Ukrainian Speaking IT Community
-
А в чому дивність? Наскільки я розумію, то ментальність роботодавців сильно відрізняється, також відрізняється модель навчання у школах. Той же рівень життя ... Багато різних критеріїв... Ось і є бажання зрозуміти що подобається у зрівнянні з Европою, а що навпаки
-
чому дивне у мене знайомий і колишній колега приїхав з Польщі в Торонто, пожив два місяці і зрозумів, що: а) такий же рівень життя, як в Польщі не зможе підтримати б) не зможе купити житло так швидко, як в Європі повернувся ✌🏼
-
Я мало чого чув про пошуки житла для аренди саме через рієлтора, адже вони тут не беруть комісію з арендатора. Раджу спробувати дивитися квартири в kijiji або fb marketplace, ще інколи може бути корисним craiglist. Свою ми з дружиною знайшли через fb marketplace, якраз у new westminster, і потрапили одразу на власників
-
на мою особисту думку ринок зовсім інший в порівнянні з Європою(Україною). Можна сказати кардинально протилежний. Там HRи і компанії шукають собі робітників/спеціалістів и на вакансії здебільшого і відкликаються реальні кандидати, а в Канаді спеціалісти шукають де пристроїтись та як пробитись через якісь автоматичні фільтри та не загубитись серед сотень фейкових резюме. Я лише в Канаді зрозумів, що означало те всім відоме "більшість найкращих вакансій розходиться через зв'язки і рекомендації, не виходячи на публічний ринок". Ніхто не хоче розбиратись з тими сотнями резюме оцінюючи хто краще набреше... 😅
-
Згоден по всім пунктам. Окрім освіти. Маю відгуки від дітей з першого, п'ятого і сьомого класу. Всім подобається школа, через тиждень після початку канікул всі вже були готові знову іти до школи. :) Так канадський перший клас в порівнянні з українським виглядає "слабенким", бо вони там щось малюють, клеять и трохи навчаються. Але це і не погано, в порівнянні зі стресом в першому українському класі з купами зошитів з прописами домашніми завданнями на 3-4 години мінімум кожного дня. В п'ятому і сьомому доволі вже нормально навчаються. Мова про школи в Альберті.
-
Якщо погана медицина в Канаді - ніяк не зрозумію чому тоді така тривалість життя. Доречі, з деякими тяжкими хворобами навіть вдвічі довше живуть ніж в Україні. По деяких пунктах - на перших місцях у світі по тривалості життя, наприклад хворих на муковісцидоз.