Ukrainians in Victoria, BC Chat
-
Важливе уточнення, у нас сімя з трьох осіб ( без дітей, домашніх олюбленців також немає).
-
Гарно Вам дякую, я обовязково скористуюся.
-
Раджу заповнити заявку на допомогу з пошуком оренди, так як безкоштовне житло для трьох дорослих в такі короткі строки буде важко знайти: uk.ukrainehelpvi.ca/assistance/?_gl=1*u32una*_ga*MzI2MDkxNzg3LjE2NzYzNDc5MjQ.*_ga_6PZ7X8V40D*MTY3ODEzNDQ5MC4yMy4xLjE2NzgxMzQ0OTAuMC4wLjA.&_ga=2.177677923.7182710.1678130538-326091787.1676347924
-
Всім привіт! Мене звати Артем, мені 23 роки і я планую збудувати своє майбутнє у Канаді🇨🇦 Прилітаю у Вікторію 10 березня. Жити тут планую з дівчиною, яка вже знаходиться там та проживає в тимчасовому житлі (у знайомих), однак для мене місця немає. Ми знайшли житло для нас обох з 3-5 квітня, але до цього часу ми шукаємо інше таке ж тимчасове житло, щоб жити разом. Бажано безкоштовне, так як маємо дуже обмежену к-сті грошей. Можливо хтось може допомогти нам, чи поділитися контактами таких людей, чи хоча б назвами організацій, які можуть допомогти нам у цьому?
-
10 речей, які потрібно знати перед тим, як переїхати до Канади: 1. Термін дії програми CUAET закінчується 31 березня 2023 року. Після цієї дати ми не знаємо, чи зможуть українці отримувати робочі/навчальні візи. 2. Українці, які потрапляють за програмою CUAET, не класифікуються як біженці та не отримують допомоги біженцям. 3. Дорослі українці мають право на одноразову виплату 3000 CAD, а діти – 1500 CAD. Для сім'ї з 2 дорослих і 2 дітей цього достатньо на оренду, харчування та проїзд на 60 днів. Вам потрібен план, щоб підтримувати себе. 4. Ви не можете орендувати квартиру, поки фізично не перебуваєте в Канаді. Навіть опинившись тут, ДУЖЕ ВАЖКО знайти орендодавця, готового здати вам житло без канадської довідки чи канадської кредитної рейтингу. 5. Якщо ви мати-одиначка з дітьми, ви все одно не отримуєте допомоги біженцям. Вам потрібен план, щоб підтримувати себе. 6. Канадці гостинні та корисні та зроблять усе, що можуть. *АЛЕ* вони вже рік приймають і допомагають іншим. Багато канадців просто не можуть з цим допомогти. Лише близько 5% українських сімей опиняються в Канаді. 7. Найдорожчими і складними для українців є Ванкувер, Торонто, Вікторія, Галіфакс і Калгарі. 8. Ми заохочуємо вас подивитися на такі місця, як Вінніпег, Саскатун, Реджайна, Едмонтон, Монктон і Сент-Джонс. Це великі міста з усіма зручностями, але НАБАГАТО ДЕШЕВШІ. 9. Законний вік у деяких провінціях становить 19 років. Якщо вам виповнилося 18 років, НЕ ПЕРЕЇЖДЖАЙТЕ до цих провінцій без опікуна. Ви зіткнетеся з величезними перешкодами в оренді квартири, забезпеченні роботи тощо. 10. Проведіть дослідження. На сьогоднішній день прибуло 150 000 українців, і багато хто задокументував свій досвід. Дізнайтеся, чого очікувати ПЕРЕД тим, як купити квиток.
-
І на безкоштовний PR)
-
Саме через таких як ти Я і обрав Британську Колумбію, щоб не зустрічатися з цією стороною Української культури. Я міг би тобі нічого не писати, але , хочеться перед сном тебе потикати в твій кал. Чи ти думаєш шо чєл не вкурсі про термін дії програми Куает? Чи ти думаєш він не викупає шо там треба бабки? Він шукає допомоги, якшо тобі нічого сказати йому або порадити то і не дропай йому муйню усяку яка тіки бойовий дух підриває. А чувак про ПР висрав це вообще окунь.
-
А тобі бажаю успіху, надіюся все у тебе буде окей, там зверху мені дівчина дала інфу про житло та оренду, мб заповни форму шось та й вийде.
-
Не раджу починати своє знайомство з Вікторією з такого тону. Жанна надала цю інформацію саме тому, що разом з іншими волонтерами допомагає сотням українцям , які приїжджають у Вікторію та на острів. У тому числі і тим, які розраховуючи на безкоштовне або дешеве житло, і не маючи повної картини куди їдуть, опинилися на вулиці.
-
Не бикуй Крендель
-
Ага да, і оці насмішки про ПР також для всіх))) Я не збираюся тут срач розводити, просто думайте шо дропаєте людям, для вас це кєк, а для нього ні.
-
тіки бойовий дух підриває - it's really hard for me to comprehend why??? their "бойовий дух" only gets released here...
-
Нормально ви так починаєте знайомитися з місцевою громадою... Видно, що ви людина ввічлива і напевне надзвичайно великодушна. Будемо чекати як ви долучитеся до волонтерства і будете допомагати громаді з першого дня і набагато кращими рекомендаціями ніж Жанна. Бо що вона знає... Всього більше року всім приїзжим допомагає. Як їй знати як і що говорити і про що попереджати.
-
Це якщо зарах хтось не вийде 😂