Що робити, якщо немає смартфона або комп'ютера?
Якщо ви подорожуєте без смартфона, тоді надішліть інформацію в ArriveCAN протягом 72 годин до прибуття в Канаду, створивши обліковий запис і ввійшовши онлайн. Потім роздрукуйте цю інформацію (або ж зробіть знімок екрана) і візьміть з собою в поїздку. Якщо ви подорожуєте зі смартфоном, але без додатка ArriveCAN, тоді також зареєструйтеся в системі і отримаєте електронну квитанцію або роздруківку з вашими даними за допомогою комп'ютера. Якщо у вас немає власного смартфона або ж комп'ютера з доступом в інтернет, тоді увійдіть в систему ArriveCAN, скориставшись послугами інтернет-кафе.
Що буде, якщо я не надам дані в ArriveCAN?
Вам не відмовлять в повітряної посадці або ж в перетині сухопутного кордону. Однак в цьому випадку у вас не буде права відмови від вакцинації в Канаді, а також ви зіткнетеся з додатковими затримками на кордоні (вас докладно розпитають про стан здоров'я). Вам може бути пред'явлений штраф або ж інші примусові заходи стягнення. Якщо я відвідую Канаду транзитом? Транзитним пасажирам, які подорожують через Канаду в іншу країну і не залишають безпечну зону в аеропорту, не потрібно відправляти інформацію про себе в ArriveCAN. Групова подача даних в ArriveCAN Якщо ви приходите в Канаду з близькими людьми, тоді скористайтеся можливістю групової подачі даних в систему ArriveCAN. Одна заявка може містити дані від 1 до 8 осіб, включаючи і головного заявника. Ви можете заповнити дані про ваш законному дружині (або партнера по цивільному праву), про ваших дітей (або про дітей, чиїм законним опікуном ви є) у віці 18 років або молодше. А також будь-яку іншу дорослому, чиїм законним опікуном ви є. Групова заявка в ArriveCAN дає багато переваг: всі особи, зазначені в заявці, будуть проживати разом за однією адресою під час проходження карантину або ізоляції