Ukrainian Speaking IT Community
-
Всім доброго часу доби. Наскільки я розумію, то багато з вас встигли пожити як в Европі, так і в Канаді, а також попрацювати на обох континентах в IT. Чим Канада краща, або гірша за Европу з вашого досвіду (саме як працівника в IT), де можливо більш комфортне життя з родиною з дітьми, та чому?
-
конкретика - це дуже гарно, і я розумію, що тут люди, що звикли все розкладати по поличках, бо більшість - технарі, та ще й програмісти, або ті, хто ними колись були або працюють з ними. Ми всі трохи схиблені на конкретиці. Але якщо вдаватись до конкретики, то за тим загубиться емоційна складова. Крім того у різних людей різний досвід у різних складових повсякденного життя і не завжди можна навіть згадати, що таке існує або може трапитись, а хтось може звернути на це увагу.
-
Також маю грижі в спині, прийшов до лікаря відразу, відправили на рентген, так як на МРТ треба очікувати значно довше, так як це не емердженсі. Відправили до фізіотерапевта, в басейн і на масаж. Чарівної пігулки не дали, пояснили, що то через вид життєдіяльності. В Україні також довго лікувався, пропонували операцію. Тут сказали що операцію лише в дууууже критичному стані. Ну я сам розумію чому воно в мене, але віднести свою дупу в басейн і в спортзал лінь, а чарівної пігулки немає
-
Я теж нічого людині не вказував. То просто тепер ми докинули +4 повідомлення в чат не по темі і відволікли купу людей на особисту непотрібну нікому розмову. Тому пропоную відразу припинити її, а питання мої не за для того, щоб людину принизити, а для того, щоб надати відповідь, яка набагато більше допоможе людині, ніж знову ж такі якісь відгуки хто зна кого.
-
Обожнюю, а Ви нашо витратили свій час, щоб вказати мені, що робити? Ще знайшлись і такі, як я, які не розуміють сутті запитання, намагаються все ж таки докопатися до того, що саме цікавить, щоб таргетно і точно надати відповідь, і це набагато більше допоможе людині, ніж просто якісь власні враження незнайомих цій людині людей.
-
Тут усі вже про досвід розмовляють. А в мене питаннячко, хто і як розширює коло знайомств в IT секторі особисто, лінкдін тощо? Та що сталося з Охіп? Мені прислали лист прохання продовження охіпу але знайомі зіткнулися з проблемою продовження цього страхування
-
Бачу, що питання не до мене, але особисто я ніколи не чув і не бачив, щоб в Україні не можна було травку купити. Хіба що більше чув, що продавали коонфісковану, і "підкидали" непослушним. Таке враження, що на саму наркоманію то не впливає, лише як корупційна складова і чорний ринок
-
Ви не розумієте контексту мого повідомлення, я кажу, що ви ставите питання зовсім не по-ІТішному - не по тематиці, а за форматом цього питання. Рівень зарплатні в ІТ навіть в різних провінціях тут дуже відрізняється, не те, що в порівнянні з Європою, наприклад. Оточення в умовної ВС та Квебеку - так взагалі. Самопочуття - це набір факторів, які незрозумілі в вашій персональній оцінці. Якщо б ви задали питання більш конкретно, то можливо. Комусь ок в умовній Ісландії, бо там холодно, а він не дуже переносить жару, мало людей, а він інтраверт, а комусь краще в Мадриді, бо там двіж, і жара. Комусь зараз якщо релокація - то біля моря/океану, і навіть в таких важливо вже чи тепла вода в цих морях/океанах - тут варіанту оцінки тільки по клімату просто нереально багато.
-
Можливо не за тематикою IT, але зрозумтіи ставлення до життя в Канаді саме людей з IT сфери цікаво, бо рівень зарплатні саме по IT не дуже відрізняється від Європейського, а от відчуття від оточення, самопочуття та рівня життя тут можна отримати більш презентативні.
-
Живемо пів року. 1) Дитина ходить в школу, освіта прекрасна! Ставлення до дітей на дуже високому рівні. (Givins/Shaw school -> Holy Trinity Public School) 2) Соціальна сфера - країна допомагає вам всім, чим може. 3) Медицина - я б поділив на 2 гілки. Емердженсі - взагалі не порівняти з українським. Рівень - вищий в рази. OHIP то ви можете зрозуміти лише коли комусь зроблять кілька безкоштовних операцій (моїй мамі зробили 3, одну на голову і дві на легені. В Україні не могли навіть поставити діагноз). Амбулаторна медицина - немає потреби в сімейному лікареві, йдете в волкін і робити все, що потрібно. Ходили з дружиною в волкін Long Branch Clinic двічі, чекали 10хв. Середній час очікування пів години. Стабільно записуюся на прийом в Prime Medical Cetnre за день - без проблем (запис на сайті 2хв). 4) Менталітет - як і описали вище 5) Культура водіння - я вперше в житті перестав нервуватися на дорогах. 6) Лояльність до імігрантів. Якщо порівнювати з Польщею, то там стати "своїм" в рази складніше, ніж в Канаді 7) Англійська мова - то не Польська, в плані того, на скільки вона зможе знадобитися в житті
-
Пів року вже. Ванкувер. Робота через 5 місяців. Ринок ІТ відрізняється дуже. Навколо все круто, природа, гори, океан краса. Повторюся, все дуже залежить, щось подобається, щось ні. Тут слово краще чи гірше не підходить. Тут просто по іншому . Для мене плюс Канади так і її мінус це віддаленість від України. Але самий великий плюс- вам ніхто ніколи не скаже що ви понаєх, що ви чужий і т.д. Тут всі рівні, всі емігранти. В Європу можна завжди повернутися, але зважте чи не багато ви втрачаєте переїжджаючи до Канади.