Skip to content
  • Home
  • Categories
  • Recent
  • Tags
  • Popular
  • Users
  • Groups
Skins
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Default (Lux)
  • No Skin
Collapse
Ukraine Tryzub and Canada Leaf
  1. UKRAINIANS ON THE CANADA MAP
  2. Categories
  3. Вільне спілкування
  4. Ukrainian Speaking IT Community

Ukrainian Speaking IT Community

Scheduled Pinned Locked Moved Вільне спілкування
5.2k Posts 422 Posters 4.8k Views
  • Oldest to Newest
  • Newest to Oldest
  • Most Votes
Reply
  • Reply as topic
Log in to reply
This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
  • t486869779T Offline
    t486869779T Offline
    Taras
    wrote on last edited by
    bobocode
    1 Reply Last reply
    0
  • t6219625057T Offline
    t6219625057T Offline
    Maksim Pastukhov
    wrote on last edited by
    Почему Жава? Если Вы новичек и услышали о том, что жависты это круто, тогда советую начать с более простого ЯП, как например, Питонячий. У Жавы высокий порог вхождения. Сам три года назад не осилил. Если у Вас есть хороший сенатор, котрый будет водить за ручку весь следующий год и возиться с Вами, отвечая на глупые вопросы, тогда к меня вопрос нет. Но если Вы ищете хорошие он-лайн курсы, видимо, жто не так. Если нужно войти в ИТ, тогда Питон - Ваше всё. Или Scratch, если совсем нет подходящего бэкграунда. Если де все-таки хотите стать жавистом (хотя жто больно), тогда купите подписку на Java rush. Отличный интерактивный тренажёр и много хорошей толковой теории.
    1 Reply Last reply
    0
  • t6219625057T Offline
    t6219625057T Offline
    Maksim Pastukhov
    wrote on last edited by
    Любая результативная работа разраба - это портфолио на гите или своя собственная страница в сети. Остальное из разряда "продам себя подороже". Найдите в сети "100 вопросов для джависта Джуна" и посмотрите видео на трубе о прохождении собеседования. Лучше, если это будет на инглише.
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Daniil
    wrote on last edited by
    В нас україномовна група, будь ласка в майбутньому українською😊
    1 Reply Last reply
    0
  • t379434605T Offline
    t379434605T Offline
    Gwyn Bleidd 🇺🇦
    wrote on last edited by
    По-перше, це - україномовна група. По-друге, москальська у вас теж, схоже, не дуже. Усі ці "труби" та "питонячі". Це тільки в московії youtube "трубой" називають. По-третє, хіба ви - не "Linux System Administrator"? Чому ви тоді вважаєте себе вправі давати поради про розробку та мови програмування? По-четверте, ви як мінімум останні 4 роки сиділи в Кемерово - що ви тут робите?
    1 Reply Last reply
    0
  • t6219625057T Offline
    t6219625057T Offline
    Maksim Pastukhov
    wrote on last edited by
    Будь-ласка, не висловлюйтесь. Бо зараз почну читати "Заповiт" Шевченка.
    1 Reply Last reply
    0
  • t1948195217T Offline
    t1948195217T Offline
    VALENTIME
    wrote on last edited by
    Просто в мене колись була практика в веб розробці і подивився в керунок джава
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Daniil
    wrote on last edited by
    Я не програміст😁 в мене трохи інша спеціальність
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Kostia
    wrote on last edited by
    Я ніхуя не зрозумів, бо дуже тонко. Але згоден з тим, що джава-онлайн - це дичина
    1 Reply Last reply
    0
  • t6219625057T Offline
    t6219625057T Offline
    Maksim Pastukhov
    wrote on last edited by
    Я почув ваші бажання. Шановні. Ви щойно склали iспит з дисципліни "Самоствердження та VR". Переможцю надається медаль Г. Сковороди. А за друге місце лише сертифікат Б. Хмельницького. На жаль, я філософів шаную більше, ніж політиків. Але гумор скiнчився, I я хотів би почути ваш особистий досвід навчання розробці за умови, що він присутній. Бо щиро вiрю, що люди в цій групі не заради холівара, а з чистим серцем допомогають ІТ-шникам-початківцям.
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Kostia
    wrote on last edited by
