Ukrainian Speaking IT Community
-
Можливо не за тематикою IT, але зрозумтіи ставлення до життя в Канаді саме людей з IT сфери цікаво, бо рівень зарплатні саме по IT не дуже відрізняється від Європейського, а от відчуття від оточення, самопочуття та рівня життя тут можна отримати більш презентативні.
-
Живемо пів року. 1) Дитина ходить в школу, освіта прекрасна! Ставлення до дітей на дуже високому рівні. (Givins/Shaw school -> Holy Trinity Public School) 2) Соціальна сфера - країна допомагає вам всім, чим може. 3) Медицина - я б поділив на 2 гілки. Емердженсі - взагалі не порівняти з українським. Рівень - вищий в рази. OHIP то ви можете зрозуміти лише коли комусь зроблять кілька безкоштовних операцій (моїй мамі зробили 3, одну на голову і дві на легені. В Україні не могли навіть поставити діагноз). Амбулаторна медицина - немає потреби в сімейному лікареві, йдете в волкін і робити все, що потрібно. Ходили з дружиною в волкін Long Branch Clinic двічі, чекали 10хв. Середній час очікування пів години. Стабільно записуюся на прийом в Prime Medical Cetnre за день - без проблем (запис на сайті 2хв). 4) Менталітет - як і описали вище 5) Культура водіння - я вперше в житті перестав нервуватися на дорогах. 6) Лояльність до імігрантів. Якщо порівнювати з Польщею, то там стати "своїм" в рази складніше, ніж в Канаді 7) Англійська мова - то не Польська, в плані того, на скільки вона зможе знадобитися в житті
-
Пів року вже. Ванкувер. Робота через 5 місяців. Ринок ІТ відрізняється дуже. Навколо все круто, природа, гори, океан краса. Повторюся, все дуже залежить, щось подобається, щось ні. Тут слово краще чи гірше не підходить. Тут просто по іншому . Для мене плюс Канади так і її мінус це віддаленість від України. Але самий великий плюс- вам ніхто ніколи не скаже що ви понаєх, що ви чужий і т.д. Тут всі рівні, всі емігранти. В Європу можна завжди повернутися, але зважте чи не багато ви втрачаєте переїжджаючи до Канади.
-
Ви в чаті з IT задаєте питання не як для ІТ. Якщо Вам цікаві якісь конкретні фактори - вкажіть їх. Факторів комфортного життя для людей дуже багато і в кожного вони свої. Хтось готовий заради природи та клімату ВС отримувати менше у зарплатні ніж в Торонто/Онтаріо, комусь подобається французська Квебеку, хтось задоволений життям в столиці і можливостями, а комусь молодий інвестиційний клімат умовної Альберти важливіший за усе перераховане. Окрім того, тут купа спеців різних напрямків і вони теж по-різному розвинені в різних провінціях і мають не рівнозначні умови. Усі в ІТ завжди хаять керівників проектів за їх невнятне ТЗ, це питання такого ж плану, як і "зроби мені классний сайт" у ТЗ, люди не дуже розуміють, що саме треба порівнювати в абсолютно різних культурах, мовних та ментальних особливостях. Чи то як працює саме ІТ, чи то рівень компенсацій та пакети, чи якісь умови комфортного життя і якщо так - то які у вашому розумінню вони і т.ні.
-
нікого не слухайте приїжджайте та на власному досвіді вирішуйте підходить вам чи ні за 3 місяці (а може і швидше) можна скласти власне враження і не рвати мости з тим, де ви зараз Канада - то не Польша і не Франція тут одна провінція за розміром як окрема країна та й підходи/порядки/закони можут відрізнятись на 50%, а може і більше про менталітет я взагалі мовчу якщо ви ніколи не були в такому оточенні (робота не рахується) - то цей той досвід, який вартує того, щоб спробувати навіть якщо потім повернетесь будь-куди
-
Так але тільки в Україну. В інші країни - ні. Всі країни Европи монокультурні в своїй більшості, рано чи пізно стикаєшся з дискримінацією. Канада - багатокультурна. Я жатрую серед знайомих, якщо їхати на ПМП то тільки в Канаду.
-
Дуже багато від чого залежить. Не можна однозначно сказати де краще. 1) Хочете просто пожити, подивитись країну, отримати досвід життя в Канаді- це одне. Якщо ви розглядаєте Канаду щоб переїхати для постійного проживання, то одразу ознайомтесь з програмами еміграції, з особливостями по провінціях. 2) Скільки вам років. Чи є у вас сімʼя. Чим члени вашої сімʼї зможуть займатись. 3) В якій ви країні зараз, що маєте. Щоб не втрати. 4) Рівень англійської. На мою думку, має бути не нижчий дуже впевненого інтермідієт. Роботу тут дійсно знайти дуже важко. Тож краще їхати коли отримаєте оффер, або віддалено працювати на своїй роботі. Рівень життя високий. Але скільки часу потрібно щоб такого ж рівня досягти невідомо. Заощаджень, які ви готові витратити, має бути не менше ніж на пів року. З цінами можете ознайомитись на www.numbeo.com Для себе колись вирішили попробувати, по принципу « Краще попробувати і жалкувати, чим не попробувати і жалкувати»
-
Живемо не далеко Монреалю в маленькому містечку. Продовжую працювати на европейську компанію, досвіду в канадській компанії немаю (і не дуже хочу поки). Порівнюючи з Україною: - Початкова/середня освіта в нас краща. - Садочки (приватні) кращі. Канадське спання на підлозі в садочках і школах просто вбиває, як цигани. - Медицина (приватна і не тільки) в нас в рази краща. В Україні я не боявся захворіти, знав, що в будь-який момент зможу записатись до лікаря. В Канаді закуповую ліки про запас і боюсь підхопити щось сильніше застуди. Сидіти хворим в чергах в уржансі по 2-6-8 годин ще той квест. - Канадські лікарі лікують або соляним розчином або антибіотиками, все інше для них то фуфломіцини. Якщо коротко, то ІТішник в Східній Европі почуває себе в рази краще ніж в Канаді. Звичайно за пару років думаю звикнеться. Але коли ти приїжаєш в країну "першого" світу очікуєш геть іншого.
-
Та ні, типу та сама ситуація, але не назву що в захваті від Канади. Просто як і всюди нормально. Від чого пре у Канаді цікавить, особливо поки так перебуваєш?