Ukrainians in Victoria, BC Chat
-
Ну, ми самостійно пройшди етари нарисання резюме. Активно працювали та працюємо з ворк бс. Багато інформації саме від них. Нажаль, тут вперше сую, що є люди, які пропонувпли допомогу з цим. Ми пройшли вже й те, що почали працювпте, де можливо, а паралельно шукаючи потрібну роботу. Це вже відбулося. І я згодна. Тільки є різниця в тому, що роки тому ті, хто переїхав сюди, готувався довго, збираючи кошти (інакше як прожити місяці без роботи, шукаючи її). В нас було рішення "тут і зараз". Ми мали втікати. Ми не мали безкоштовного житла від країни, ми не мали допомоги з квитками. Ми заплатили шалені гроші, щоб вивезти сім'ю та наших тварин. Ми не можемо орендувати дешеве житло, бо ми велика сім' я. Ми не планували це 1,5 роки тому, ми не планували це, навіть 1 рік тому. Через війну ми мали виїхати з міста, я дишилась без роботи дуже скоро, бо офіси компанії закрилися в Україні. В чоловіка була теж нелегка ситуація. Тому якогось додаткового ресурсу ми не мали. Але, ок. Ми не глупі, ми маємо руки, ноги, ми завжди в русі, в роботі, ми знаходимо можливості.
-
Ви з дітьми чи без?
-
Пряма віжповідь була, що молодше, не має досвіду, але має папірець😔
-
Я розумію. Ми, навіть, були на навчанні тут, нам все пояснювали. Але, як є вже
-
Это очень разумный шаг👍. У вашего работодателя было бы много бумажной работы, если бы заниматься вашим приездом к страну должен был именно он. Но у вас open work permit under CUAET.
-
Ну на федеральную помощь все подавались, а подавались ли вы на провинциальную? Я не в курсе расценок на рент в вашем городе, но должно было помочь.
-
Отличный кейс для Human Rights Tribunal
-
Звичайно, що ми подавались. Отримали. Провінціальна для нас відмінена, бо в нас є роботи (мінімум, але це враховуєттся). Розцінки приблизно ті самі, як і по острову.
-
Say hi to your employer from me: Exemptions Open work permits If you hire a temporary worker who has an open work permit, you don’t need to submit an offer of employment form or pay the employer compliance fee. An open work permit allows the permit holder to work for any Canadian employer. www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/work-canada/hire-temporary-foreign/international-mobility-program/how-to-hire.html
-
-
На MSP не треба фото, ваша health card прийде вам без фото.
-
По другому питанню я вже не дуже пам’ятаю що відповідала ) але мені здається що варіант Yes, який означає що ви тут залишитесь на 6 місяців або довше. Якщо менше 6 місяців то ви наче не маєте права на MSP
-
Дякую.