PR CUAET
-
Я маю на увазі заміну свідоцтва. Я чула , що потрібно особисто в РАГС ідти. Чи якось інакше? Яка процедура повна?
-
Та ну якось дивно буде… Невже всім потрібно поїхати до України і особисто оформляти? Тут таких людей занадто багато…не всі ж готувались до міграції роками…
-
до речі - жінок там взагалі не чипають. Навпаки - навіть воєнозоб'язаних з медчиною освітою дають їм право йти на службу у військовий час тільки по бажанню. Раніше такого не було. Закон України «Про військовий обов’язок і військову службу». Стаття 1. Військовий обов'язок.....11. Жінки, які придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком і закінчили заклади професійної (професійно-технічної), фахової передвищої або вищої освіти та здобули медичну або фармацевтичну спеціальність, підлягають взяттю на військовий облік військовозобов’язаних. Жінки, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, визначеною в переліку, затвердженому Міністерством оборони України, та придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком, крім зазначених в абзаці першому цієї частини, беруться на військовий облік військовозобов’язаних за їх бажанням. 12. Жінки, які перебувають на військовому обліку, можуть бути призвані на військову службу чи залучені для виконання робіт із забезпечення оборони держави у воєнний час в добровільному порядку.
-
А чи можна через консульство зробити заміну свідоцтва?
-
Спробуйте через моно банк/ ПриватБанк, і з компʼютера не з телефона.
-
Впн не помагає
-
Можливо в когось була проблема що не заходить в дію через паспорт? Як вирішили проблему?
-
ні, ця безбашена Безугла не має відношення до цього законопроєкту. Це законопроєкт КМУ і більшості комітетів Ради. Він дуже продуман. Торкається багато законів, починаючи від КЗОТ. Надає гарантії строків служби та відпускі воїнам. Думаю, що він буде принят. У вкладені - порівняна таблиця з сайту ВР - там швидко можна подивитися, що було та як буде (жирним шрифтом). Та частина, яка тут всіх хвилює відносно Консульств, буде виглядати так: 5. Вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах України в умовах воєнного стану за заявами громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років, які є призовниками, військовозобов’язаними або резервістами, здійснюється за умови наявності у вказаних осіб військово-облікових документів. Дійсність військово-облікових документів перевіряється консульською посадовою особою закордонної дипломатичної установи України у порядку встановленому Кабінетом Міністрів України. Положення абзацу першого цієї частини не застосовується у разі: оформлення посвідчення особи на повернення в Україну; вчинення консульських дій щодо дітей громадянина України, другий з батьків яких є іноземцем або особою без громадянства; вчинення нотаріальних дій з питань оформлення спадщини; вчинення дій за заявами громадян України, які перебувають під арештом, затримані чи позбавлені волі за кордоном; загрози життю та здоров’ю громадянина. 6. В умовах воєнного стану оформлення паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон розміщеним за межами України відокремленим підрозділом (філією, представництвом) державного підприємства, що належить до сфери управління Державної міграційної служби, громадянам України чоловічої статі віком від 18 до 60 років, які є призовниками, військовозобов’язаними або резервістами, здійснюється за умови наявності у вказаних осіб військово-облікових документів.