Ukrainians in Victoria, BC Chat
-
Ми маємо памʼятати якою мовою віддавалися накази про це !
-
"Считать" можна і до ста , але росію ми мусимоі маємо вважати ворогом ! Мені якось не хочеться зовсім розмовляти цією мовою, Мовою вбивць , мовою катів ... не можу просто .
-
Викладатиму лишень звіти, де залучені кошти інших людей Поїхали ( бо все те, що купую на фронт для свого сина за власні кошти , не вважаю за потрібне показувати ) Тепер ваша черга !
-
Знаєте, хто вбив автора всесвітньо відомого "Щедрика" Миколу Леонтовича? Знаєте, хто на допитах відірвав Максиму Рильському вуса зі шматом шкіри і м'яса? Знаєте, хто розстріляв автора відомої книги "Камінна душа", бандуриста Гната Хоткевича? Знаєте, хто довів до самогубства Миколу Хвильового чи Миколу Скрипника? Знаєте, хто вбив Леся Курбаса та Миколу Куліша однією кулею, аби...зекономити? Знаєте, хто і чому розстріляв Миколу Зерова? А Валер’яна Підмогильного, Мирослава Ірчана, Марка Вороного, Євгена Плужника, Григорія Косинку, Майка Йогансона...? Знаєте, хто і по яких саме статтях ув'язнили Сергія Параджанова після гучної прем'єри "Тіні забутих предків"? Знаєте, хто спалив всі ноти Василя Барвінського на подвір'ї львівської консерваторії, а потім "дарував" 10 років концтаборів разом з його дружиною, - донькою відомого науковця Івана Пулюя?! Знаєте, чому виїхали за кордон Анна Стен, Сергій Лифар Михайло Ломацький? А сини відомого гуцульського письменника Петра - Шекерика Доникового, який сам пропав безвісти?! Знаєте, хто забороняв творити першому теоретику українського народного танцю Василю Верховинцю? Знаєте, чому відбувала каторгу Людмила Старицька - Черняхівська? А Параска Плитка - Горицвіт? Ольга Нестеренко? Знаєте, хто і чому назавжди заборонив Олександру Довженку повертатися додому, в Україну? Знаєте, хто повісив автора відомої "Червоної рути" та інших українських шляґерів Володимира Івасюка? Знаєте, хто звів з життя в тюремній камері Василя Стуса? А чи може знаєте...? Відповідь на всі "знаєте" відома і одна: радянська влада, тоталітарна система, моzKалі, російське бидло, яке вже кілька століть нищить наш цвіт, наших митців, нашу мову, наші традиції, нашу культуру. І цих "а знаєте, хто і чому..." - хмара, бо росія не може змиритись, що Україна та її народ - вільний, мудрий, нескорений і надзвичайно сміливий. Бо навіть під дулом ворожого російського автомата наші українці жартують і співають пісні. Будь ласка, знайте. А найголовніше, пам'ятайте ! І хоча б намагайтеся розмовляти українською, вона красива і милозвучна !
-
А ще маю чудову банківську карту, яку успішно використовую .
-
Буквально час назад тут шел разговор об объединении и вы опять за свое. По вашей логике, если вспоминать на каком языке отдавались приказы, поляки должны ненавидеть украинский язык и все связанное с Украиной, а евреи немецкий и Германию. Однако же Польша активно помогает Украине несмотря на то что украинцы 80 лет назад вырезали 120000 поляков на оккупированых Германией территориях
-
Та де ж я то вмію робити...
-
Таке враження що у всіх сруськомовних нема очей , і нема душі.
-
Вибачте, але ви читаєте не очима, а мабуть iншим мiсцем)
-
Дивно, заблокували людину на місяць яку уже дістали ці руські наративи, а цю людину яка постійно являється провокатором і захисником сруського ніяк не заблокують. Таке враження що нема якогось свого життя лиш тут сидіти і реагувати на всі проукраїнські коментарі.
-
А ви бачили щоб євреї говорили німецькою? Була в Ізраїлі і нічого не побачила пов'язаного з Німеччиною бо вони розуміють хто вони і що робили з їх народом. А ви постійно виступаєте в захист терористів, хоча самі писали що в Україні мало коли були. Для чого ви нав'язуєте свої наративи. Тут люди які прожили все своє життя в Україні, а ви постійно , постійно, постійно сунете якісь докази ні про що. Ви були в Україні під час війни? Ви бачили що там творилося і твориться? До чого всі ці ваші думки????
-
Тепер зрозуміло чим саме ви читаєте.
-
Ж*пой🤷🏻♀️
-
нажаль Ви не уловили основну ідею мого сна. Я якби відношу себе до цих решти 700 людей - котрим набридло читати ці портянки 2-3 людей - котрі засмічують інформаційний простір своєю власною бесідою! Й я б дуже хотів більше постів про голубці, Попадюка тощо - аніж читати особисте листування 2-3-4 людей, у котрих ну занадто багато вільного часу!
-
Звісно, розумашко , може скажете яким саме
-
Та хоть горшком меня обозви. Я не делю людей на хороших и плохих, потому что я лично их не знаю и за всех подряд не могу говорить. Ты помогаешь- молодец. Хочешь говорить об этом постоянно, та говори. Мне жаль, что у тебя сын воюет, мне жаль, что у меня папа на войне. Что еще? Мерятся кто лучше, кто хуже?