IB не настільки простий та user-friendly як wealthsimple, хтось же вибирає questrade але це вже на ваш смак.
Для початку wealthimple буду простішим (як вони рекламують так і є можливо почати з мінімальних коштів хоть і 1$)
Хочу вказати відразу я не financil advisor😅і щось рекомендувати не можу))) головне почати, зрозуміти яка ваша ціль і термін інвестування (покупка квартири, пенсія, навчання для дітей, просто вам нікуди гроші вкласти….)(2,10,20,50 років) .
Дальше зрозуміти наскільки ви будете терпеливі якщо ваші інвестиції будуть летіти вниз (чи зможете ви витерпіти, або навіть зрозуміти що ви зробили помилку і закрити вашу інвестицію в мінус)- щоб не закривати в мінус потрібно зробити свою розвідку по компанії зрозуміти куди ви вклали гроші, так вам буде чуть спокійніше.
І тільки тоді вибирайте що вам потрібно 😊 потрібно багато читати(якщо розбираєтесь читати квартальні та річні company report) , дивіться що рекомендують інвестиційні компанії(на приклад morningstar), але завжди перевіряйте це ваші гроші!
А що купувати … відразу кажу я фанат криптовалют!(можливо хтось там робе гроші, і бачу майбутнє в цьому).
Скажу так, процентна ставка в США ще залишається високою , ходять чутки(досить реальні чутки) що її почнуть знижувати влітку, тому компанії які потребують кредитування для розвитку зможуть «простіше дихати» а це реальний сектор….
А також золоте правило, не тримайте всі яйця в одній корзині
Diversification !