Skip to content
  • Home
  • Categories
  • Recent
  • Tags
  • Popular
  • Users
  • Groups
Skins
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Default (Lux)
  • No Skin
Collapse
Ukraine Tryzub and Canada Leaf
  1. UKRAINIANS ON THE CANADA MAP
  2. Categories
  3. Вільне спілкування
  4. Ukrainian Speaking IT Community

Ukrainian Speaking IT Community

Scheduled Pinned Locked Moved Вільне спілкування
5.2k Posts 422 Posters 4.8k Views
  • Oldest to Newest
  • Newest to Oldest
  • Most Votes
Reply
  • Reply as topic
Log in to reply
This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
  • T Offline
    T Offline
    Borys
    wrote on last edited by
    в першій рік ще не мав впевненості самому робити tax returns
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Borys
    wrote on last edited by
    доречі, якщо шукаєте консультації по податкам, не ходіть до H&R. Краще знайти приватного бухгалтера. H&R беруть дорого та розуміються здебільшого по типовим кейсам, для яких достатньо онлайн сервісу simpletax. В перший рік коли я приїхав до Канади, вони надіслали return з помилками через те що частина доходу була до приїзду. Я помітив це пізніше, коли перевіряв документи. Вони зробили amendment, але я втратив багато часу та грошей на те що міг зробити сам
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Dennis
    wrote on last edited by
    То окрема тема. Але я не чув, щоб когось з ІТ-шників за це дьорнули, хоча ніколи не пізно почати. Я просто хотів показати, що якась порівняльна табличка, якісь там поради вона дає - але реально ситуації часто виникають абсолютно інші, і її інфа буде невірна. Тут навіть не про фінанси, а взагалі. Хтось про банківські аккаунти радить, хтось медицину чи мобільні пакети, пошук работи чи житла. І часто бачу інфу, абсолютно невірну. Якась просто епідемія цих мамкіних блогерів
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Daniil
    wrote on last edited by
    В income tax act це все описано
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Daniil
    wrote on last edited by
    Якщо як сабкрнтрактор то як сабконтрактор
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Daniil
    wrote on last edited by
    Ви можете називати себе як завгодно і робити любі договора з ким завгодно, але якщо по цьому тесту Ви будете проходить як працівник - Ви працівник
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Daniil
    wrote on last edited by
    Є за податковим законодавством Канади спеціальний тест
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Daniil
    wrote on last edited by
    Що треба знати
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Daniil
    wrote on last edited by
    Тому я і раджу тим хто не працює в фінансах не давати інформацію про фінанси. Насправді інформація як ваша так і ії немає особливо ніякого сенсу без початкових даних щодо того як ії розуміти. Не у вас не у людини на фотці не дано цього нема.
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Dennis
    wrote on last edited by
    Якщо детальніше, чому там невірна інфа, то ось: 1. Більшість проектів займають багато часу, і контрактори або просять передплату, а по факту залишки, або на progress billing і подають інвойси щомісячно, наприклад. А в кінці ще остаточний holdback, який типово 10% 2. Я даю всі матеріали і обладнання своїм підрядникам. І в нашій сфері це розповсюджена практика. 3. У мене є контрактори, які працюють виключно на нашу компанію. А в ІТ дуже часто роблять підміну трудових відносин (українська схема ФОП - це аналог), коли винаймають як контрактора, а не full time employee. 4. Знову ж таки, закінчився один, почався наступний проект. Іноді контраткор працює над декількома проектами з компанією одночасно. Відносини постійні, проекти мають початок і кінець. Знову ж таки - невірна інфа. 5. Я виступаю як subject matter expert і даю сабу детальний SoW, як я хочу, щоб була зроблена робота. Іноді (рідко) - так, вони самі щось вирішують. Часто - працюють по drawings&specs і крок праворуч - розстріл :) 6. І employee, і sub-contractor follow the SoW. Це не питання виконавця визначати, що треба замовнику. В waterfall це взагалі без питань, бо все регламентоване і будь-які зміни пвинні йти через change management process. В аджайлі, наскільки я розумію, product owner скаже, що і коли треба робити, а не команда буде думати, як поправити scope
