PR CUAET
-
Підкажіть, будь-ласка, хто знає, плануємо подаватися на AOS, чи евалюацію диплома для цієї програми можна зробити в IQAS? Чомусь більшість обирає WES.. І чи потрібна евалюація основного апліканта чи чоловіка/дружини також?
-
Доброго дня. Хотілось би почути думку іміграційних консультантів. Недавно передивилась Yutube іміграційного консультанта Managing Partner RCIC at Barbican Immigration про гуманітарну програму. Прозвучала така фраза, що поки що розглядається гуманітарна програма, Ви не зможете продовжити Ваш статус. А час іде. Що це означає буквально? Можете підказати? Чи не вийде так, що українцям, умовно, дадуть будь-який карт бланш щодо продовження чинних документів, а поки люди будуть очікувати до 1-1,5 року, як пишуть тут в групі, це зв'яже нам руки, поки вона буде на розгляді? Чи можливо я щось невірно зрозуміла?
-
А вам номінацію підтвердили? Я також подавала в кінці липня. Мені гроші повернули лише два тижні тому, перед підтвердженням. До того скоріш за все вона десь валялась 😂
-
Доброго дня! Підкажіть чи знає хто з приводу 500 долларів fee за подачу на провінційний етап. Чи првертають їх українцям? Бо бачила що у Альберті повертають.(Манітоба)
-
Офіційні джерела дуже гарні - www.canada.ca/en/revenue-agency/services/tax/international-non-residents/information-been-moved/determining-your-residency-status.html і конкретно www.canada.ca/en/revenue-agency/services/tax/technical-information/income-tax/income-tax-folios-index/series-5-international-residency/folio-1-residency/income-tax-folio-s5-f1-c1-determining-individual-s-residence-status.html для визначення residential ties. У вашому випадку з урахуванням наведених термінів все має бути в порядку, якщо ви не встановите достатню кількість residential ties. Конкретно work permit вважається secondary residential tie. Secondary residential ties, як правило, розглядаються лише у совокупності із іншими факторами. Із порад, які я вам можу дати з податкової точки зору: не арендуйте житло на час, що ви будете відсутні в Канаді. Можливо почекайте із оформленням провінційного страхування (але я не можу сказати, чи це не завадить вам отримати його пізніше). Не отримуйте локальні водійські посвідчення до фінального переїзду. Не відкривайте кредитні картки до остаточного переїзду. Щодо решти коментарів: Якщо ви дійсно мешкаєте в Канаді, але отримуєте дохід в іншій державі (і податок стягується at source), - податкову декларацію складати потрібно, світовий дохід вказувати потрібно. Це не значить, що вам доведеться сплачувати податок: Канада має чималу кількість двосторонніх угод про уникнення подвійного оподаткування. Якщо така умова наявна, то ви можете отримати "foreign tax credit" відповідно до суми податків, сплаченої в іншій країні (правила калькуляцій варіюються від умови до умови), але не більше, ніж ви заплатили б в Канаді. Дисклеймер: я не податковий консультант, вся інформація вище - моя особиста думка на основі проведеного аналізу офіційних джерел, на основі власного досвіду і на основі заповнення декларацій через wealth simple app.
-
Добрий день. Така ситуація. Живу в Ванкувері але працюю віддаленно на тек компанію в Онтаріо (Software Engineer, все подобається) - але по Human Capital не проходжу бо максимальний бал ЕЕ в мене 443. Живу в Ванкувері то ж розглядаю варіант BC PNP - прорахував зможу пройти якщо знайду роботу в своєму НОКУ на підходящу компанію. Пропонують роботу в Ванкувері (HCL Canada - не знаю навіть чи це легітимна компанія) але якась стрьомна пропозиція (по таксам - може я не правий і просто не знаю як воно в Канаді буває): 1 year contract, почасова ставка вказана ЧИСТИМИ - рекрутер каже що такси буде платити работодавець (типу тому, що це контракт а не permanent full time employment). Хіба це так буває в Канаді? Чи не буде проблем із CRA? Є спокуса погодитись і перейти на цю роботу тільки через можливість BC PNP, але дуже не хотілося б втратити нормальну роботу яка є зараз і ще в халепу якусь потрапити.. Будь ласка порадьте щось. Дякую.
-
Timeline LMIA GTS cat b - Mon Nov 20 - application submitted, Wed Nov 22 - approved
-
Якщо ви маєте work permit and SIN, то ви вже є податковий резидент Канади. Особливо якщо прожили в Канаді 180+ днів.
-
Вопрос а кто с Квебека подался, кто-то получил уже запрос на биометрию?
-
ircc.canada.ca/english/immigrate/skilled/crs-tool.asp
-
Це лише на Ваш ризик. Бо може пройти, а може бути запит. Таких випадків вже достатньо. По-правильному - це через консульство!