Skip to content
  • Home
  • Categories
  • Recent
  • Tags
  • Popular
  • Users
  • Groups
Skins
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Default (Lux)
  • No Skin
Collapse
Ukraine Tryzub and Canada Leaf
  1. UKRAINIANS ON THE CANADA MAP
  2. Categories
  3. Вільне спілкування
  4. PR CUAET

PR CUAET

Scheduled Pinned Locked Moved Вільне спілкування
telegramchats
474.7k Posts 18.7k Posters 957.3k Views
  • Oldest to Newest
  • Newest to Oldest
  • Most Votes
Reply
  • Reply as topic
Log in to reply
This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
  • t393051712T Offline
    t393051712T Offline
    Катя
    wrote on last edited by
    Поділіться досвідом, будь ласка, у кого запитували нову свіжу довідку про несудимість після AOR. Скільки було вашим довідками часу?Нашим вже 5 місяців, заявка в роботі. Чи є сенс зробити свіжі не чекаючи на можливий дозапит?
    1 Reply Last reply
    0
  • t6785246445T Offline
    t6785246445T Offline
    Кассандра
    wrote on last edited by
    Ну це так комусь бажається думати, що це "після". Насамперед, Оттава відрізнялась тим, що поки Торонто та Едмонтон виставляв слоти по одному дню , то Оттава їх не виставляла достатньо довго взагалі і Оттава завжди виставляла час майбутнього візіту на через 2 місяця. Ну ось потім вона виставила відразу на тиждень. У консульств свої плани - вони їх точно не підвязують до відгуків у гуглі, які, до речи, ніяк не впливають на працю державних установ. Бо вони монополісти - ви не підете в інше "консульство через дорогу", бо начиталися відгуків, бо нема альтернативи . Консульство - це не супермаркет. У консульствах кожен день приходять люди з оформленням паспортів по запису - там нема відсутності людей. Всі візіти розділени по часу і їх стандартна кількість у день. Більше цієї кількості ну можна максимум прийняти ще двох. Все. У консульств ще є на сайті офіційна інфо, кого вони приймають без запису як льготний контингент. Ось цим людям они роблять епоінтменти самі. Можно ще підозрювати, що вони приймають "по дзвінку" зверху, коли є якісь лобіювання "своїх". Але ж це ті ж люди які стоять потім перед віконцем по своєму часу, коли приходять подавати на паспорт. Тобто, сподіватися, що "з неба" з'являться якісь 100 штук слотів - дуже наївно. Є 8 година праця, з якої відведено на прийом нових паспортів по 4 години. є той самий персонал консульств - його не більше, а в Едмонтоні скоротили. є по 10-15 хвилин на прийом. Це максімум 100-120 слотів у тиждень. Кожен день там приходять люди на свій час. І свалитися ще 100 слотів відкудись не можуть.
    1 Reply Last reply
    0
  • t5033331068T Offline
    t5033331068T Offline
    Ольга
    wrote on last edited by
    Уникнути повної таємниці все одно не вдасться. І ризик, звісно, ніхто не може виключити. Тож краще звертатися за допомогою до тих бухгалтерів/компаній, які мають ліцензію і займаються цим професійно. Ризик, звісно, нікуди не зникне.
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    V K
    wrote on last edited by
    У мене в минулій декларації стоїть, що я не маю закордонної нерухомості яка коштує більше 100 тис. Якщо я захочу її продати, то важливо щоб в першій декларації тут стояло що я маю нерухомість (коли ставиш що маєш таку нерухомість, то потрібно заповнити додаткову форму). Звонив у податкову, питав як виправити, сказали заповнити дві форми і направити до них по фізичні пошті і буде штраф 2500 за пізнє подання чи переподання (щось таке). 2500 це максимум, а так 25 дол за кожний день. Тому консультант порадив заповнити ще реліф форму, де вказати причини, і може беде менший штраф. Крім того коли розказував що то не моя помилка а бухгалтера, то отримав чітку відповідь - то моя відповідальність. От питання про бухгалтерів, набіса користуватися їх послугами? Воно ні за що не відповідає, єдиний їх інтерес щоб якомога швидше тебе обслужити і не було повторного повернення до цієї декларації, щоб не витрачати час без оплатно. Враховуючи такі інтереси бухгалтерів, то очевидно, що їм потрібно щоб ти більше податків заплатив, щоб податкова бухгалтера не чіпала. Тому в ситуаціях, де потрібно заповнити додаткову форму (як в моєму випадку) їм краще не задати відповідне питання. В спірних ситуаціях (не чіткі правила чи ще щось, або рідкісний випадок), то їм краще сказати щоб ти заплатив. От і думаю може отримати ліцензію бухгалтера і два місяці в рокі косити бабки не несучи ніякої відповідальності...
