Ukrainians in Victoria, BC Chat
-
Знаю багато людей, які перейшли на українську мову не зважаючи на те що навчались в російськомовних школах і все життя розмовляли російською. Можна придумувати різні відмазки чому ні, але насправді причина одна: просто лінь напружувати мізки. І тут так само починають всі захищати російську, і це виглядає так собі зі сторони. Мені соромно казати канадцям що я знаю російську, коли питають, бо це мова людей які вбивають наших рідних, вона до України ніякого відношення не має, окрім того що її навʼязували роками. Я ще памʼятаю як до війни канадці у 80% думали що Україна це частина раші, і тільки якщо в них родичі з України були вони знали що це не так. Виїхали з країни, то давайте хоча б зберігати свою мову і традиції тут, це найменше що можна зробити. Те що ви розмовляєте російською не робить вас гіршим українцем, але мені здається це дуже природно у часи війни відмовлятись від усього що повʼязано з окупантом. Можна зробити хоча б спробу, почавши з чату, чому б і не спробувати? Раптом сподобається? Ставати на принцип «навʼязують - значить не буду» це якось дуже по-дитячому.
-
Азову Бо вони реально дива роблять з тими хлопцями на реабілітації І бо ж вони руськагаварящіє в основному)
-
Ви почніть з малого. А дальше ми собі між собою розбиремося. 300 років русифікували нас, треба від чогось відштовхуватись. Ми всі формуємо свою громаду тут і зараз. Чому б не закласти гарний фундамент відразу? Допомогти один одному перейти на рідну мову, віднайти загублені традиції і т.д.? Не всі здатні адекватно пюреагувати на такі речі, декому дуже болить через особисті втрати і т.д.
-
Мені особисто на думку канадців … Вони у своєму космосі і ніколи не знають, що у сусідній провінції відбувається януковащ, язіраф та інші також розмовляли українською і деякі досить не погано, і що! Відносити їх до справжніх українців?
-
Як раз з моїх коментів Ви і побачите, що я не поділяю І відповідаю тим хто пише рідною, саме нею А поділяють ті хто кажуть що руськаязичним хана, ви дибіли тупі і так далі
-
Теперь об актуальном. Для ньюкамеров кто недавно в Виктории. Учитывая погодные условия есть вероятность что в некоторых районах GVA могут быть power outages, поэтому постарайтесь зарядить все свои девайсы, пауэрбанки и тд. Подготовьте фонарики и свечи на всякий случай