PR CUAET
-
В дп документ мають прийняти на скільки я розумію
-
Вчора не було в Торонто. Всі чекали. Хоча Консульство про те, що будуть слоти не інформувало
-
Так, ви праві, мене цікавить ситуація з чоловіками, і я трохи не в тему прокоментувала)
-
Скажіть будь ласка, в Оттаві реально забрати паспорт на протязі того терміну, що дається на чергу? Там 1 година у день
-
Добрий ранок, підскажіть будь ласка, чи можна створити заявку на пр в ircc і почати її заповнювати поки чекаєш ендорсмент?
-
Скажіть будь ласка, хтось знає коли (в які місяці) дип пошта приходить?
-
Якщо і вас є мінімум 1560рік оплаченої (пейрол) роботи в Канаді за цим ТІР/ НОК, а також англійська CLB 5 мінімум по всім частинам - технічно ви будете eligible для СЕС, ЕЕ
-
www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/immigrate-canada/ukraine-measures/ukraine-open-work-permit-march-31.html Хай пробуют податися ще раз щоб поставили позначку. По лінку є гілка з інструкцією як це зробити. І це безкоштовно.
-
Все продовжуйте WP..... 😁😁😁
-
Уточните пожалуйста, если подался по гуманитарной программе, одновременно можно подать документы на продление Work permita или чтобы сделать его открытым?)
-
Можна
-
Це супер новина! ❤️
-
Народ, чи хтось вклеював візу тут у Канаді в паспорт? Скільки часу це займає приблизно?
-
Да, всем остальным засчитали старую медицину. Только самый младший ребенок пересдал (6 лет)
-
www.facebook.com/UkraineInCanada/posts/pfbid026T8iJSWTtFkiAQYqtFcavTegedEqZbSerwMHb73NPMi92sddaKq1dRyGmJpQeT61l
-
Привіт усім, спільнота Чи ви знали що Канада дає халявні гроші щоб ви дбали про майбутнє своїх дітей? Трошки детальніше: є так званий RESP рахунок (зареєстрований навчальний ощадний рахунок) який ви можете відкрити у банку чи у брокерській фірмі. Ви можете відкладати скільки завгодно там на рік до 50,000 за все життя. Але найкраще за все відкладати до $2500 на рік. Чому? Через те що держава додає 20% поверх кожних 500 доларів що вкладете ви, максимум до $500 на рІк від держави (CESG). Таким чином 2500 ваших + 500 від держави це вже 3000 на рік на навчання вашої дитини, і це вже начебто 20% доходу на ваши інвестиції без інвестування. Але як з усіма зареєстрованими рахунками ви можете щось с тими коштами то і зробити: - тримати їх як кеш і поступово втрачати через інфляцію - тримати їх на депозиті і все ще поступово втрачати у їх покупній спроможності але отримувати гарантований номінальний дохід - вкласти у цінні бумаги такі як акції і облігації чи їх фонди і потенційно отримувати більше аніж по депозитам, але це негарантований дохід Через те що канадці відкладають на освіту дітей гроші майже з самого народження в них дуже великий інвестиційний горізонт і вони віддають перевагу вкладу у ринок акцій/облігацій. Увесь дохід по відсотках чи по росту капітала не оподатковується якщо кошти будуть витрачені на навчання. Нижче я додав скрІншоти що моделюють ситуацію якщо ви б клали 2500 на рік без RESP та з ним. За 18 років без RESP ви б накопичили $64,766, а з ним $77,720. На все ж ті самі 20% більше через кошти з грантів. У второму прикладі я порівняв RESP з депозитом під 4% та вкладом у фонд акцій росту який у середньому приносив 8% доходу (не гарантованих, колись більше колись менше). Результат - $77,720 та $116,455 відносно. РІзниця майже у 50%. Усі розрахунки це сферічне допущення і скоріше за все майбутє буде інакшем, але це дає уявлення про порядок розрахунків. І звісно у майбутньому 116к це будуть не ті ж самі 116к як на сьогодні, але це все ще будуть достатньо великі кошти щоб дозволити вашій дитині одну з накращих освіт у світі. Так так у світі, ви не обмеженні Канадою використовуючи RESP. Ви можете сплатити ці гроші за будь-яку після шкільну освіту довше 3 тижнів у будь-якій країні, книжки. оренду, транспорт, тощо. А що якщо моя дитина не захоче здобувати освіту? - Тут є декілька варіантів, якщо ви робили сімейний RESP то кошти можуть перейти іншій дитині. - Ви також зможете переказати кошти на ваш пенсійний рахунок RRSP, але віддавши гранти назад державі (хоча у такому випадку ви все ще навіть збережете інвест дохід з грантів). - Ну і можна просто вивести готівку знову ж таки повернувши гранти державі і сплативши податки. Ви все одно залишитись при своїх і ще навіть щось заробите. Алекс, ти такий розумний а де ми будемо брати ці $2500 на рік нам ледве ледве вистачає на життя? 2500 на рік це усього 208 на місяць, це не те щоб і дуже багато, але вас ніхто не змушує стільки відкладати. ВІдкладіть стільки скільки можете чи поставте ціль відкладати кожного місяця хоча б по $100. ОкрІм того для сімей з низьким статком держава може надати до $2000 взагалі без усяких внесків з вашого боку (CLB) Ну і головне пам'ятайте що це інвестиція у найдорожче - людський капітал. Можливо ваша дитина ще подякує папці мерседесом коли буде працювати успішним стоматологом😁 www.facebook.com/share/p/BYyTAtv9RkbYGAgY/?mibextid=oFDknk
-
www.facebook.com/UkraineInCanada/posts/pfbid026T8iJSWTtFkiAQYqtFcavTegedEqZbSerwMHb73NPMi92sddaKq1dRyGmJpQeT61l
-
Зараз всі school board на канікулах - тому нічого і не відповідають. Почнуть працювати в другій половині серпня.
-
Користуйтесь пошуком по чату, це питання задається декілька разів на день t.me/prcuaet/1783/277821
-
Мені 24, по економічним пройти немає шансів, бо мій NOC не підтримує провінція, також не маю достатнього досвіду поза межами Канади. Навіть якщо здам англійську на максимальний бал, цього не вистачить. Тому кожен кейс індивідуальний. Особисто в моєму випадку я 95% впевнений, що пройду по гуманітарці
12 Jan 2024, 17:45
234820/412112
20 minutes ago