Skip to content
  • Home
  • Categories
  • Recent
  • Tags
  • Popular
  • Users
  • Groups
Skins
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Default (Lux)
  • No Skin
Collapse
Ukraine Tryzub and Canada Leaf
  1. UKRAINIANS ON THE CANADA MAP
  2. Categories
  3. Вільне спілкування
  4. Ukrainians in Victoria, BC Chat

Ukrainians in Victoria, BC Chat

Scheduled Pinned Locked Moved Вільне спілкування
24.2k Posts 903 Posters 54.1k Views
  • Oldest to Newest
  • Newest to Oldest
  • Most Votes
Reply
  • Reply as topic
Log in to reply
This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
  • T Offline
    T Offline
    Vladyslav
    wrote on last edited by
    в них є и французька
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    J J
    wrote on last edited by
    Вибачте, що не відповідаю вашим високим критеріям. Я вас не збираюся переконувати, дивно тільки що саме ви тут робите.
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Kate
    wrote on last edited by
    В кожного своя історія, буває...але це ж не означає, що ми не маємо зберігати і давати їм це на рівні укр.спільноти.
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Наталья
    wrote on last edited by
    І діти між собою говорять на англійській. Так що в тему.
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Наталья
    wrote on last edited by
    А моя дочка більше не розмовляє з нами рідною мовою, не хоче)
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Kate
    wrote on last edited by
    Серйозно? Моя донька приїхала сюди у 5 років, син народжений тут. Вони обоє вільно говорять українською з нами, так і між собою. Вдома всі говоримо українською. То ж не в тему коментар, вибачайте ;) А, і в Канаді ми 13 років, якщо що😉
    1 Reply Last reply
    0
  • t5291624463T Offline
    t5291624463T Offline
    Yaroslav Yermolenko
    wrote on last edited by
    Я просто нікого не переконую розмовляти тільки українською і як потрібно до без тями берегти культуру виїхавши з країни Хоча використовую вільно обидві І виїздом зайнявся ще у 2016 спокійно сприймаючи і реалії України, де руськомовні можуть бути не меншими патріотами і тим більш Канади, де взагалі
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Наталья
    wrote on last edited by
    Ви можете їх передавати. Але візьмуть вони їх? Діти, після декількох років життя у Канаді, розмовляють тільки англійською мовою і не бажають навіть відповідати рідною мовою. Ви будете говорити до них українською, а вони будуть відповідати англійською.
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Kate
    wrote on last edited by
    Ви знаєте, тут в УКЦ, в церкві так багато людей волонтерять, тих, які поставили свої матеріальні цінності вище, аніж укр.культуру.
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    J J
    wrote on last edited by
    Це не означає, що вона не памʼятатиме своє коріння. Я не впевнена, що мої діти спілкуватимуться українською теж. Але вони знають, хто вони і звідки, вони ходять на українські танці, вчать українську, люблять українські страви, слухають українську музику і пісні, переймаються через війну, і дуже хочуть поїхати в Україну.
    1 Reply Last reply
    0
  • t5291624463T Offline
    t5291624463T Offline
    Yaroslav Yermolenko
    wrote on last edited by
    Та не потрібно, у кожного своє життя і плани Просто лапшу з вух люблю одразу знімати)
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Kate
    wrote on last edited by
    Як скажете😀. Ви абсолютно нічого про мене не знаєте. Доводити не збираюся
    1 Reply Last reply
    0
  • t5291624463T Offline
    t5291624463T Offline
    Yaroslav Yermolenko
    wrote on last edited by
    Необачно Ви це написали… Якщо у 2010 то Ви точно не з категорії нещасних людей кінця 19 сторіччя, кінця десятих 20 сторіччя і нинішньої війни То ж Ви поставили на перше місце свій матеріальний інтерес, а не культуру і мову тим більше Вибачте, звичайно, але не потрібно…)
    1 Reply Last reply
    0
  • t504045596T Offline
    t504045596T Offline
    Lisa Alisa
    wrote on last edited by
    Я думаю що тут питання не в патріотизмі. Зросіщені радянською політикою українські сімʼї звичайно можуть бути патріотами і я думаю, що в цьому немає сенсу сумніватися, дивлячись скільки російськомовних хлопців та дівчат зараз на фронті. Але доки вони ведуть свою боротьбу за збереження нашої країни, важливо розуміти що кожен з нас має вести свою боротьбу за збереження мови, культурних традицій (не лише збереження, але і відновлення), історії. Бо крім нас цього ніхто не зробить. Ви правильно зазначили, що українська мова та культура в Канаді нікому не потрібні - нікому, крім українців. Ми не можемо змінити своє минуле, але можемо взяти відповідальність за майбутнє та зробити нашу культурну ідентичність яскравою та помітною.
    1 Reply Last reply
    0
  • t5291624463T Offline
    t5291624463T Offline
    Yaroslav Yermolenko
    wrote on last edited by
    Та це класно Але досить хейтити тих, хто розмовляє російською, але не є таким за духом Наприклад, оце гівно, яке платило податки путіну зараз типу патріот і розмовляє типу тільки українською, хоча відомі інші факти в українському центрі типу як свій керівництво країни у нас взагалі в основному євреї і btw тільки рускьомовні, хоча я також норм з цим і майже знудило як 24/12 палестинські худоби і довбонуті канадці по центру пройшли Просто країна має деяку кількість рускьомовних, і от знаходячись звідси, казати, що вони гівно і війна через них, то не є гуд
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    J J
    wrote on last edited by
    Кожен судить по собі 😏
    1 Reply Last reply
    0
  • t504045596T Offline
    t504045596T Offline
    Lisa Alisa
    wrote on last edited by
    Хочу ще порадити заїхати (або згадати) Сюрей та Річмонд, або Бремтон (Онтаріо) - яскравий приклад того, як нацменшини перетворюють населення цілих міст в моноетнічні осередки з більшістю своїх представників в місцевих органах управління та вивісками на магазинах своїми мовами. Ну, або для прикладу спробувати знати роботу в сфері обслуговування в Ванкувері без знання Мандаринської мови 😂
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    J J
    wrote on last edited by
    Я не хейтю російськомовних українців, якщо вони проти війни, допомагають Україні та підтримують біженців. А ось хамство ненавиджу будь якою мовою.
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Kate
    wrote on last edited by
    Ще раз, пояснюю, по буквах. Я ПОДЯКУВАЛА родинам, які свідомо перейшли на українську. Я вважаю, що це варте поваги. П-О-Д-Я-К-У-В-А-Л-А!!!! Де хейт? Не знаю. Натомість когось тригернула і вилізли повідомлення про недалеких україномовних українців недопатріотів. Я ніколи не ставала до бесіди і до переходу на особистості про хейт рос.мови і російськомовних. Це вибір кожного. Я ЗА збереження українського. На цьому все.
    1 Reply Last reply
    0
  • t1923185309T Offline
    t1923185309T Offline
    Alex B
    wrote on last edited by
    До Трюдо точно так же было
    1 Reply Last reply
    0

• Login

• Don't have an account? Register

• Login or register to search.