PR CUAET
-
Дякую. Судячи з відсутності інформації в інтернеті та і сам я не зміг розібратися, нюанси дійсно є...
-
Ну це так комусь бажається думати, що це "після". Насамперед, Оттава відрізнялась тим, що поки Торонто та Едмонтон виставляв слоти по одному дню , то Оттава їх не виставляла достатньо довго взагалі і Оттава завжди виставляла час майбутнього візіту на через 2 місяця. Ну ось потім вона виставила відразу на тиждень. У консульств свої плани - вони їх точно не підвязують до відгуків у гуглі, які, до речи, ніяк не впливають на працю державних установ. Бо вони монополісти - ви не підете в інше "консульство через дорогу", бо начиталися відгуків, бо нема альтернативи . Консульство - це не супермаркет. У консульствах кожен день приходять люди з оформленням паспортів по запису - там нема відсутності людей. Всі візіти розділени по часу і їх стандартна кількість у день. Більше цієї кількості ну можна максимум прийняти ще двох. Все. У консульств ще є на сайті офіційна інфо, кого вони приймають без запису як льготний контингент. Ось цим людям они роблять епоінтменти самі. Можно ще підозрювати, що вони приймають "по дзвінку" зверху, коли є якісь лобіювання "своїх". Але ж це ті ж люди які стоять потім перед віконцем по своєму часу, коли приходять подавати на паспорт. Тобто, сподіватися, що "з неба" з'являться якісь 100 штук слотів - дуже наївно. Є 8 година праця, з якої відведено на прийом нових паспортів по 4 години. є той самий персонал консульств - його не більше, а в Едмонтоні скоротили. є по 10-15 хвилин на прийом. Це максімум 100-120 слотів у тиждень. Кожен день там приходять люди на свій час. І свалитися ще 100 слотів відкудись не можуть.
-
У мене в минулій декларації стоїть, що я не маю закордонної нерухомості яка коштує більше 100 тис. Якщо я захочу її продати, то важливо щоб в першій декларації тут стояло що я маю нерухомість (коли ставиш що маєш таку нерухомість, то потрібно заповнити додаткову форму). Звонив у податкову, питав як виправити, сказали заповнити дві форми і направити до них по фізичні пошті і буде штраф 2500 за пізнє подання чи переподання (щось таке). 2500 це максимум, а так 25 дол за кожний день. Тому консультант порадив заповнити ще реліф форму, де вказати причини, і може беде менший штраф. Крім того коли розказував що то не моя помилка а бухгалтера, то отримав чітку відповідь - то моя відповідальність. От питання про бухгалтерів, набіса користуватися їх послугами? Воно ні за що не відповідає, єдиний їх інтерес щоб якомога швидше тебе обслужити і не було повторного повернення до цієї декларації, щоб не витрачати час без оплатно. Враховуючи такі інтереси бухгалтерів, то очевидно, що їм потрібно щоб ти більше податків заплатив, щоб податкова бухгалтера не чіпала. Тому в ситуаціях, де потрібно заповнити додаткову форму (як в моєму випадку) їм краще не задати відповідне питання. В спірних ситуаціях (не чіткі правила чи ще щось, або рідкісний випадок), то їм краще сказати щоб ти заплатив. От і думаю може отримати ліцензію бухгалтера і два місяці в рокі косити бабки не несучи ніякої відповідальності...
-
Так, з дії з перекладом перший раз, який не сподобався їм
-
Якщо в консульстві завіряти тоді точно все ок має бути.
-
Нас запросили поновити довідки про несудимість. На час подання одній довідці було 5 місяців, іншій 2 місяця; на AOR чекали 4 місяці. Довідки були перекладені канадським ліцензованим переклалачем без завіряння в консульстві України.
-
Подавати про закордонні статки треба в деклараціі за другий рік, а не за той рік коли стали резидентом Канади. Так що мабуть нема у вас ніякого штрафу. І там теж написано трохи двояко, наче не треба подавати якщо нерухомість для власного користування. Але я подав на всяк випадок з описаної вище причини - якщо захочу продавати потім. Зараз планую ще оцінку нотаріально завірити, на всяк випадок
-
Доброго дня, підкажіть, як подати на ворк перміт, якщо його не видали в аеропорту?
-
Пепеадресовую Ваше питання до відповідної гілки t.me/prcuaet/19036 Там є посилання на сайт де це можна зробити
-
Другий раз з дії і з завірянням в консульстві, це пройшло!
-
А при чому тут 25 років і вклеювання фото якщо ви пишете що двічі вказали закордонний паспорт?!🤷♀️
-
Я читала десь у офіційних джерелах, що опечатки та інші дрібні помилки(які не впливають на рішення офіцера) не є місрепрезентацією, що вони вважаються саме помилками. Тобто, транслітерація з різницею в одну букву, при якій звучання імені не змінюється, навряд чи може визнатися місрепрезентацією. Достатньо буде просто пояснити помилку