Ukrainian Speaking IT Community
-
Любая результативная работа разраба - это портфолио на гите или своя собственная страница в сети. Остальное из разряда "продам себя подороже". Найдите в сети "100 вопросов для джависта Джуна" и посмотрите видео на трубе о прохождении собеседования. Лучше, если это будет на инглише.
-
По-перше, це - україномовна група. По-друге, москальська у вас теж, схоже, не дуже. Усі ці "труби" та "питонячі". Це тільки в московії youtube "трубой" називають. По-третє, хіба ви - не "Linux System Administrator"? Чому ви тоді вважаєте себе вправі давати поради про розробку та мови програмування? По-четверте, ви як мінімум останні 4 роки сиділи в Кемерово - що ви тут робите?
-
Будь-ласка, не висловлюйтесь. Бо зараз почну читати "Заповiт" Шевченка.
-
Я почув ваші бажання. Шановні. Ви щойно склали iспит з дисципліни "Самоствердження та VR". Переможцю надається медаль Г. Сковороди. А за друге місце лише сертифікат Б. Хмельницького. На жаль, я філософів шаную більше, ніж політиків. Але гумор скiнчився, I я хотів би почути ваш особистий досвід навчання розробці за умови, що він присутній. Бо щиро вiрю, що люди в цій групі не заради холівара, а з чистим серцем допомогають ІТ-шникам-початківцям.
-
-
Може дасте пораду що можна почати самостійно вивчення просто в професійній діяльності не був ще ні разу як програміст а зараз дуже зацікавлений в вивченні і розумію тяжка справа і то розумію но хочеться подолати ту перешкоду і піти в шлях програмування
-
Холівар? Який ще холівар? Я ж не буду вчити вас, з чого починати вчитися на сісадміна та чому проще починати з мікротіка, а не з циски? Я - не джавіст, але точно можу сказати, що перше, що треба розвивати - це аналітичне та алгорітмічне мислення та логіку. Якщо це буде - то синтаксис чи особливості тієї чи іншої мови мають другорядне значення. Тому ще до того, як обирати якусь мову, я б дуже рекомендував спочатку закласти гарний фундамент. Є купа курсів про algorithmic thinking, computational thinking і тп. Потім, якщо є зацікавленість в бекендах веб-сервісів, наприклад - я б рекомендував базовий курс про основи СУБД - структура, нормалізація, relations, і все таке інше. Можна також до купи заціпити nosql БД. Далі, базові принципи agile development, принципи, види та методи тестування, можливо, TDD. Потім я б рекомендував подивитись, а яка саме розробка більше цікавить, чи більше по душі, чи здається простішою - фронтенд? Бекенд? Кросс-платформ розробка? Мобільні застосунки? і тп І тільки після всього вищезазначеного - приходить крок, власне, вибору мови. Бекенд? Обирайте nodejs + express, php + laravel, python + django - в такому порядку. Фронтенд? Звісно, приділяйте увагу html+css та всякі sass etc, але основний упор - javascript/typescript та одне з react, angular, vue - в такому порядку. І тд і тп Коли є базова підготовка у вигляді фундаментального розуміння, як програмування працює взагалі, поріг входження у будь-яку мову знижується багатократно. Звісно, не варте з нуля лізти у С++ без поважних причин; якщо шукаєте мову з найменшим порогом - це, на мій погляд, javascript, хоча персонально я до нього ставлюсь доволі негативно - але його багато, роботи теж багато, та він застосовується як для бекенду, так і для фронтенду.
-
Чому Джава? Відкрийте таємницю. 😂
-
Дякую за розгорнуту відповідь. Але мені здається, що хлопець хоче почати робити мавпячу працю зараз, як Джун. І в нього не має часу, щоб ставати мідлом відповідно до вашого роадмап'у. Про те, я не знаю, з чого легше починати: Mikrotik або Cisco. Якщо не розумієш basics of networking, усе виглядає наче магія. -------- Щодо поради про перші кроки у розробці, то починайте з таких книг, як "Пітон для дітей та їх батьків". І читайте в оригіналі, бо в Канаді нічого робити без англійської.
-
До речі, усіх зі святом Св. Патрика!