PR CUAET
-
🚨Досвід роботи: розкладаємо по поличках👷 Плутанина: full-time, 30 годин на тиждень, 40 годин на тиждень, 1560 годин на рік У законі сказано таке: full-time робота це така робота, коли співробітник працює не менше 30 годин на тиждень. Це визначено в тій частині закону, яка стосується всіх федеральних імміграційних програм (і швидше за все провінційних, оскільки провінції в таких речах дорівнюють федеральне законодавство). В імміграційних програмах досвід роботи обчислюється у роках, а не у годинах. Якщо ви працюєте 30 або більше (!) годин на тиждень протягом рівно одного року - у вас є рівно один рік досвіду full-time, не більше. У тому ж законі, у положеннях, що стосуються конкретних імміграційних програм (FSW, CEC та ін.), є застереження щодо part-time: «…або еквівалентний досвід із частковою зайнятістю» (тобто із зайнятістю менше 30 годин на тиждень). ⚡️Ось коли йдеться про part-time, тоді і тільки тоді вважаються не лише роки, а й години. Якщо ви працюєте 10 годин на тиждень протягом трьох років, то цей part-time досвід еквівалентний рівно одному році full-time (щотижнева зайнятість втричі менше мінімальної full-time, тому для обчислення еквівалента тривалість стажу ділимо на три). ❗️ Крім тих випадків, коли part time потрібно перерахувати у full time, робочий годинник ніяк не враховується: або 30+ годин на тиждень (тоді це просто один суцільний full-time, навіть якщо годин не 30, а 60), або менше 30 годин на тиждень (тоді годинник перераховуємо у full-time equivalent). А 1,560 - це мінімальна кількість робочих годин на рік, яка вважається full-time (52 тижні по 30 годин). Якщо part-time не такий зручний для калькуляції, як у наведеному вище прикладі (втричі менше роботи / втричі довше працювати), то просто підсумовуємо робочий годинник за період, що цікавить. Скільки разів по 1,560 вийшло зрештою, стільки і є років full-time еквівалента. #joboffer
-
Bridging Open Work Permit Якщо ви працюєте в Канаді та отримали номінацію на підставі вашої пропозиції про роботу, тобто у вашій номінації вказано ваш роботодавець і ваша позиція, то в процесі очікування статусу PR, якщо у вас закінчується дозвіл на роботу, ви не можете отримати Bridging Open Work Permit . Ви можете отримати новий закритий дозвіл на роботу, з яким ви повинні продовжувати працювати на роботодавця. Якщо ваша номінація отримана на підставі пропозиції про роботу, а на PR ви подалися на підставі вашої номінації, то ви повинні продовжувати працювати на вашого роботодавця, доки не отримаєте PR статусу. #bowp
-
🚨Термін дії довідки про несудимість🚨 Тут треба пам'ятати лише три речі: Перше: довідка про несудимість діє безстроково, якщо людина після її отримання не відвідувала країну, що її видала. Не відвідував — отже, не міг зробити на її території нічого протизаконного. Друге: якщо ви подаєте заяву, проживаючи за межами Канади, і з країни проживання вам потрібна довідка про несудимість, отримувати її потрібно в останню чергу. Заяву бажано подати не пізніше ніж через три місяці після дати видачі довідки. Третє: імміграційний офіцер завжди може попросити свіжу довідку про несудимість на свій розсуд, керуючись своїми міркуваннями. І тут потрібно буде виконати що просять. #noncriminal
-
🚨Термін дії довідки про несудимість🚨 Тут треба пам'ятати лише три речі: Перше: довідка про несудимість діє безстроково, якщо людина після її отримання не відвідувала країну, що її видала. Не відвідував — отже, не міг зробити на її території нічого протизаконного. Друге: якщо ви подаєте заяву, проживаючи за межами Канади, і з країни проживання вам потрібна довідка про несудимість, отримувати її потрібно в останню чергу. Заяву бажано подати не пізніше ніж через три місяці після дати видачі довідки. Третє: імміграційний офіцер завжди може попросити свіжу довідку про несудимість на свій розсуд, керуючись своїми міркуваннями. І тут потрібно буде виконати що просять. #noncriminal
-
я не знаю, тут нужно быть инсайдером и быть готовым рассказать такое, за что выгонят с работы за разглашение :) из гипотез... мне кажется у нас тут большинство перевозит родителей, а это гарантированно вопросы: - про финансы. Кто их содержать будет если с детьми поссорятся? Всякое бывает. - про медицину. Пожилые люди всегда идут с болячками. Обычно таким отказывают, а как тут? - про военную службу и госорганы. Афган, КПСС и прочие артефакты прошлого И это я еще не поднимаю всякие варианты типа фиктивного брака, когда человек с укр паспортом приходит к человеку с канадским паспортом и говорят "я тебе даю денег налом или натурой, мы расписываемся и я тут же получаю PR" Еще раз, это моё додумывание, я не знаю как на самом деле.
-
Не обовʼязково підгружати медогляд, в IRCC є інформація про нього.
-
Доброго дня. Хто робив довідку з Польщі через юриста, скажіть будь ласка, це якось впливає на час отримання довідки чи також чекати кілька місяців?
-
От мій переклад якій я мала з України давно зроблений wes прийняв))
-
🚨Apostille in canada🚨 11 січня Канада використовує апостиль. Що це змінить? Практично нічого, принаймні поки що. 🔸Було: Якщо комусь у Канаді потрібно було легалізувати якийсь документ, щоб його було прийнято в іншій країні, це робилося через Global Affairs Canada (раніше називалося DFAIT — Department of Foreign Affairs and International Trade), або через міністерство закордонних справ. Туди можна було відправити документ (що відповідає деяким простим вимогам), і отримати його назад з таким штампом (зі словами «Міністерство підтверджує вірність підпису на цьому документі»). Можна було зробити і особисто — в офісі міністерства в Оттаві, просунути документ у віконце, за три хвилини отримати назад із запевненням. З таким червоним штампом документ ставав легалізованим. 🔸Стало: Замість червоного штампу буде апостиль. І поки що на цьому все. Усі заяви (на візи, WP/SP/PR/PN/VR та ін.) вам потрібно комплектувати за чеклістами так само, як і раніше. Якщо після 11 січня в чеклісти внесуть зміни — наприклад, буде потрібний апостиль для якихось документів, якщо Канада почала його визнавати — значить потрібен буде апостиль. А поки там нічого такого не сказано, то й робити нічого окремо щодо цього не потрібно. #apostille
-
Доброго дня! А хтось з них розмовляє українською чи російською?
-
Робити : 2022.3.-2022.10 work ; 2022.10-2023.3 unemployed; 2023.3-until no Умовно
-
A period of layoff cannot be considered as work experience. IRCC only considers paid leaves such as paid vacations for up to 2-3 weeks per year towards your work experience. Any other sort of leaves cannot be counted towards your work experience.
-
Доброго дня. Скажуть, будь ласка, хтось чекав на розгляд аплікації на номінацію більше місяця? Я подалася 1 березня і на сайті весь цей час статус "аплікацію отримано". Чи варто вже переживати і телефонувати?