Ukrainians in Victoria, BC Chat
-
Тому що Германія визнала і за останні 80 років не показала жодної агресії і не вела ніякої загарбницької війни. А за срасію почитайте скільки воєн вона провела. І скільки українців знищили
-
Не згоден. Я народився і виріс в Києві. І вільно розмовляю українською, хоча в той радянський час коли я був школярем а потім студентом відсоток україномовних був дуже малий. І це тільки тому що в той час на більш менш нормальній роботі треба була російська.
-
Та ні не жартую. Я не жила, але приїжджала , і в магазинах, готелях в кафе розмовляли українською.
-
За Донецьк , Луганськ і інші східні міста не знаю.
-
Кажу те що бачила.
-
І в Києві я була і навіть в Криму, і там більшість говорили українською. Тому може у вас було середовище таких говорящіх.
-
Ану, розкажіть мені трішке докладніше до кого конкретно я приїхала в гості .
-
Ми вас приймемо навіть якщо буде погана українська, але нам буде приємніше читати ломану українські людину яка старається аніж людину яка тримається за мертву мову як за останню ниточку.
-
Я вам скажу 20 років тому більше людей говорило українською аніж зараз. Я беру за приклад Львів коли я вчилася в 2000х то російську дуже рідко можна було почути, а коли я приїхала на зустріч випускників, то був шок від того як всі русифіковуються і фактично на вулиці було чути срасійську. І ті хто приїхав давно , якраз говорять українською і дивуються що приїхали українці які говорять мовою ворога. Оце дивина. І є навіть ті які тут народилися і також говорять українською а не срасійською. А теперішні чомусь принципово захищають ту язику.
-
Навряд вони здають тести на знання англійської мови в LINK чи ICA. І так, якщо вам не потрібна українська, це ваше право, але для інших українців це дуже болюче питання доводити оточуючим , що українська і російська це не одне і те ж саме, коли діти росіян в канадских школах розказують своїм однокласникам, що «русские и украинцы - это одно и то же». На весні, один канадець, почувши що я зі своєю мамою говорю англійською підійшов до мене і ломаною російською запитав «вы говорите по русски?». І краще б я сказала ні, бо він почав розказувати, що Зеленський краде всі гроші, що дають Україні, і взагалі треба Україну вже давно поділити між росією та Польщею і все. Мене чоловік тоді ледь відтягнув. Бо довелось би викликати поліцію. І цей «канадець» ймовірно ніколи не жив в Росії і народився в Канаді, але російську він вивчив, як і те що Україну треба поділити між Польщею та росією. Мова може бути неприємним тригером. Я маю російськомовних друзів і поважаю за все, що вони роблять для України, але навряд я буду сприймати російськомовного незнайомця як українця. Скоріше як потенційного ворога. Хочу зазначити, що я не схиляю вас перейти на українську, якщо ви самі того не хочете, але говорю про свої відчуття, які викликає мова ворога.
-
У Вас трішки проблеми з порівнянням Він з канадським паспортом, давав клятву громадянина Канади, Ви приїхали до нього в гості та навʼязуєте якою мовою йому розмовляти Це абсурд повний…
-
-
І це не завадило їм оволодіти польською чи чеською за 6 місяців . Парадокс