Ukrainians in Victoria, BC Chat
-
Все може бути, бо іноді буває враження що десь у 17 сторіччі живу🤣
-
Доброго ранку! Думаю, багатьох організаторів вчорашнього заходу зачепило слово «сумнівний» у Вашому повідомленні, бо наскільки розумію, Ви на ньому не були присутніми. Я не ховаюсь за нікнейнами, маю тут справжнє фото, і роздаю свій телефон, кому потрібна підтримка з роботою та взагалі інформацією. Я розумію, що Вам складно, і що можливо Ваші очікуване не співпадають із реаліями. Я теж новоприбула у Канаді, і півроку тут інколи недостатньо, щоб оговтатися від культурного шоку. Щодо роботи: вона є, і канадські компанії готові наймати новоприбулих. У провінційному уряду працюють уже як мінімум 2 людини з новоприбулих, яких я знаю. Інші працюють у неурядових організаціях, школах, охоронних та будівельних компаніях… І успішне працевлаштування залежить від багатьох факторів: знання мови у першу чергу, навичок, наполегливості… Хотіла Вас підбадьорити та сказати, що все у Вас вийде
-
Про работу на констракшені та волонтерство я взагалі лячно писати, бо мабуть вбьють
-
А з приводу язика, навчання. Язик в нормі, імпрув не стоїть на місці, з навчанням також все добре, за 6 місяців закінчив та отримав 38 онлайн сертифікатів з онлайн курсів. Та зробив це за порадою одного із HR-рів одної компанії. Співбесіди в мене не на рівні - хелоу, май нейм из... Ай вот зіс джоб, а на рівні наприклад як підняти термінальний сервер на амазоні та дати людям доступ з іншої країни.
-
Я теж хочу вже свіч зробити, 14го остання співбесіда в офісі, ні, хай воно горить
-
Дякую, дуже. Про сумнівність я теж розписав. Що на співбесіді одразу сказали, що не гарантують що буде найм, не гарантують навіть 3 дні, але мінімум 2, не гарантують що буде коли пройде випробний термін , але ти повинен бути готовим до багатьох моментів від ночі до жертви вікендом, та не дай бог сказати що у літку маєш плани відпочити 🤣 тим паче ю маст хев кар енд клас 5 Ну деж тут приваблива пропозиція? Ну сумнівна ж? Так? Ну буду у вас дірект депозіт в 1000 кад, що далі?)
-
Я приймаю участь в усіх закладах в яких можу та є час. Маю пропозиції, але ж усі бажають кращого. Я дивлюсь на перспективу. Маю парт тайм у ресторані, маю час на навчання та заходи та волонтерство. Працював би де на 2 кад/ч більше, то нічого б нн було
-
Дам свій фідбек, який частково стосується BC Ferries та констракшн індустрії. Прилетів до Канади три місяці тому, після стандартних процедур для емігранта (msp, sin etc.) почав шукати роботу. Планував подаватися на феррі, так як маю морську освіту та кілька років досвіду роботи на судні, але з феррі на острові не все так просто, як я зрозумів усі спочкатку будуть отримувати парт-тайм та on call графік. Знайшов контакт місцевого канадійця старшого механіка (серйозна посада в судовій ієрархії), який в них працює і він підтвердив інфо щодо парт тайму та он кол, багато хто через це проходить і навіть він спочатку пів року теж працював в такому режимі (місцевий з мовою та освітою). Мені такі умови не сподобадися і я спробував констракшн. Вступив до профсоюзу столярів, мене безкоштовно запезпечили базовими інструментами та одягом, дали роботу на наступний день. 80 годин в тиждень без всякого парт тайм та он кол. Аби тільки працював. Стартова зп 24$ год, що на мою думку досить непогано для початку. Далі можна обрати будь яке направлення в будівництві, яке тільки зацікавить і розвиватися в цьому напрямку. Після місяця роботи підписав папери на apprenticeship program, працюю і навчаюся професії столяра, школу оплачує роботодавець та профсоюз. Підвищення кваліфікації кожні 7-9 місяців після екзаменів в школі, після цього виростає зарплата. Кар‘єрні можливості - red seal carpenter після чотирьох років в індустії, якщо не ловити гав, це 40$ в год. Можна навіть дорости до супервайзера. Все що треба - наполегливо працювати, старатися і показувати свою зацікавленість.
-
Не знаю, звучит как обычные условия для он колл позиции. Даже на он колл есть фиксированные выходные, есть овертаймы от которых вы можете отказаться. Машина обязательна потому что смены начинаются в 04:00 на транспорте вы просто не доберетесь. Летом на фэрри самый большой трафик поэтому все сотрудники должны быть вовлечены.
-
По перше звідки я міг знати що буде. По друге мозог і вних є гарні позиціі в ІТ та починаючи с нуля можна пробитися, Гадості. То я один такий, чи подивитесь у дзеркало? Раунд!
-
Я наверное выскажусь, хоть и рискую быть закиданным тапками, тухлыми яйцами, помидорами и еще быть политым сверху фекалиями. Я обратил внимание, что те кто действительно бежал от войны, у кого разрушили города, кто приехал сюда ни с чем, с парой носок и трусов, те не наглеют. Они рады любой помощи, работе и тд. Люди просто хотят спокойно жить там где не летят с неба ракеты и не падают бомбы. А вот те кто годами грел жопу в Европе и просто воспользовался возможностью получить на халяву гражданство западной страны, тем всего мало. Они вечно недовольны: помощь от государства маленькая, волонтеры недостаточно сильно перед ними стелятся, на работе не предлагают сразу миллион долларов в час, да и вообще страна фу отсталая. Я конечно могу ошибаться, не все такие, но таких достаточно
-
Так, згідна. Є і такі, хто з України приїхали і нахабно себе ведуть, але це ті, що мають достатньо грошей і тільки користуються безкоштовними ресурсами по максимуму. Їх не видно на громадських заходах, від них нема допомоги, тільки очікування. Вони думають, що вони класно маскуються, але таких видно здалеку. Хто не біжав від бомб і сам допомагати нікому не збирається. Отримавши всіляку допомогу - житло, гроші, харчі, одяг, гіфткарти і пр., вони часто не тільки повертаються потім дупою, а ще поливають гімном і брудом тих волонтерів, які це все для них робили. Бо робили недостатньо і не вірять що волонтери такі дурні це все робити безкоштовно. І взагалі Канада гімно, Вікторія гімно, громада гімно. Ну таке 😜 все таки таких меншість, процентів 5-10 я б сказала