Стосовно заекспайрених Visitor Records. Враження що тільки мене це турбує, тому дам невиличкий апдейт.
Ми в лютому 2023 літали на відпустку на 2 тижня і повернулись в Канаду (Торонто) 8 березня 2023 року. Прикордонник подивився наші паспорти та ворк терміти та візітор рекорди і пропустив далі. Жодного слова про те що VR заекспайрився і т.д. На протязі року десь в травні я подавався на оновлення VR для молодшої, бо ми отримали новий паспорт. А от щодо старшої, у мене було хвилювання, бо одні консультанти кажуть що це може бути проблема, що рівно рік пройшов, статус мав заекспайритись за півроку, та можуть бути проблеми при продовженні. Мої адвокати як я зазначав вище відразу сказали що VR дитини based on parents Work Permit тому проблеми немає. Але ну мало лі.
На початку березня 2024 подав “на фонарь” (як всі зараз роблять) на продовження вори термітів та візітор рекордів на всю сімʼю (кожного члена окремо), може пощастить та дадуть ще 3 роки. І от сьогодні прийшла відповідь на 1 заявку, саме ту в який старша дочка, в якій кажуть наступне - що у вас вже є Валідний Visitor Record тому продовжити не можемо.
Які висновки можна зробити з цього? Ну по перше що (я доречі так і вважав) - просто так продовжити свій статус ще на 3 роки не можна. По друге що Visitor Record дитини не експайриться коли ви перетинаєте кордон, тому що він виданий на весь строк перебування та базується на Work Permit батьків, а також його номер вписаний в паспорт та там чітко зазначено коли цей VR спливає (у мене до 2025 року). Звичайно я можу десь помилятись, та пан Остап щось тут додасть, але поки що збігається версія що VR видані по CUAET не збігають після того як дитина покинула Канаду, а діють на весь строк. @OstapBosak