PR CUAET
-
Самое смешное, что этот нарратив активно распространяют везде : те , кто не в стране - не украинцы, выходите из гражданства , вы не достойны. А способа выйти-то нет :D
-
А в чем проблема украинского гражданства? Если у тебя есть паспорт другой страны? Я понимаю тех людей которые не могут сейчас получить новый загран, в следствие чего накрывается получение внж и так далее. Но чем мешает украинский паспорт тем, кто давно уже прошел все эти трудности?
-
Більше 5 років точно. В мене друг робив декілька кіл Данте, щоб вийте, починаючи з року 2018) Тільки з Корбаном була історія у 2022, що його позбавили. Чим закінчилось, не знаю. Там був аргумент, що був паспорт іншої країни (звісно) і щось ще. Там пане президенте підписав швидко.
-
Я просто упростил процесс для понимания. Всегда проблема была в подписи президента. Он ОЧЕНЬ редко их подписывал. +они же прямо запретили подачу заявлений на выход из гражданства в законе про мобилизацию. Получается, двойная невозможность выйти из гражданства. Нет комиссии+запрет на подачу заявления.
-
Не зовсім так. Єдиний спосіб - це подати заяву на вихід з громадянства. До цієї заяви треба додавати купу різних документів (думаю, що скоро там серед обов'язкових документів буде дозвіл від ТЦК на вихід з громадянства 😁), після цього збирається комісія. Комісія до війни збиралася раз в рік-два, дуже рідко. На цій комісії вирішують, давати дозвіл на вихід з громадянства, чи ні. Потім вони складають список і його підписує президент. АЛЕ під час воєнного стану ця комісія не скликається взагалі. Тому зараз покинути громадянство України неможливо
-