Ukrainian Speaking IT Community
-
Це де таке написано? Прилетів в Канаду, зняв хату, маєш тут дружину і дітей - ти такс резидент з першого дня. Улетів із Канади на будь-який час, але зберіг residential ties - ти все одно такс резидент Тому в контексті податкового резидентства немає жодної різниці, на шо там починається твій ворк перміт, чи є в тебе пр і тд www.canada.ca/en/revenue-agency/services/tax/international-non-residents/information-been-moved/determining-your-residency-status.html
-
Щоб відкрити бізнес Але ж ми не про це?
-
Наприклад якщо в тебе є PR, ти можеш по телефону зареєструватися… а якщо в тебе СІН з 9ки, то тобі потрібно факс шукати і форми заповнювати, як нерезидент
-
^^^ Це невірно
-
Ок, але ж мова шла про те, чи стаєш ти податковим резидентом - стаєш 🤷♂
-
як це можно відокремити якщо CRA використовує твій SIN для ідентифікації тебе, по якому коридору тобі далі йти щоб отримати GST номер не реєструючи корпорація, ти такий же фізособа далі, твоя лайбіліті це все твоє майно
-
Ну йомайо, я ж кинув лінк вище Давайте розрізняти індивідуальний статус резидента - якими ми всі є, без жодних реєстрацій Та вимоги і процедуру відкриття бізнесу
-
Ми за податки
-
якже стаєш якщо для тебе окремий відділ в CRA Non-Resident називається… і процедура реєстрації інша, значно складніша
-
www.canada.ca/en/revenue-agency/services/tax/businesses/topics/registering-your-business/register.html
-
Чому ми говоримо про реєстрацію бізнесу? Хіба мова не йшла про "я податковий резидент Канади, тому чи маю я платити військовий збір"? Я працюю на компанію, плачу податки cra і є податковим резидентом з мого першого дня в Канаді, без жодних реєстрацій. Чи про що мова?
-
З огляду на все вище написане - потрібно розрізняти: 1. Статус в Канаді: Permanent або Temporary resident. 2. Податкове резиденство. Всі хто приїхали до Канади не як туристи, з першого дня є податковими резидентами. PS а ще можна не перебуваючи (статус Non Residents) відкрити тут бізнес, та набути після цього податкового резиденства та також сплачувати з цього бізнесу податки. PPS краще проконсультуйтесь з бухгалтером ніж гадати як трактувати то що на сайті написано.
-
Ну факс не треба. І форм там особо нема, трохи полів на сайті заповнити і все. Справ на пів години. Єдине що як я зрозумів що як отримати PR то доведеться перєструвати :)) бо сін зміниться.
-
думаю можно спокійно забити на те який у вас резедентсткий статус в очах України. І шо там вона хоче. Бо все одно за не приїзд до тцк будуть штраф а потім діло заведуть. Так шо просто платимо податки Канаді і намагатися отримати ПР :)
-
коли тобі треба сплачувати більше податків, це теж важливо)
-
я не говорю про реєстрацію бізнесу, я відповідаю на ваше запитання, де це написано
-
з самого початку ішла річ за те що нам потрібно сплачувати військовий збір як громадянам України, якщо він ще існує… з доходів з джерел походження закордону, і збір, як тимчасове явище не підпадає під уникнення запобігання двоногого оподаткування між Україною і Канадою
-
Не не знаю :) я все через сайт cra зробив. і бізнес номер и gst рахунок . Один раз дзвонили с cra типу спитати чи я жива людина. І все.