Ukrainians in Victoria, BC Chat
-
І це перекручений факт, бо тоді і іспанська, і англійська то мови окупантів і мали б ті десятки країн розмовляти локальними мовами, а не обирати оті бридкі і криваві мови
-
Інший бік медалі, особисто чому я не вірю у щирість заяв стосовно турботи про зникнення, захисту і тому подібне: Як можна біло виїхати так далеко, дуууже далеко у дуже мульти-етнічну країну з абсолютно далекими від української державними мовами і продовжувати казати ми так захищаємо, так переживаємо за мову? Ну, далеко це від справжньої щирості… А якщо ще поставити голосування, хто точно впевнений, що повернеться в Україну і відповісти чесно всім, то тоді тему можна закривати взагалі
-
Ви чуть перекручуєте факти. Українська - державна мова України. І коли в Україні просять розмовляти українською - виникають чомусь конфлікти. Уявіть ситуацію: в Канаді, де державна мова англійська, ви будете вимагати українську/російську/китайську на держ.рівні? Ні, ви вивчите ДЕРЖАВНУ МОВУ. В побуті - хоч японська. і так, наша нація 33 роки тому зробила помилку, коли з прийняттям закону про Незалежність України не ввела обов'язковий іспит на знання мови, як це існує в багатьох розвинених країнах. Ще раз, я лиш подякувала родинам, що знайшли у собі сили і головне бажання говорити українською. Все! а когось тригернуло. Кожен робить висновки свої. Кожен приймає рішення свої і робить свій ВИБІР. Лиш на початку війни, я добре запам'ятала слова путіна: "Россия кончается там, где кончается русский язык". А далі ...кожен сам має свою голову на плечах і свій вибір.
-
І багато біжить від війни? Всіх на мовний фільтр перевіряють? Як виявляється ці бігуни у расіях роками працювали, а тепер зорро захисники
-
Ми ще на рівень оперування фактами не вийшли в цьому чаті. Поки що - зведення особистих рахунків.
-
І я, як бачите відповідаю без проблем українською Але просто не відчуваю достатнього рівня щирості у людях, які так далеко, але супер патріоти
-
Якби в свої часи етнічні українці, що переїхали в Канаду сотні років тому, не зберегли свою мову і культуру, то зараз би не існувало б спільноти, яка допомагає новоприбулим українцям, які біжать від війни. Незважаючи на те, як далеко і де ми живемо, ми вважаємо вкрай необхідним нашим дітям памʼятати своє коріння. Ніхто не знає, коли та чи взагалі закінчиться війна, чи хто буде здатен повернутися, нема сенсу проводити опитування зараз.
-
Якщо людина робить чіткий вибір зміни країни проживання, то вже ці всі приказки можна ділити на 2, а то й на 3 Бо і мова, і культури радикально інші
-
Я вам скажу, як. Діти, народжені в Канаді розуміють, розмовляють, читають українською. Люди, які виїхали сюди в 1-2 хвилі еміграції і які не знали української, починають її вчити. Ось так вона і зберігається/захищається десятиліттями так далеко в мультикультурній Канаді. Аби бажання😉
-
Кто то пытался интересоваться историей Канады? Почему второй гос. язык французский? Как Квебек едва не отделился. И как канадцы действовали Война Англии и Франции ...тоже как посмотреть. Очень интересно. Если долгожители тут знают интересные факты-было бы всем полезно.
-
Так, а якщо як цей наприклад фуцен с Сургуту 20 років платив там податки, то це ні на бомби було? На солодку вату?
-
Також дуже цікаво, якщо до цього дійде, як Ви особисто будете клястися у вірності іншій країні, но при тому казати, що я захищаю Україну і все українське? Ну, не чесно це… Я не засуджую, але…