Холівар? Який ще холівар? Я ж не буду вчити вас, з чого починати вчитися на сісадміна та чому проще починати з мікротіка, а не з циски?
Я - не джавіст, але точно можу сказати, що перше, що треба розвивати - це аналітичне та алгорітмічне мислення та логіку. Якщо це буде - то синтаксис чи особливості тієї чи іншої мови мають другорядне значення.
Тому ще до того, як обирати якусь мову, я б дуже рекомендував спочатку закласти гарний фундамент. Є купа курсів про algorithmic thinking, computational thinking і тп.
Потім, якщо є зацікавленість в бекендах веб-сервісів, наприклад - я б рекомендував базовий курс про основи СУБД - структура, нормалізація, relations, і все таке інше. Можна також до купи заціпити nosql БД.
Далі, базові принципи agile development, принципи, види та методи тестування, можливо, TDD.
Потім я б рекомендував подивитись, а яка саме розробка більше цікавить, чи більше по душі, чи здається простішою - фронтенд? Бекенд? Кросс-платформ розробка? Мобільні застосунки? і тп
І тільки після всього вищезазначеного - приходить крок, власне, вибору мови. Бекенд? Обирайте nodejs + express, php + laravel, python + django - в такому порядку. Фронтенд? Звісно, приділяйте увагу html+css та всякі sass etc, але основний упор - javascript/typescript та одне з react, angular, vue - в такому порядку.
І тд і тп
Коли є базова підготовка у вигляді фундаментального розуміння, як програмування працює взагалі, поріг входження у будь-яку мову знижується багатократно. Звісно, не варте з нуля лізти у С++ без поважних причин; якщо шукаєте мову з найменшим порогом - це, на мій погляд, javascript, хоча персонально я до нього ставлюсь доволі негативно - але його багато, роботи теж багато, та він застосовується як для бекенду, так і для фронтенду.