Ukrainians in Victoria, BC Chat
-
Взагалі ми напевно іноді забуваємо, що цей чат та всі заходи HUVI організовані на волонтерській основі такими ж як ми людьми зі своїми справами та приватним життям. Вони віддають нам найдорожче- свій час. Тому думки до їх дій можуть бути тільки про вдячність.
-
Тут можу дати більш ніж 100% що був скрол усіх подальших моїх повідомлень. Так тримати👍
-
Друзі, знову поясню. Ттм, хто приїхав через війну, не збираючись роками, не збираючи капітал на життя тут, треба знайти хоч чкусь роботу, а для гаверменту ще як до місяця рачки. Там не чекають біженців. Повторюсь, що за той час, поки шукаєш роботу, можна опинитися просто неба. Бо приїхали, рятуючи родину. Доречі, з іншого боку, я якраз бачу тут, на місці, що є люди, які йдуть назустріч, які можуть допомогти з роботою. Як місцеві кажуть, за ручку привести. Це те, що в Україні баста. Щодо знецінення досвіду, то я тут і зголна і ні. Дивляться роботодавці, питають, пишуть попереднім. Але все одно, якщо буде вибір, то віддадуть перевагу молодшому без досвіду, але з папірцями. Це вже наш досвід тут. Доречі, це й про вік. Ми не юні, з яких люблять ліпити зручних прпцівників, хоча й придатні до ліплення. То я до того, що відмова була через це. Про єдинорогів, то так, декому може пощастити швидко і дорого себе продати, але ми не про це говоримо. Хай що, а ми не здаємось:), все буде добре
-
До Нового года, пополняла каждый месяц по 150 грн. С января они поставили тарифы, такие же как и канадские, в связи с требованиями зарубежных компаний. В этом месяце пришла смс, что можно пополнить телефон на 50 грн и получить 10 гб + звонки на Украину. Так понимаю, что это акция.
-
водафон здається за 150 грн давав безлімітний інтернет в роумінгу. Це значно вигідніше ніж ціни на інтернет від канадських операторів
-
Ну мабуть, томущо жоден канадський оператор не пропонує 10гб інтернету за 50 грн🫤
-
Наважуся допустити що перевагу віддали молодшому з папірцем не тому що він молодший і в нього папірець, а тому що він резидент з нейтів англійською і місцевою ментальністю, а ще папірець цей канадського зразка. Важка правда кар'єри тут. Ще зауважу, канадцям дуже важливо, щоб кандидат вписався в колектив і не було ніяких непорозумінь в команді. Канада країна емігрантів з різними культурами виховання, але всі вони мають вписуватис в місцевий стандарт і не приносити дискомфорту іншим. Тому всім доведеться навчитися натягувати на себе посмішку, контролювати своє невдоволення
-
Так! Ліза, шикарно описала) Я 2.5 роки шукала роботу, почала з $18 через два місяці $21, подалась в гавермент і через ще чотири отримую вже біля $30. До чого це? В мене є освіта і канадська і українська. Чого не було? Достатнього рівня easy going і того як складати резюме. Усі кого зараз наймають до нас (а це мінімум 3 людини кожного місяць через великий потік кадрів пов‘язаний з підвищеннями всередині гаверменту) навіть без ідеального знання мови - дуже і дуже приємні люди. Такий у гавермента недолік, що процес найму довгий. АЛЕ, якщо знати усі правила написання резюме і проходження інтерв‘ю - робота ваша. Я впевнена що на семінарі це і пояснювали. І це ідеальна робота з точки зору бенефітів і захищеності. Якщо вона зараз тимчасова, то з отриманням Pr вас переведуть на постійну. Я знаю людей які вже влаштовані в Government з Work Permit, тому немає нічого неможливого. Вік теж не грає ролі, беруть і під 50 і в 20.
-
От таке тут є, якась правда буття, як обмеження свободи чи щось таке. Надали пепевагу через вік і папірець. В чоловіка є багато папірців місцевих, канадських. Але він спілкувався довго, бо хотів розуміти, чому. Так і сказали, що молодого не треба перевчати, вони його просто з 0 навчать, зліплять. Досвід та все інше, англійська - все сказали ок. Щодо посмішки, то поки враження саме таке, що її натягують. І ти не знаєш, як саме реагувати, чого чекати. Як приїзали, то так і робили, натягуючи посмішку, як дурні:). Зараз я намагаюсь бути собою. І не всі люди хочуть, щоб навпроти ти сяяла посмішкою, коли це не на часі. Проявити ввічливість, бути емпатичним - це краще, ніж начипити посмішку. Я першу робрту знайшла по об'яві на дверях. Зайшла з плсмішкою, звичайно. Але діалог був би дивним, коли б я спілкувалась про свою ситуацію з посмішкою, коли розповіла про проблеми, про те, що ми маємо знайти хоч якусь роботу, про те, що я з України. Доречі, перша робота була якраз така, що треба було начипити ту посмішку, бо вітала клієнтів. І то ок, до смол толка, коли питають, звідки я, і дізнаться, що з України. Тут настає черга обіймам та словам підтримки. Я маю досвід роботи з клієнтами, до того ж начала менеджерів роботі з клієнтами. І посмішка - це перше, що вони мають зробити. Але потім по ситуації, звичайно. Якось так
-
Щодо мене, то не маю ресурсів так довго шукати роботу. Розумієте, ми трішки інакше сюди прибули, за різних умов. Ми не збиралися переїзджати, але так сталося. Тому й кажемо, що довго шукати роботу - це такий ризик, що можеш встигнути втратити все. А щодо людей, шо в гаверменті, то все можливо, звичайно.
-
Ті хто прибули сюди раніше теж не мали ресурсу, бо безкоштовного житла не було і виплат від уряду теж. Тому ідеальна стратегія: братися зу будь яку роботу і шукати те, що хочеться. Праралельно користуватися усіма інформаційними ресурсами, бо багато з тих хто прибув сюди досі вважають що резюме з україни перекладене англійською це ок. Аня та Даша витрачають дуже багато часу на допомогу українцям , коли в інших групах українців ви можете побачити пости де люди пропонують оформати вам резюме за кандським зразком за гроші.
-
📌Есть хорошая лекция Марины Грибановой о наркотиках. 📌Спустя несколько лет, я опять вспомнила про эту лекцию и начала разговор со своим 17 летним сыном. То что меня порадовало, это то что он помнит эмоциональные тона и то как наркотики действуют на нас. Мамам тинейджеров😊😵💫😬😁) возможно будет полезно поговорить с детьми об этом, а потом еще и посмотреть видео.
-
Интересно… по идее, у вашего работодателя не должно быть никаких проблем - вы уже в стране, и у вас уже есть ворк пермит, и он открытый, то есть не привязан ни к кому. Странно. Работодатель корпоративный?
-
Напишу як людина з діаметрально протилежним досвідом. Тому що памятаю, як сам начитувався жахів перед приіздом сюди у різних пабліках та групах. Після цього нормально спати не міг та все думав як же ж воно буде. Готувався до гіршого - однак сподівався звичайно на краще. Так от - люди тут просто неймовірні! Щирі, добрі та завжди готові допомогти. Той хто стукає - тому обовязково відкриють! Головне впевнено крокувати до мети. Роботу знайшли майже одразу. Працюємо удвох з дружиною в найкращій турфірмі в місті! Колектив супер, умови праці пушка! Директор золота людина! Мова англійська fluent, досвід роботи в туризмі - все життя! А Вікторія - на мій субьєктивний погляд - найкраще місто в світі для життя!