    1 Reply Last reply
    0
  • t559056978T Offline
    t559056978T Offline
    Илья
    wrote on last edited by
    Так але я не можу добавити 2 періоди бо це всього 5 днів. Я можу добавити тільки один, і питання в тому ставити дату виїзду в Україну 18/02 чи дату останнього виїзду з Чехії 08/03
    1 Reply Last reply
    0
  • t6785246445T Offline
    t6785246445T Offline
    Кассандра
    wrote on last edited by
    2 різних. Просто вносите все як є по датах.
    1 Reply Last reply
    0
  • t5418250026T Offline
    t5418250026T Offline
    Olena Fedorova
    wrote on last edited by
    Так, з дії з перекладом перший раз, який не сподобався їм
    1 Reply Last reply
    0
  • t393051712T Offline
    t393051712T Offline
    Катя
    wrote on last edited by
    Так, робили з консульства, і їм було 1.5 міс на момент подачі. А ви подавали довідки з Дії з перекладом, так?
    1 Reply Last reply
    0
  • t5418250026T Offline
    t5418250026T Offline
    Olena Fedorova
    wrote on last edited by
    Якщо в консульстві завіряти тоді точно все ок має бути.
    1 Reply Last reply
    0
  • t5418250026T Offline
    t5418250026T Offline
    Olena Fedorova
    wrote on last edited by
    Нас запросили поновити довідки про несудимість. На час подання одній довідці було 5 місяців, іншій 2 місяця; на AOR чекали 4 місяці. Довідки були перекладені канадським ліцензованим переклалачем без завіряння в консульстві України.
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Андрей
    wrote on last edited by
    Подавати про закордонні статки треба в деклараціі за другий рік, а не за той рік коли стали резидентом Канади. Так що мабуть нема у вас ніякого штрафу. І там теж написано трохи двояко, наче не треба подавати якщо нерухомість для власного користування. Але я подав на всяк випадок з описаної вище причини - якщо захочу продавати потім. Зараз планую ще оцінку нотаріально завірити, на всяк випадок
    1 Reply Last reply
    0
  • t5418250026T Offline
    t5418250026T Offline
    Olena Fedorova
    wrote on last edited by
    Доброго дня, підкажіть, як подати на ворк перміт, якщо його не видали в аеропорту?
    1 Reply Last reply
    0
  • t5418250026T Offline
    t5418250026T Offline
    Olena Fedorova
    wrote on last edited by
    Пепеадресовую Ваше питання до відповідної гілки t.me/prcuaet/19036 Там є посилання на сайт де це можна зробити
    1 Reply Last reply
    0
  • t535586362T Offline
    t535586362T Offline
    Ross
    wrote on last edited by
    Доброго дня, підкажіть, як подати на ворк перміт, якщо його не видали в аеропорту?
    1 Reply Last reply
    0
  • t5418250026T Offline
    t5418250026T Offline
    Olena Fedorova
    wrote on last edited by
    Другий раз з дії і з завірянням в консульстві, це пройшло!
    1 Reply Last reply
    0
  • t5418250026T Offline
    t5418250026T Offline
    Olena Fedorova
    wrote on last edited by
    А при чому тут 25 років і вклеювання фото якщо ви пишете що двічі вказали закордонний паспорт?!🤷‍♀️
    1 Reply Last reply
    0
  • t5033331068T Offline
    t5033331068T Offline
    Ольга
    wrote on last edited by
    Я читала десь у офіційних джерелах, що опечатки та інші дрібні помилки(які не впливають на рішення офіцера) не є місрепрезентацією, що вони вважаються саме помилками. Тобто, транслітерація з різницею в одну букву, при якій звучання імені не змінюється, навряд чи може визнатися місрепрезентацією. Достатньо буде просто пояснити помилку
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    V K
    wrote on last edited by
    Де ви тут бучите щось про другий рік резидентства, або про нерухомість для власного користування. Тут питання чітке.
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    V K
    wrote on last edited by
    Щось ви не те пишете.
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    V K