!Медичні бенефіти подовжено!
!Важлива інформація для українських новоприбулих, які планують залишитися в Альберті після 31 березня 2025 року
Українські новоприбулі з початку 2022 року отримували медичні пільги, які покривають багато послуг, включаючи: перебування в лікарні, відвідування лікарів, лабораторні дослідження, рентгенографію та інше. Ці пільги надаються в рамках програми під назвою "Ukrainian Evacuee Temporary Health Benefits Program (UETHBP)", яка закінчиться 31 березня 2025 року. Ви можете бути прийнятними для переходу з UETHBP до регулярної Альбертської системи медичного страхування (AHCIP), яка є основною програмою державного медичного страхування для жителів Альберти.
Ось що вам потрібно зробити, щоб перевірити, чи ви прийнятні для AHCIP після 31 березня 2025 року.
Перевірте свої імміграційні документи (work permit, study permit, permanent resident card, visitor record), щоб переконатися, що вони не минули.
Якщо термін дії вищевказаних документів минув, скоро мине або потребують оновлення, зверніться до Міністерства імміграції, біженців та громадянства Канади (IRCC) онлайн www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/application/account.html, щоб подати заяву на новий імміграційний документ якнайшвидше, оскільки процес може зайняти багато часу.
Якщо дорослий (18 років і старше) перебуває тут на visitor record, він повинен подати заяву на дозвіл на роботу або навчання до IRCC. Будь-хто без належного дозволу може не бути прийнятним для AHCIP після 31 березня 2025 року.
Підтвердіть своє ім’я, поштову адресу, номер телефону, персональний номер медичного страхування та надішліть будь-які нові імміграційні документи до Міністерства охорони здоров'я Альберти на електронну адресу нижче.
!Це дуже важливо, щоб ви могли отримати свою нову Альбертську персональну медичну картку.
!Підтвердіть своє ім’я, поштову адресу, номер телефону та персональний номер медичного страхування та/або надішліть свої нові імміграційні документи до Міністерства охорони здоров'я Альберти на адресу:
[email protected]