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Dennis
    wrote on last edited by
    Нагадало дискусію про guides, які зроблені для н‘юкамерів, але їх не читають, зате довіряють сумнівним джерелам і пліткам. Зараз випало в лінкедін, рекрутер заростила. Мені здається, вона навіть в цій групі. Чудовий приклад того, що люди тільки прилетіли (а деякі ще навіть ні), і вже починають давати погані поради чи взагалі невірну інфу. Народ підхоплює, вірить чомусь їм (в інеті ж написано!), ще й розповсюджують. Все заради кліків, підписників, лайків. Перевіряйте, кого ви читаєте і чому цим людям можна довіряти. У нас є багато локальних професіоналів з багаторічним досвідом, які знають місцевий ринок і їх варто слухати. Картинка нижче
    1 Reply Last reply
    0
  • t130086207T Offline
    t130086207T Offline
    Elena
    wrote on last edited by
    Ось таке оголошення бачила : Эвалюация образования для украинцев, кто уже в Канаде WES включил Украину в список стран, для которых образование эвалюируется по упрощенной схеме для тех заявителей, кто находится в Канаде. Если у вас украинский диплом и вы находитесь в Канаде, вы можете воспользоваться WES Gateway Program. Вам не надо будет обращаться в информационно-имиджевый центр. Детали и инструкции по ссылке www.wes.org/ca/about-the-wes-gateway-program/
    1 Reply Last reply
    0
  • t412561711T Offline
    t412561711T Offline
    Artèm Mykhailov
    wrote on last edited by
    Дякую за інформацію!)
    1 Reply Last reply
    0
  • t486869779T Offline
    t486869779T Offline
    Taras
    wrote on last edited by
    Вірно, тому й пишу, щоб люди не думали, що евалююють тільки магістра
    1 Reply Last reply
    0
  • t486869779T Offline
    t486869779T Offline
    Taras
    wrote on last edited by
    apostille.in.ua/ua/dodatkovi-poslugi/paket-wes-ca
    1 Reply Last reply
    0
  • t422426745T Offline
    t422426745T Offline
    Lena Milusha
    wrote on last edited by
    Спеціаліста оцінюють як майстра
    1 Reply Last reply
    0
  • t422426745T Offline
    t422426745T Offline
    Lena Milusha
    wrote on last edited by
    Підтверджую. Укр організація робить підтвердження з вашим універом самостійно. Коли з їх (укр) сторони доки будуть готові, просіть у них копію. Тоді укр організація відправляє готові доки у вес, а ви підгружаєте їх на сайті вес у свою заявку. І все, чекаєте евалюації. Для роботи диплом нікому не потрібен) перевіряють лише ваш експіріенс, що вмієте.
    1 Reply Last reply
    0
  • t486869779T Offline
    t486869779T Offline
    Taras
    wrote on last edited by
    Вірно, нормально сприймається. Для великих продуктів потрібно диплом, і наш евалюйований підходить. Але евалююють не тільки мастерс, бакалавра і спеціаліста також
    1 Reply Last reply
    0
  • t603793501T Offline
    t603793501T Offline
    Andriy Petrivskyy
    wrote on last edited by
    WES евалюейтить українські дипломи спеціалістів на Master's Degree, так що цілком нормально сприймають. Там банальна відповідність годин по предметах оцінюється, нічого надзвичайного
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Dennis
    wrote on last edited by
    Ніколи не чув, щоб у когось питали діплом. Я не думаю, що вони сприймають нашу освіту за таку, і правильно роблять, якщо чесно :) Місцева освіта просто настільки на іншому рівні, що мені соромно за пройобані 5 років у ХІРЕ
    1 Reply Last reply
    0

• Login

• Don't have an account? Register

• Login or register to search.
  • First post
    Last post
0
  • Home
  • Categories
  • Recent
  • Tags