Українці в Канаді_Canada
-
Страшне :)
-
Все
-
Просто візьміть антибіотик і жаропонижайку
-
Особисто я віз у термосумці маленькій , але я вчора просто пройшовся у аптеці , більшість усього є тут
-
Привіт усім, підкажіть хто вже в Канаді, як ви пакували ліки у валізи, їх реально не мало з тим розрахунком що, кажуть брати на рік як мінімум поки знайдеш свого лікаря, і думаю як їх пакувати, хто як хто насипом хто окремо коробки кладе, хто без коробок,а в мене багато і думаю як їх компактно скласти,краше щоб в коробках були чи можна насипом як пишуть ,але це не пару штук ліків а реально багато
-
Юридичний статус біженця та робочої візи, це різні речі, не можна працювати в одній країні, там мати притулок в іншій. Ну самі подумайте, так не буває, саме тому з 400 тисяч ухвалених віз, 130 тисяч приїхало, а інші 300 тисяч сидять і думаю, як же зручненько всіх надурить, та нічого не втратити при цьому. Але нажаль такою поведінкою, це сором для України.
-
І звичайно, полякам дуже дивно, що віза з травня, а людина ще не поїхала. Так, має право і зовсім не поїхати. Але поляки поміняли закони, бо не хочуть кормити тих, хто може виїхати в інше місце. Тож роблячи візу, треба подумати, поїдеш ти в Канаду чи ні. Інша справа, якщо вона не зайшла і хочеться повернутися в таку рідну серцю Європу, бо комусь там дійсно краще і це ок. Виходячи з інформаціі про нові закони і такі історіі, звісно теж, потрібно робити висновки, як правильно повернути собі захист у Європі, якщо він дійсно потрібен. І не розказувати, що це неможливо. Якщо ви не зрозуміли суть того, що я пишу, то я не буду нічого докузувати тут
-
Напевно будуть люди, які повернуться із Канади в Європу і потрібно зарання думати про наслідки і як їх уникнути. А новини з Польші і Чехіі більшість вже чула, я думаю
-
Нащо мені ваші ужонди? Не показуйте нікому візи і буде вам щастя
-
Продовження історії - Як я писав вище, дружина мала статус UKR з квітня, у травні отримала канадську візу, у серпні літала на Кіпр на 7 днів, страж гранична примусила поставити DIIA.PL (погрожували без дії невпустити назад до Польщі), при поверненні не поставили штампу в'їзду мотивуючи саме наявністю дії (штампи виїзду з Польщі, в'їзду на Кіпр, виїзду з Кіпру є), через кілька тижнів у поліклініці виявилися проблеми із медичним страхуванням, з'ясували, що статус UKR скасовано та автоматично його не повернули. Ми бігали у нашому місті і до відділення стражі граничної, і кілька разів з перервою кілька тижнів до ужонду (чекали керівника відділу, без нього ніяк, а він то у відпустці, то хворіє), писали листа до стражі граничної у Варшаві... У нашому місцевому ужонді рядові працівники кривлялися через відпочинок на Кіпрі та наявність канадської візи (біженці повинні страждати!!!). ...сьогодні ми просто поїхали до ужонду сусіднього міста. Там заповнили пару анкет, зробили ксеро паспорту, показали авіаквитки, працівниця у вікні побачила канадську візу, щось пробуркотіла на ту візу, але статус UKR повернула. Всьо! Зайняло це 15 хвилин, незважаючи на доволі велику кількість людей. Це наша реальна історія, а не десь там сусід на фейсбуці бачив.