PR CUAET
-
А ви не бажаєте якось перестрахуватися та зробити дві окреми аплікації для мати та тато? Бо це чекати 2-3 роки. Якщо щось буде с головним аплікантам, то інший не отримає PR. Але ж кожен з батьків має на це право, якщо йде окремо. А вже подати його окремо знов не зможите, бо програма закінчиться.
-
100% згодна. Він так і сказав, на розгляд офіцера
-
зміна офіцерів поміняється. а інший потім скаже - що не можна (це можливо виглядає як жарт). краще офіційні джерела і роздруковані на папері
-
На момент отримання PR людина також повинна бути у Канаді. Як і на момент подачи. Це про головного апліканта. Коли приходить рішення - треба за 7 днів підтвердити, що ви в Канаді - там прямо онлайн «так» відмити. Ось треба за ці 7 днів прилетіти та вже в Канаді відмітити.
-
ще також цікава тема для обговорення: якщо не служив, не має військового квитка - згідно запиту Канада вимагає доказ того - чому ти не служив. легально покинув Україну до початку війни чи під час воєнного стану. що в такому випадку подавати (які докази)? які відповіді писати?
-
Уточняли, у офицера который стоит на границе США, сказал можно 🤷♀️ Спасибо 🙋♀️
-
Вот честно - не знаю даже чего вам пожелать на этот счет. Наверное, желаю вам успеть сгонять на соревнования до получения portal 2. А может есть смысл съездить на границу и уточнить у офицера, не будет ли у вас проблем, если вы сейчас покинете страну до получения portal 2?
-
Воно працює і досі. Право отримати ворперміт в аеропорту для тих українців, хто прилітає по візам не CUAET, та по ЕТА - ніхто не відміняв. Це вам такий офіцер попався. Тому треба все рівно спробувати ще. Ось на днях хтось написав , що мати отримала. Вони їй написали лист з проханням до офіцера видати, бо очикування видачи ворперміту або візіторрекодс по три місяця для старої людини без медстрахування - це ризик. Вона лист показала офіцеру і він видав. Все вони можуть , коли хотять.
-
Ні я в Канаді, але треба на пару днів в США зʼїздити на машині от і парюсь вже місяць 🙈 У дитини змагання заплановані ще в минулому році були…
-
Так і збираюсь зробити коли прийде портал 2 (якщо прийде до дати повернення в Канаду), як мінімум не відповідати на нього допоки не буду в Канаді.
-
І тим більше коли чекаєш на портал 2 не тиждень не два і навіть не місяць 🤷♀️
-
Чисто теоретично так, але то на день відписки я в Канаді, мені ж в листі не забороняють покидати Канаду до набуття ПР?! А якщо не забороняють значить можна.
-
Короче тема нагальна для нас, але зовсім не розкрита, як то кажуть - тільки кажуть що так є і, і ніхто на практиці не перевіряв.
-
І в кінці кінців на сайті є дописи про комерційні рейси саме чомусь (типу літак, потяг і тд), а про сухопутний кордон ні, то здається що є якісь відхилення.