова, реально дуже багато людей в мене "знайомі через знайомих", прям от справді "маса людей", саме корінні львів'яни, не приїжджі. І дехто з них таки здавав якусь квартиру, і людям ВПО здавали, і просто транзитом хто їхав. І волонтерили багато (та й досі так, але вже не на вокзалі), і ще багато всього, інтернету не вистарчить розписувати) З багатьма досі спілкуються. Тому, коли я чую про "основну масу" львів"ян", я щиро не можу зрозуміти, про кого - бо, навпаки, завжди бачила більше негативу зі зворотнього боку. Але я знаю про одну людину, яка здавала "однушки" в новобудовах по 30 тис грн в місяць, у Львові. Але то була не львів'янка, а теж приїжджа "бізнесменка" з-під Донецька десь, ще в 2014, "успєлі виґадна прадать часть бізнєса", звісно свинособакам). Можу розказати цю історію, в приват або в іншу групу, бо це довго.
Також в рієлторів ціни позростали, і багато моїх знайомих, які роками жили і працювали у Львові, були змушені шукати нове житло, гірше і дорожче.
Підсумовуючи: бидло точно є всюди, "бізнесмени" теж є всюди (маю декілька історій з різних міст), але не завжди це львів'яни і от 100% - ніяка не "основна маса". Це я можу стверджувати абсолютно точно.