PR CUAET
-
Офіційні джерела дуже гарні - www.canada.ca/en/revenue-agency/services/tax/international-non-residents/information-been-moved/determining-your-residency-status.html і конкретно www.canada.ca/en/revenue-agency/services/tax/technical-information/income-tax/income-tax-folios-index/series-5-international-residency/folio-1-residency/income-tax-folio-s5-f1-c1-determining-individual-s-residence-status.html для визначення residential ties. У вашому випадку з урахуванням наведених термінів все має бути в порядку, якщо ви не встановите достатню кількість residential ties. Конкретно work permit вважається secondary residential tie. Secondary residential ties, як правило, розглядаються лише у совокупності із іншими факторами. Із порад, які я вам можу дати з податкової точки зору: не арендуйте житло на час, що ви будете відсутні в Канаді. Можливо почекайте із оформленням провінційного страхування (але я не можу сказати, чи це не завадить вам отримати його пізніше). Не отримуйте локальні водійські посвідчення до фінального переїзду. Не відкривайте кредитні картки до остаточного переїзду. Щодо решти коментарів: Якщо ви дійсно мешкаєте в Канаді, але отримуєте дохід в іншій державі (і податок стягується at source), - податкову декларацію складати потрібно, світовий дохід вказувати потрібно. Це не значить, що вам доведеться сплачувати податок: Канада має чималу кількість двосторонніх угод про уникнення подвійного оподаткування. Якщо така умова наявна, то ви можете отримати "foreign tax credit" відповідно до суми податків, сплаченої в іншій країні (правила калькуляцій варіюються від умови до умови), але не більше, ніж ви заплатили б в Канаді. Дисклеймер: я не податковий консультант, вся інформація вище - моя особиста думка на основі проведеного аналізу офіційних джерел, на основі власного досвіду і на основі заповнення декларацій через wealth simple app.
-
Добрий день. Така ситуація. Живу в Ванкувері але працюю віддаленно на тек компанію в Онтаріо (Software Engineer, все подобається) - але по Human Capital не проходжу бо максимальний бал ЕЕ в мене 443. Живу в Ванкувері то ж розглядаю варіант BC PNP - прорахував зможу пройти якщо знайду роботу в своєму НОКУ на підходящу компанію. Пропонують роботу в Ванкувері (HCL Canada - не знаю навіть чи це легітимна компанія) але якась стрьомна пропозиція (по таксам - може я не правий і просто не знаю як воно в Канаді буває): 1 year contract, почасова ставка вказана ЧИСТИМИ - рекрутер каже що такси буде платити работодавець (типу тому, що це контракт а не permanent full time employment). Хіба це так буває в Канаді? Чи не буде проблем із CRA? Є спокуса погодитись і перейти на цю роботу тільки через можливість BC PNP, але дуже не хотілося б втратити нормальну роботу яка є зараз і ще в халепу якусь потрапити.. Будь ласка порадьте щось. Дякую.
-
Timeline LMIA GTS cat b - Mon Nov 20 - application submitted, Wed Nov 22 - approved
-
Якщо ви маєте work permit and SIN, то ви вже є податковий резидент Канади. Особливо якщо прожили в Канаді 180+ днів.
-
Вопрос а кто с Квебека подался, кто-то получил уже запрос на биометрию?
-
ircc.canada.ca/english/immigrate/skilled/crs-tool.asp
-
Це лише на Ваш ризик. Бо може пройти, а може бути запит. Таких випадків вже достатньо. По-правильному - це через консульство!
-
Краще до консультанта
-
Якщо строго то лише фул. А в реалі - по канадськи :) можна продувати податися з 12 міс контрактом