Ukrainian Speaking IT Community
-
Друзі, я на рахунок правил групи - взагалі не маю ніяких притензій) Власник в цьому плані - має всі права диктувати свої правила і підбирати цільову аудиторію. Якщо, наприклад, я з чимось не згідний - мене ніхто не заставляє тут сидіти і тп. Мені дивно, з позиції українця, коли люди в реальному житті, починають вказувати іншим - як їм говорити та жити. Всім подобається жити в Європі, Канаді, можливо в США? Так ці країни складаються переважно з біженців, людей різних рас, мовних діалектів і тп. І суспільство - усіх приймає. Людям не забороняють одягатися, як їм подобається. Говорити на своїх мовах у повсякденному житті і тп. Зараз офіси, фаанг поповнюються во всю російськими програмістами, які покинули свою країну після початку повномасштабного вторгення росії. В Лондоні, де я був до цього. Майже весь офіс Microsoft, став російським. Хороших спеціалістів розгрібають, як пиріжки. І повірте, з тими з ким я розмовляв, вони повністю засуджують війну і допомагають українцям. А от українці в Канаді, б'ються за банан в прямому сенсі, в безкоштовних готелях. Та бухають во всю. І розмовляють українською, уявляєте. Я не розумію, що це судження. Якщо людина розмовляє російською - то вона, дорівнює окупанту. Є білоруси, казахи і безліч сотней мільйонів інших російськомовних людей, які не згідні з війною.
-
Просто мова ж якраз і є тим ідентифікатором, тим маркетом не росіянина. Навіть ви не розрізнили за акцентом, що люди були не з росії, бо це часто неможливо, деякі українці і не «гекають», і навіть «что-кають» У мене чоловік і деякі друзі спілкуються переважно російською, але мені норм тільки через те, що я знаю їх і їхні погляди, але в публічному просторі комфортніше чути саме українську тому що не доводиться нервувати, що мабуть за сусіднім столиком русня срана Все, закругляюсь))
-
Плюсую, давайте вже закруглятись з цією дискусією
-
Перепрошую що зробив невірні висновки 🙂
-
Бо не бачу дє тії двєрі
-
Як войті в айті?
-
Я чув нещодавно досить протилежну історію. Компанія білорусів буянила у кафе в Польщі, а два поляки питали один одного: "Хто це? Мабуть українці". Так що якщо українці не хочуть відповідати за поведінку ще й росіян та білорусів, є сенс переходити на українську. І так, я з Харкова і перехід на українську для мене фактично вивчення ще однієї мови, але думаю воно того варте.
-
Я тоже пістон отримав)