    Для прикладу, сам колись скінчив курси софт серву, маючи нехолий досвід в айті. Це було півроку, 5 днів на тиждень по 3 години. Люди або йшли з курсів, або з роботи. Ті, хто дійшшли до кінця, зараз успішно працюють. Дехто, навіть, архітектор :)
    1 Reply Last reply
    0
  • t1948195217T Offline
    t1948195217T Offline
    VALENTIME
    wrote on last edited by
    Може дасте пораду що можна почати самостійно вивчення просто в професійній діяльності не був ще ні разу як програміст а зараз дуже зацікавлений в вивченні і розумію тяжка справа і то розумію но хочеться подолати ту перешкоду і піти в шлях програмування
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Kostia
    wrote on last edited by
    Починайте, а я підхвачу)))
    1 Reply Last reply
    0
  • t1948195217T Offline
    t1948195217T Offline
    VALENTIME
    wrote on last edited by
    Ну я то сам розумію що за 21 день не станеш)
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Kostia
    wrote on last edited by
    Тому я маю дуже великі сумніви щодо «джави за 21 день»
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Kostia
    wrote on last edited by
    Бо джава спма по собі сильно вибагливіша, та ще й усілякі спрінги-ломбоки, які творять якусь магію, коли не розумієш, що там діється «під капотом» . У пайтоні також вистачає такої магії, але значно менше
    1 Reply Last reply
    0
  • t379434605T Offline
    t379434605T Offline
    Gwyn Bleidd 🇺🇦
    wrote on last edited by
    Холівар? Який ще холівар? Я ж не буду вчити вас, з чого починати вчитися на сісадміна та чому проще починати з мікротіка, а не з циски? Я - не джавіст, але точно можу сказати, що перше, що треба розвивати - це аналітичне та алгорітмічне мислення та логіку. Якщо це буде - то синтаксис чи особливості тієї чи іншої мови мають другорядне значення. Тому ще до того, як обирати якусь мову, я б дуже рекомендував спочатку закласти гарний фундамент. Є купа курсів про algorithmic thinking, computational thinking і тп. Потім, якщо є зацікавленість в бекендах веб-сервісів, наприклад - я б рекомендував базовий курс про основи СУБД - структура, нормалізація, relations, і все таке інше. Можна також до купи заціпити nosql БД. Далі, базові принципи agile development, принципи, види та методи тестування, можливо, TDD. Потім я б рекомендував подивитись, а яка саме розробка більше цікавить, чи більше по душі, чи здається простішою - фронтенд? Бекенд? Кросс-платформ розробка? Мобільні застосунки? і тп І тільки після всього вищезазначеного - приходить крок, власне, вибору мови. Бекенд? Обирайте nodejs + express, php + laravel, python + django - в такому порядку. Фронтенд? Звісно, приділяйте увагу html+css та всякі sass etc, але основний упор - javascript/typescript та одне з react, angular, vue - в такому порядку. І тд і тп Коли є базова підготовка у вигляді фундаментального розуміння, як програмування працює взагалі, поріг входження у будь-яку мову знижується багатократно. Звісно, не варте з нуля лізти у С++ без поважних причин; якщо шукаєте мову з найменшим порогом - це, на мій погляд, javascript, хоча персонально я до нього ставлюсь доволі негативно - але його багато, роботи теж багато, та він застосовується як для бекенду, так і для фронтенду.
    1 Reply Last reply
    0
  • t6219625057T Offline
    t6219625057T Offline
    Maksim Pastukhov
    wrote on last edited by
    Чому Джава? Відкрийте таємницю. 😂
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Kostia
    wrote on last edited by
    Я б голосував за пайтон, бо значно нижче поріг входу. Плюс ознайомлення з аджайл-методологіями, системами контролю версій, різними видами тестування ПЗ і тд
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Kostia
    wrote on last edited by
    До речі, також цікаво. Бо, на тлі дефіциту кадрів, можна стартонути хоч ВП розробником, у яких є досить непогані компенсації
    1 Reply Last reply
    0

• Login

• Don't have an account? Register

• Login or register to search.
  • First post
    Last post
0
  • Home
  • Categories
  • Recent
  • Tags