Ukrainians in Victoria, BC Chat
-
#робота Шукаємо няню для дитини 9 років (район Happy Valley, Langford). Потрібно забирати дитину зі школи о 14:30 та бути з ним до 19:00. Або у Вас вдома або у дитини вдома, це неважливо. Дитина говорить англійською, трохи розуміє російську. Пишіть в приватні повідомлення, якщо зацікавлені, я надам контакти мами. Дякую🙂
-
У Walmart не знайшла. Спробую ще в іншому подивитися. Дякую.
-
Whole sale club Walmart
-
Якщо це відповідь мені - то де можна придбати?
-
Є таке.
-
Всім добрий день. Скажіть, чи зустрічали ви тут обліпиху? Свіжу чи заморожену? Чи як варіант вже перетерту?
-
плюс. Останні вибори були яскравим прикладом
-
До виборів я цього не знала, і була дуже здивована Просто я фільмів майже не дивлюся. Для мене герой фільму - лише актор, а не "="
-
О, так!
-
А в кіно пропаганда працює добре, доречі.
-
Бо плани орчі були колонізувати Україну. І політика раші продовжувала й надалі сюди пхатись. Не тільки проросійські політики та партії, доречі. Згадаємо мистецтво- кіноіндустрія, серіали, які знімались або спільно або наші актори грали в їх фільмах, серіали заполонили телепростір. Я навіть памʼятаю, що люди казали, що дивляться перший російський канал з новинами, бо там все раніше, а українські новини називали «вчорашніми».
-
Так, то було жахливо. Ми ніби як звиклись з цим. Але та стара діаспора не розуміє, нащо нам продовжувати, якщо вже вільна Україна і можна відмовитись від того примусу. Я раз в радіопередачі сказала "да", то зразу купа гнівних коментарів було )))) (смішно те, що до того часу не коментували передачі))
-
Зрозуміла. Іноді відчуваєш себе ніби ворогом, бо дитина людей, які змушені були жити при радянщині. Я все розумію. Що багато хто воював проти радянської власті. Але й багато хто змушений був воювати на стороні срср, бо інакше ніяк. Ці всі октябрята потім, піонери☹️ Це виховання, яке насаджували з садочків і далі… Я трішки застала ще ту школу, ще тих вчителів, які сміялися над словом «кватирка». Як моя прабабуся здавалася смішною з її українською мовою, з суржиком. Як нам насаджували, що українською мовою говорять «селюки» (кажу то словом як воно звучало тоді, я дуже люблю села наші, просто ось так говорили). Але я й памʼятаю, як мама працювала весь час - інженером в інституті та потім шила завжди, а нас бабуся часто виховувала. Бо грошей не було. Ще моя прабабуся тайно ходил в перехід метро просила милостиню😵💫 Пгтім купувала нам цукерки. А цукерки нам з братом поштучно однаково давали. Ось так було.
-
Я говорю про ту повоєнну хвилю еміграції, з якою ми ще можемо спілкуватися. Це люди з Західної України, яка була окупована в роки 2-ї світової війни. В більшості їх батьки боролися проти радянської окупації, дехто був насильно вивезений в Німеччину на роботи. Скажімо, в наших околицях є похресники Уласа Самчука і діти родин, близьких до Дмитра Донцова та інших провідників УПА.
-
Мій дідусь був розкулаченим. В них був млин, господарство. Як я розумію, непоганий бізнес. Відправили в Сибір. Дідусь хлопчиком збіжав звідти, в Україні екстерном здавав іспити, працював з Патоном. Воював, дійшов до Берліну. Не пишався тим, що мав бути на тій війні. А потрапив він туди в останній день служби в армії. Коли почали в них скидувати бомби, його старшину одразу вбило. І тих хлопців всіх одразу воювати забрали. Дідусь був звʼязковим, під снарядами провода тягнув. Був дуже розумним та добрим. Говорив він російською, бо інакше не можна було в той час. Ніяких думок та грошей виїхати не було. Моя прабабуся (мама бабусі) україномовна з народження і все життя, вона плювалася на російську мову, а бабуся вже російською говорила, бо інакше було важко. Треба було жити, працювати за ті гроші, і думати, як жити… То не бажання людей не говорити українською, а примусове насильне використання російської. І ці люди не погані, що не виїхали в Канаду або США, щоб не говорити російською. Вони мали важке життя, і багато хто просто мовчав про мову, про церкву… Було б чудово, якщо б ми обережно висловлювались за наших предків, за батьків.
-
Ми давно не збиралися всі разом, чи не так? Тому запрошуємо Вас завітати на Meet&Greet Що може буди краще, ніж випити кави та поспілкуватися зі своїми😊 ✏️Сьогодні (четвер, 19 жовтня) з 5:00pm до 7:00pm в Українському Культурному Центрі, 3277 Douglas St, Victoria, BC V8Z 3K9 Можете захопити з собою закуски до загального столу. Побачимось!