Ukrainians in Victoria, BC Chat
-
Так! Ліза, шикарно описала) Я 2.5 роки шукала роботу, почала з $18 через два місяці $21, подалась в гавермент і через ще чотири отримую вже біля $30. До чого це? В мене є освіта і канадська і українська. Чого не було? Достатнього рівня easy going і того як складати резюме. Усі кого зараз наймають до нас (а це мінімум 3 людини кожного місяць через великий потік кадрів пов‘язаний з підвищеннями всередині гаверменту) навіть без ідеального знання мови - дуже і дуже приємні люди. Такий у гавермента недолік, що процес найму довгий. АЛЕ, якщо знати усі правила написання резюме і проходження інтерв‘ю - робота ваша. Я впевнена що на семінарі це і пояснювали. І це ідеальна робота з точки зору бенефітів і захищеності. Якщо вона зараз тимчасова, то з отриманням Pr вас переведуть на постійну. Я знаю людей які вже влаштовані в Government з Work Permit, тому немає нічого неможливого. Вік теж не грає ролі, беруть і під 50 і в 20.
-
От таке тут є, якась правда буття, як обмеження свободи чи щось таке. Надали пепевагу через вік і папірець. В чоловіка є багато папірців місцевих, канадських. Але він спілкувався довго, бо хотів розуміти, чому. Так і сказали, що молодого не треба перевчати, вони його просто з 0 навчать, зліплять. Досвід та все інше, англійська - все сказали ок. Щодо посмішки, то поки враження саме таке, що її натягують. І ти не знаєш, як саме реагувати, чого чекати. Як приїзали, то так і робили, натягуючи посмішку, як дурні:). Зараз я намагаюсь бути собою. І не всі люди хочуть, щоб навпроти ти сяяла посмішкою, коли це не на часі. Проявити ввічливість, бути емпатичним - це краще, ніж начипити посмішку. Я першу робрту знайшла по об'яві на дверях. Зайшла з плсмішкою, звичайно. Але діалог був би дивним, коли б я спілкувалась про свою ситуацію з посмішкою, коли розповіла про проблеми, про те, що ми маємо знайти хоч якусь роботу, про те, що я з України. Доречі, перша робота була якраз така, що треба було начипити ту посмішку, бо вітала клієнтів. І то ок, до смол толка, коли питають, звідки я, і дізнаться, що з України. Тут настає черга обіймам та словам підтримки. Я маю досвід роботи з клієнтами, до того ж начала менеджерів роботі з клієнтами. І посмішка - це перше, що вони мають зробити. Але потім по ситуації, звичайно. Якось так
-
Щодо мене, то не маю ресурсів так довго шукати роботу. Розумієте, ми трішки інакше сюди прибули, за різних умов. Ми не збиралися переїзджати, але так сталося. Тому й кажемо, що довго шукати роботу - це такий ризик, що можеш встигнути втратити все. А щодо людей, шо в гаверменті, то все можливо, звичайно.
-
Ті хто прибули сюди раніше теж не мали ресурсу, бо безкоштовного житла не було і виплат від уряду теж. Тому ідеальна стратегія: братися зу будь яку роботу і шукати те, що хочеться. Праралельно користуватися усіма інформаційними ресурсами, бо багато з тих хто прибув сюди досі вважають що резюме з україни перекладене англійською це ок. Аня та Даша витрачають дуже багато часу на допомогу українцям , коли в інших групах українців ви можете побачити пости де люди пропонують оформати вам резюме за кандським зразком за гроші.
-
📌Есть хорошая лекция Марины Грибановой о наркотиках. 📌Спустя несколько лет, я опять вспомнила про эту лекцию и начала разговор со своим 17 летним сыном. То что меня порадовало, это то что он помнит эмоциональные тона и то как наркотики действуют на нас. Мамам тинейджеров😊😵💫😬😁) возможно будет полезно поговорить с детьми об этом, а потом еще и посмотреть видео.
-
Интересно… по идее, у вашего работодателя не должно быть никаких проблем - вы уже в стране, и у вас уже есть ворк пермит, и он открытый, то есть не привязан ни к кому. Странно. Работодатель корпоративный?
-
Напишу як людина з діаметрально протилежним досвідом. Тому що памятаю, як сам начитувався жахів перед приіздом сюди у різних пабліках та групах. Після цього нормально спати не міг та все думав як же ж воно буде. Готувався до гіршого - однак сподівався звичайно на краще. Так от - люди тут просто неймовірні! Щирі, добрі та завжди готові допомогти. Той хто стукає - тому обовязково відкриють! Головне впевнено крокувати до мети. Роботу знайшли майже одразу. Працюємо удвох з дружиною в найкращій турфірмі в місті! Колектив супер, умови праці пушка! Директор золота людина! Мова англійська fluent, досвід роботи в туризмі - все життя! А Вікторія - на мій субьєктивний погляд - найкраще місто в світі для життя!
-
Я прийшов до того що роботодавець неправильно мене зрозумів. Справа в тому що я зараз знаходжуся в одній з країн європи. Але ВП у мене є. Просто траю знайти роботу до того як туди приїду.
-
Я їздила з пилососом і столиком журнальним .
-
Ну, ми самостійно пройшди етари нарисання резюме. Активно працювали та працюємо з ворк бс. Багато інформації саме від них. Нажаль, тут вперше сую, що є люди, які пропонувпли допомогу з цим. Ми пройшли вже й те, що почали працювпте, де можливо, а паралельно шукаючи потрібну роботу. Це вже відбулося. І я згодна. Тільки є різниця в тому, що роки тому ті, хто переїхав сюди, готувався довго, збираючи кошти (інакше як прожити місяці без роботи, шукаючи її). В нас було рішення "тут і зараз". Ми мали втікати. Ми не мали безкоштовного житла від країни, ми не мали допомоги з квитками. Ми заплатили шалені гроші, щоб вивезти сім'ю та наших тварин. Ми не можемо орендувати дешеве житло, бо ми велика сім' я. Ми не планували це 1,5 роки тому, ми не планували це, навіть 1 рік тому. Через війну ми мали виїхати з міста, я дишилась без роботи дуже скоро, бо офіси компанії закрилися в Україні. В чоловіка була теж нелегка ситуація. Тому якогось додаткового ресурсу ми не мали. Але, ок. Ми не глупі, ми маємо руки, ноги, ми завжди в русі, в роботі, ми знаходимо можливості.
-
Ви з дітьми чи без?
-
Пряма віжповідь була, що молодше, не має досвіду, але має папірець😔