Ukrainian Speaking IT Community
-
Дуже багато від чого залежить. Не можна однозначно сказати де краще. 1) Хочете просто пожити, подивитись країну, отримати досвід життя в Канаді- це одне. Якщо ви розглядаєте Канаду щоб переїхати для постійного проживання, то одразу ознайомтесь з програмами еміграції, з особливостями по провінціях. 2) Скільки вам років. Чи є у вас сімʼя. Чим члени вашої сімʼї зможуть займатись. 3) В якій ви країні зараз, що маєте. Щоб не втрати. 4) Рівень англійської. На мою думку, має бути не нижчий дуже впевненого інтермідієт. Роботу тут дійсно знайти дуже важко. Тож краще їхати коли отримаєте оффер, або віддалено працювати на своїй роботі. Рівень життя високий. Але скільки часу потрібно щоб такого ж рівня досягти невідомо. Заощаджень, які ви готові витратити, має бути не менше ніж на пів року. З цінами можете ознайомитись на www.numbeo.com Для себе колись вирішили попробувати, по принципу « Краще попробувати і жалкувати, чим не попробувати і жалкувати»
-
Живемо не далеко Монреалю в маленькому містечку. Продовжую працювати на европейську компанію, досвіду в канадській компанії немаю (і не дуже хочу поки). Порівнюючи з Україною: - Початкова/середня освіта в нас краща. - Садочки (приватні) кращі. Канадське спання на підлозі в садочках і школах просто вбиває, як цигани. - Медицина (приватна і не тільки) в нас в рази краща. В Україні я не боявся захворіти, знав, що в будь-який момент зможу записатись до лікаря. В Канаді закуповую ліки про запас і боюсь підхопити щось сильніше застуди. Сидіти хворим в чергах в уржансі по 2-6-8 годин ще той квест. - Канадські лікарі лікують або соляним розчином або антибіотиками, все інше для них то фуфломіцини. Якщо коротко, то ІТішник в Східній Европі почуває себе в рази краще ніж в Канаді. Звичайно за пару років думаю звикнеться. Але коли ти приїжаєш в країну "першого" світу очікуєш геть іншого.
-
Та ні, типу та сама ситуація, але не назву що в захваті від Канади. Просто як і всюди нормально. Від чого пре у Канаді цікавить, особливо поки так перебуваєш?
-
Чесно така собі історія😂