PR CUAET
-
Мені здається, що таких у нас багато. Все через це формулювання: “You (the principal applicant) must fill out this form for yourself and on behalf of any of your family members 18 years of age or older who are not already Canadian citizens or permanent residents.” Я подавала маму ще у листопаді та читала це формулювання разом з чоловіком (громадянин Канади, носій англійської мови). І ми зрозуміли, що мене, її доньку, включати не потрібно (хоча мама подається на PR через мене). Але потім, завдяки нашому чату, я зрозуміла свою помилку. Я завантажила форму IMM 5406 з сайту IRCC, перезаповнила її, додала себе і відправила їм додатково з поясненням через web form.
-
Спасибо
-
-
Як її знайти?
-
Доброго ранку, підкажіть що потрібно вибрати тут якщо маєш 10 років школи і 4 коледжах. Маю диплом спеціаліста
-
Так, я з Вами повністю згодна. Але справа саме в тому, що люди цю форму розуміють по-іншому, думаючи, що не треба вносити дитину, якщо у неї статус PR або Citizen. Багато людей навіть не розуміють, для чого вони заповнюють цю форму. Ну і саме формулювання. Я його показала декільком носіям англійської мови і питала: "Як Ви це розумієте?" Всі, кому я показувала, розуміли неправильно. Навіть у нашому чаті хтось казав, що заповнював цю форму з консультантом і заповнювали неправильно.
-
Рік тому приїхала донька, не подала на перміт, зараз нам відмовили. Поставили штамп 6 міс. Подавати, я так розумію, ми повинні онлайн , але вже страхування медичного не буде?
-
Привіт! Хто вже самостійно подався на PR програму для воз’єднання сімей і може відповісти на пару запитань стосовно документів, які необхідно зібрати (переклади довідок, чи потрібні завірені дипломи, тощо) Буду їхати з України до батьків і подаватись на програму самостійно, хочу зрозуміти, які документи краще підготувати та перекласти тут? Напишіть мені, будь ласка, або маякніть тут, я напишу вам особисто)
-
Так тут справа не у рівні володінні мовою, а в спроможності розуміти формулювання в певному конексті. Звісно без контексту зрозуміти важко, бо людина яка не бачить перед собою форму і не розуміє що на кожного члена сімʼї створюється свій дублікат форми ніколи цю вимогу правильно не зрозуміє. Я погоджуюсь що варто було додати щось типу be sure to include all your relatives and children in your own copy of the form despite their age or citizenship. І 90% помилок би відпало. Ну а для консультанта то взагалі немає виправдань, може вони не ліцензовані, вперше то роблять 😅
-
Спасибо.я почему спрашиваю это ехать в соседний город на личную подачу 2.5 часа в одну сторону и забирать лично почтой не отправляют...это если сделают в Монреале .я им ещё не писал а может сделать справку консульства где-нибудь в Торонто или Ванкувере а мы живём в Квебек сити и только личная подача
-
Добрый день, видела что многие спрашивали о примерах писем поддержки,получении справки о несудимости и др. Я в апреле подалась на ПР, подавалась вместе с иммиграционным консультантом, на сегодня только сдала биометрию и больше новостей нет( получу ли ПР на сегодня не знаю) , но если кому то подходят советы от того чьи дела обстоят таким образом с радостью поделюсь всем чем смогу, пишите в ЛС
-
Я би робила, бо в сумі виходить більше 6 місяців. Думаю, краще заморочитися зараз, ніж потім мати лише 30 днів на цю "мороку". Але це лише мій погляд, бо досвід показує, що невідомо, що захоче офіцер.
-
А теперь подумайте, что Вам придется сделать, сколько потратить времени, сил, денег, если офицер запросит справку и даст на это только 30 дней? И при не выполнении этого условия - отказ в рассмотрении заявления. Это просто две чаши весов - выбирайте 😊