Привіт всім, хто сумував за контентом 😇
Сьогодні прочитала цікаву статтю і зрозуміла, що треба поділитися з вами. Стаття підійде як для практики аналітичного мислення для частини читання, так і для вивчення нових слів.
Можете ознайомитися за посиланням‘Will I ever retire?’: millennials wonder what’s on the other side of middle age
Як практикувати аналітичне мислення? Читаємо абзац і з нього кажемо основну думку буквально двома словами. Саме так вирішується завдання 4 reading part.
Думаю, що ось ці слова та вирази можуть бути корисними для базового словникового запасу ⤵️
📌midlife - період життя, як правило від 45 до 60 років.
📌increasingly worried - все більше хвилюється (дуже гарний вислів щоб передати емоцію).
📌 millennial (меленіал) - людина народжена між 1981 та 1996 роками.
📌 financial precarity - фінансова нестабільність; housing insecurity - незабезпечення житлом; job instability - нестабільність роботи.
📌 to be downwardly mobile - перехід у нижчий соціальний клас; втрата багатства і статусу.
📌 downpayment - сума грошей, яку ви платите під час покупки чогось, але це лише частина загальної вартості цього товару (наприклад, будинок).
📌 shockingly far from enough - приголомшливо далеко від того, що треба (також гарний вираз для емоційності).
📌 barely - ледве.
📌 layoff - звільнення.
📌 an ever-changing labor landscape - постійно мінливий трудовий ринок.
📌 was being gutted at an alarming pace - винищувався із загрозливою швидкістю.
📌 steadier work - більш стабільна робота.
📌 headlong - стрімголов, швидко.
📌 bleak - похмурий.
📌 precarious - нестабільний.
Після прочитання тексту, ви можете собі виписати більше незнайомих слів. Це буде навіть краще. Обовʼязково складайте з ними речення щоб слово не тільки запамʼяталося, а й могли надалі використовувати його на практиці.
Не знаю як ви, але я дуже сумувала за вами та каналом 🥹
Якщо ви також сумували, то дайте реакції на пост❤️ Це буде мені зелене світло, що треба продовжувати.