Ukrainian Speaking IT Community
-
Я б брав консультацію після прильоту сюди, просто щоб зробити податкове планування і розуміти, які там чеки складати, що можна списувати, типи банківських аккаунтів, Т4 vs self-employed vs incorporated і т.п. А потом ще навесні другу консультацію, щоб звести в купу і подати декларацію.
-
Пару зауважень з власного досвіду: По-перше, я тотально не згоден з ворк-лайф балансом - не знаю, як у вас, а я працюю реально може 50-55% від 37.5 годинного робочого тижня, все ну дууууже розмірено та повільно, і ні дай боже трбі затриматись на 5 хвилин, тут же повідомлення "ти чого ще тут, йди відпочивай" По-друге, 150к це аж ніяк не середня зп, в більшості сфер це зп principal dev, мені так здається
-
Еще пару минусов в копилку, если есть другой опыт - поправьте. Ворк-лайф баланс смешен в сторону работы, а не отдыха в отличии от ЕС или работы на ЕС например. Это по собственному опыту сужу и работы на скандинавию где...ну скажем неторопливый ритм работы. Относительно маленькие зарплаты ИТ по отношению к расходам. В Канаде 150к год брутто это средняя/хорошая зарплата для дева, в ЕС 100к евро, но после налогов/расходов выходит что в Канаде, скажем остается в руках меньше, много меньше денег.
-
До речі, не треба лякати 30%+ податками. Ніхто майже не платить так багато, бо є варіанти оптимізації і тут. Я веду свою статистику доходів з 2012, і ми платили від 10 до 20%, за результатами року і подачі декларації. На Т4 багатотне спишеш, це є так, але відкриваються можливості, якщо є бізнес-активності.
-
Персонально для мене, якби я був один - я б, мабуть, не обрав Канаду, а лишився би жити в Таїланді на острові під пальмами на пляжі (де ми прожили 2.5 роки, за збігом обставин). Але з 3річною дитиною я шукав країну, в якій 1) можна натурализуватись та стати відносно "своїм" 2) в якій є відносна передбачуваність життя в усіх сферах 3) англійська мова, бо я з ним з народження англійською розмовляю 4) верховенство права, життя за правилами та законами, а не суцільне кумовство та хабарі 5) гарна доступна освіта. За сукупністю цих факторів Канада здавалася непоганим варіантом, поки що (півроку по тому) все ще так здається. До речі, я за авто плачу 97 дол на місяць страхування, Кітченер, Онтаріо
-
Польща не є прям такою потужною . Великий пласт людей заробляє 2500 злотих :(
-
Звісно, Ви назвали практично всі країни, які за цей час розвилися. Китай, Сінгапур чи Польща стали дуже потужними країнами. Моє питання було - яка сильна економічна країна покотилася в занепад? Країни лінії Португалія-Іспанія-Італія-Греція не є країнами з топовими економічними можливостями
-
За 200 років? Аргентина, Китай падав і піднімався. Корея була забитим колонізованим селом 100 років назад. Іспанія мала дуже і дуже важкі часи. Польщі не було як самостійної держави. Як і нині непогано себе почуваючої Ірландії. Як і Ізраїлю, який зараз серед лідерів. Про Сінгапур навіть ліниво згадувати. і т.д.